Навіщо їсти фісташки щодня?
Фісташки – це не лише смачний горіх, але і джерело багатьох корисних властивостей. Звісно, це все завдяки їхнім повним харчовим цінностям. Вони пропонують нам стільки переваг, що вони охоплюють майже всі функції тіла. Отже, дізнайтеся про причини, чому треба їсти фісташки щодня.
Фісташки
Хоча всі горіхи є дуже корисними та поживними харчовими продуктами, фісташки особливо виділяються завдяки харчовій цінності та великим перевагам, які вони пропонують для нашого організму.
Вони є горіхами із більшістю клітковини та жирів, а також багаті на вітаміни, мінерали, білки та жирні кислоти.
Цей горіх родом зі Сходу, де його їли тисячі років. Сьогодні Іран виробляє найбільше фісташок.
Дивіться також: 7 переваг волоських горіхів, про які ви не знали
Характеристики для здоров’я
У цій статті ми виділимо основні медичні властивості цього смачного горіха.
Варто їсти фісташки щодня, адже вони мають сечогінну дію
Завдяки високому вмісту калію фісташки сприяють виведенню рідини.Це допомагає нам схуднути і зменшує здуття живота й також ефективно у випадку набряків ніг.
Вони покращують здоров’я серцево-судинної системи
Фісташки є чудовим засобом профілактики серцево-судинних захворювань.
Завдяки високому вмісту фітостеролів, аргініну, ресвератрола та лютеїну, цей горіх:
- знижує високий артеріальний тиск
- знижує рівень холестерину
- дбає про м’язи серця
- запобігає атеросклерозу
Вони збалансовують нервову систему
Фісташки відомі завдяки високому вмісту магнію – мінералу, який живить нервову систему, щоб збалансувати її.
Так ми можемо запобігти таким розладам, як тривога, нервозність, депресія, стрес і безсоння.
Вони мають антиоксидантну дію
Цей горіх містить високий рівень антиоксидантів, таких як вітамін С, вітамін Е, селен та ресвератрол.Ці поживні речовини захищають від ушкоджень, заподіяних вільними радикалами як на клітинному рівні, так і зовні. У такий спосіб ми запобігаємо передчасному старінню.
Вони сприяють схудненню
Як горіхи, багаті на жир та калорії, допомагають нам схуднути? Якщо ми їмо їх у помірній кількості, горіхи – це дуже поживні продукти, багаті на клітковину та розчинні жири.
Як наслідок, коли ми їх їмо, ми почуваємося ситими, пришвидшуємо обмін речовин і зменшуємо тягу до поглинання шкідливих жирів.
Вони мають антидіабетичні властивості
Фісташки є найкращим горіхом для запобігання цукровому діабету 2 типу завдяки високому вмісту бетакаротіну, прокіадинів та клітковини.
Це тому, що регулярне споживання фісташок знижує рівень цукру в крові та покращує стійкість до інсуліну.
Вони покращують зір
Завдяки вмісту лютеїну, рибофлавіну та зеаксантину фісташки є відмінним засобом для запобігання та поліпшення зорових проблем.
Вони мають проносну дію
Фісташки багаті на клітковину – поживну речовину, що регулює кишкову функцію.
Разом із фруктами та овочами горіхи допомагають усунути закреп.
Це афродизіак
Цей суперпродукт також може допомогти нам вдосконалити сексуальне життя.
Завдяки високому рівню здорових жирів, антиоксидантів та стеринів фісташки збільшують лібідо й покращують роботу статевих органів.
Вони антиканцерогенні
Антиоксиданти, що містяться у фісташках, такі як вітамін Е та ресвератрол, також допомагають запобігти деяким видам раку, наприклад, раку легенів.
Вони запобігають нейродегенеративним проблемам
Споживання фісташок – природний і смачний спосіб запобігання нейродегенеративним захворюванням, такими як хвороби Паркінсона та Альцгеймера.Це пов’язано з потужним антиоксидантом ресвератролом у їхньому складі.
Вони запобігають анемії
Фісташки багаті на залізо – мінерал, який треба їсти щодня, щоб запобігти залізодефіцитній анемії.
Проте ми рекомендуємо дотримуватися різноманітної дієти, а також споживати вітамін С (цитрусові, перець тощо), щоб покращити поглинання заліза.
Скільки фісташок можна їсти на день?
Горіхи становлять частину здорової збалансованої дієти. Однак ми повинні їсти фісташки щодня помірковано, оскільки вони дуже поживні.
Загалом, рекомендують вживати жменю горіхів на день. Проте у випадку з фісташками, рекомендуємо їсти 49 горіхів на день, що відповідає 30 грамам без шкарлупи.
Також варто пам’ятати, що краще їсти фісташки без солі, щоб уникнути зайвого натрію в організмі, що позбавляє деяких переваг цього горіха.
- Dreher, M. L. (2012). Pistachio nuts: Composition and potential health benefits. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2011.00467.x
- Mohammadifard, N., Salehi-Abargouei, A., Salas-Salvadó, J., Guasch-Ferré, M., Humphries, K., & Sarrafzadegan, N. (2015). The effect of tree nut, peanut, and soy nut consumption on blood pressure: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.091595
- Kay, C. D., Gebauer, S. K., West, S. G., & Kris-Etherton, P. M. (2010). Pistachios Increase Serum Antioxidants and Lower Serum Oxidized-LDL in Hypercholesterolemic Adults. Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3945/jn.109.117366