Навчіться готувати смачний італійський хліб
Хто не знає, що Італія також відома своїми чудовими виробниками хліба? Як і очікувалося, у них чудова гастрономія. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити італійський хліб з нуля простим, але дивним способом.
Цей хліб називають “чіабатою”.
Правда про хліб
Звісно, ви багато читали, що споживання хлібу може бути “небезпечним для вашого здоров’я”, через це ви набираєте вагу, або що він сповнений вуглеводів, жирів та рафінованого борошна.
Насправді, це не завжди так.
Важливо проаналізувати, які вуглеводи і скільки там насправді рафінованого борошна. Крім того, ми рекомендуємо пам’ятати, що ключ до всього цього полягає в розмірах та щоденних звичках.
Споживання цього або будь-якого іншого хліба, в тому числі, якщо він солодкий або супроводжується іншими інгредієнтами, такими як шоколад, не робить його небезпечним або “поганим”. Проте варто пам’ятати про приблизну кількість калорій, які ви споживаєте щодня, і про те, як ви зазвичай вибираєте їжу.
Тепер, коли ми прояснили це важливе питання, ми розповімо про ідеальну техніку виготовлення італійського хліба на власній кухні.
Щоб досягти задовільного результату, треба виконати наступні кроки. Майте на увазі, що цей процес трохи складний, але це варто того, коли ви побачите готовий смачний італійський хліб.
Як приготувати італійський хліб вдома
Секрети приготування італійського хліба
Перш ніж дати вам інструкції щодо того, як зробити цей хліб, важливо згадати про низку підказок та невеликі прийоми, які слід враховувати, коли ви робите тісто.
На відміну від традиційного хліба, італійський хліб має особливість, яка його вирізняє. Щоб зробити цей хліб, вам знадобиться дуже вологе тісто. Тому його приготування не таке традиційне, як ви спочатку думали.
У цьому випадку справжній секрет полягає в ферментації, що покращує аромат, а також текстуру. Ви повинні залишити його щонайменше на 12 годин, щоб дріжджі зробили свою роботу.
Не хвилюйтеся, тепер ви дізнаєтеся, як це можна зробити вдома. Це набагато простіше, ніж ви думаєте. Однак вам потрібно бути терплячими. Як бачите, цей рецепт не на 20 хвилин.
Інгредієнти
- 3 чашки пшеничного борошна (360 г)
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 столова ложка сухих дріжджів (15 г)
- 3 столові ложки солі (45 г)
- 2 столові ложки меду (50 г)
Підготовка
- По-перше, вам знадобляться 2 типи тіста. Перший потребує щонайменше 12 годин для правильної ферментації, а другий роблять наступного дня.
- Ви не можете пропустити цей крок. Якщо ви пропустите його, ви не відчуєте аромат італійського хліба.
- Зробіть перше тісто, змішавши борошно, воду, дріжджі та сіль. Не мішайте забагато, накрийте рушником на ніч, щоб воно піднялося.
- На наступний день час зробити інше тісто.
- Виконайте ті ж самі дії: додайте пшеничне борошно в миску разом з водою, дріжджами та сіллю. Залиште на 3 години.
- Щойно час пройде, злегка помніть тісто руками та додайте мед.
- Потім залиште тісто підніматися протягом 20 хвилин, перш ніж поставити його в духовку.
- Якщо ви помітили, що воно сухе або легко тріскається, не намагайтеся його виправити, додавши більше води або борошна. Залиште так, як є.
- Розігрійте духовку до 220ºC.
- Потім покладіть тісто в прямокутну форму.
- Випікайте протягом 30 хвилин. Коли побачите, що воно піднялося і має гарний золотисто-коричневий колір, поплескайте його.
- Якщо звук глухий, це ознака того, що все готово.
- Ciabatta. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 24 de mayo de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Ciabatta
- Prodotti tipici, Ciabatta polesana., su Bollettino Ufficiale della Regione del Veneto, nº 37, 22 aprile 2016. URL consultato il 30 gennaio 2017.
- Sul certificato di nascita è impressa la data del, Il Gazzettino, 20 settembre 2014. URL consultato il 30 gennaio 2017.
- Per gli amanti del pane fatto in casa: la ricetta made in Veneto della Ciabatta, PadovaOggi, 23 giugno 2016. URL consultato il 30 gennaio 2017.