Неймовірні вегетаріанські сніданки, які вам сподобаються

Вегетаріанські сніданки підходять не лише для тих, хто дотримується веганства. Це також чудові варіанти для людей, які хочуть схуднути здоровим чином.
Неймовірні вегетаріанські сніданки, які вам сподобаються

Останнє оновлення: 05 жовтня, 2019

Вегетаріанські сніданки стали чудовою альтернативою для початку дня з великою кількістю енергії без потреби споживати багато калорій. Хоча вони входять до веганської дієти, люди, які хочуть схуднути, також можуть їх спробувати.

Завдяки поєднанню рослинних інгредієнтів вегетаріанські сніданки надають важливі поживні речовини, такі як харчові волокна, вітаміни, мінерали та білки. Крім того, вони є хорошою альтернативою для зменшення споживання оброблених продуктів, оскільки вони складаються з фруктів, овочів і горіхів.

У цій статті ми поділимося шістьма смачними веганськими сніданками, які вирізняються своєю простотою. Вони ідеально підходять для тих, хто не має багато часу для приготування складніших страв, оскільки їх можна зробити за лічені хвилини.

Спробуйте!

Вегетаріанські сніданки, які варто додати до раціону

корисні вегетаріанські сніданки
Вегетаріанські сніданки поєднують енергетичні інгредієнти, які сприяють гарному фізичному та психічному здоров’ю.

Хоча рослинні продукти містять менше білка, ніж продукти на тваринного походження, поєднання цих двох продуктів може забезпечити достатню кількість білка.

1. Хліб з цільної пшениці з помідорами та оливковою олією

Хліб із цільної пшениці є чудовим вибором для веганського сніданку. У цьому випадку ми пропонуємо поєднати його зі смачними помідорами та оливковою олією, щоб отримати хорошу кількість антиоксидантів, вітамінів і здорових жирів.

Інгредієнти

  • 2 скибочки хліба з цільної пшениці
  • 1 стиглий помідор
  • ½ зубчика часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1 столова ложка орегано (5 г)
  • сіль (на ваш смак)

Приготування

  • Очистьте стиглий помідор і змішайте його з часником, оливковою олією, орегано і сіллю.
  • Нанесіть отриману густу пасту на шматочки хліба.

Як споживати

  • Насолоджуйтеся цією стравою на сніданок разом з кавою з рослинним молоком або смузі.

2. Пудинг з насінням чіа

Насіння чіа є джерелом амінокислот, кальцію, омега-3 та інших важливих поживних речовин, які забезпечують енергію, а також поліпшують стан серцево-судинної системи. Ми пропонуємо вам поєднати його з вершковим молоком, щоб приготувати смачний веганський пудинг.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки насіння чіа (30 г)
  • ½ склянки вершкового рослинного молока (кокосового або мигдального) (125 мл)

Приготування

  • Насіння чіа залийте половиною склянки рослинного молока.
  • Залиште на ніч, щоб насіння перетворилося на желатинову масу.

Як споживати

  • Наступного ранку подавайте пудинг з нарізаними фруктами.

3. Смузі з горіховим молоком і бананом

банановий смузі
Смузі – це чудовий варіант для вегетаріанського сніданку. Цей смачний рецепт з горіховим молоком, бананами та керобом ідеально підходить для тих, у кого немає багато часу вранці.

Інгредієнти

  • 1 склянка горіхового молока(250 мл)
  • 2 стиглі банани
  • 1 столова ложка керобу (15 г)

Приготування

  • Спочатку наріжте банани.
  • Потім змішайте нарізаний банан, молоко і столову ложку кероба, доки не отримаєте однорідний напій без грудочок.

Як споживати

Пити смузі окремо або в супроводі сухарів з цільного зерна.

4. Фруктовий коктейль

Цей рецепт містить подрібнені фрукти, отже, він є ідеальним сніданком для підживлення організму вітамінами та мінералами. Ви також можете додати до нього горіхи або насіння чіа.

Інгредієнти

  • ½ зрілого манго
  • 2 скибочки свіжого ананаса
  • 1 столова ложка насіння чіа (15 г)
  • червоні ягоди (для декору)

Приготування

  • По-перше, нарізати скибочками манго і ананас.
  • Потім змішайте їх у блендері протягом кількох хвилин.
  • Коли вони будуть готові, покладіть їх у миску і змішайте зі столовою ложкою раніше замоченого насіння чіа.
  • Прикрасьте червоними ягодами.

Як споживати

  • Пийте цей коктейль з вівсяним печивом.

5. Цільна вівсянка

вегетаріанські сніданки з вівсянкою
Вуглеводи, які містять вівсяні пластівці, є чудовими джерелами енергії. Тому цільнозернова вівсяна каша є прекрасним вегетаріанським сніданком. Цільна вівсяна крупа містить білок, омега-3 і антиоксиданти.

Інгредієнти

  • 1 склянка мигдального молока (200 мл)
  • ½ склянки вівсянки (100 г)
  • ½ столової ложки меленої кориці (2,5 г)
  • 2 столові ложки сиропу агави (30 мл)

Приготування

  • Вилийте мигдальне молоко в каструлю і скип’ятіть.
  • Потім додайте вівсянку і перемішайте дерев’яною ложкою.
  • Після цього додайте мелену корицю і столові ложки сиропу агави.
  • Залиште все на слабкому вогні на пару хвилин, поки вівсянка загусне.

Як споживати

  • Подавайте вівсянку в глибокій мисці, прикрасьте журавлиною або сушеним ананасом.

6. Банановий крем з вівсом і горіхами

Інгредієнти, які ми поєднуємо в цьому рецепті, є джерелами харчових волокон, антиоксидантів і амінокислот. Завдяки своїм властивостям вони подовжують відчуття ситості та покращують травлення.

Інгредієнти

  • 1 стиглий банан
  • ½ склянки мигдального молока (125 мл)
  • 3 столові ложки вівса (45 г)
  • 1 столова ложка подрібнених сухофруктів і горіхів (15 г)

Приготування

  • Покладіть зрілий банан в миску і розчавіть його виделкою.
  • Потім додайте мигдальне молоко і овес.
  • Змішайте все до однорідності.  Додайте сухофрукти та горіхи.

Як споживати

  • Подавайте цей банановий крем з полуницею або чорницею.

У вас здоровий сніданок? Якщо відповідь «ні», то ви обов’язково повинні спробувати ці вегетаріанські сніданки, якщо ви хочете подбати про себе і зарядитися енергією. Не забувайте, що сніданок є одним із найважливіших прийомів їжі протягом дня!



  • Costa Rodrigues J., Pinho O., Monteiro PRR., Can lycopene be considered and effective protection against cardiovascular disease? Food Chem, 2018. 245: 1148-1153.
  • Jayachandran M., Chen J., Man Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
  • Shahidi F., Ambigaipalan P., Omega 3 polyunsaturated fatty acids and their heatlh benefits. Annu Rev Food Sci Technol, 2018. 9: 345-381.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.