Овочеві соки для схуднення, які варто спробувати
Ці овочеві соки для схуднення корисні, поживні та підтримують функціонування належного метаболізму. Завдяки поєднанню низькокалорійних інгредієнтів вони є здоровими варіантами для приборкання апетиту та тривоги.
Попри те, що вони не є чудодійними та не призведуть до втрати зайвих кілограмів за лічені секунди, вони допоможуть вам схуднути. Фактично, вони мають сечогінні та антиоксидантні властивості, які, у свою чергу, борються із затримкою рідини та надлишковими токсинами.
З іншого боку, вміст харчових волокон покращує травлення і полегшує моторику кишківника для усунення закрепів. Таким чином, окрім того, що вони можуть знизити ризик ожиріння, вони покращують здоров’я і оптимізують важливі функції організму.
Овочеві соки для схуднення, які варто додати до раціону
Є багато цікавих рецептів овочевих соків. Оскільки багато людей не споживають достатньо овочів, вони швидко і легко збільшують споживання цих продуктів.
Звісно, ви не повинні замінювати ними головні прийоми їжі, вони не повинні бути основою вашого харчування. Вони є лише добавками, які забезпечують антиоксиданти, ферменти та поживні речовини, які підвищують метаболізм і травлення.
1. Зелений сік зі шпинатом і огірком
Один із найкращих овочевих соків для схуднення містить шпинат і огірок. Вони обидва містять харчові волокна, які покращують здоров’я органів травлення та знижують рівень холестерину.Він також містить селеру і петрушку – дві сечогінні трави, які борються із затримкою рідини та проблемами кровообігу.
Відкрийте для себе: Страви зі шпинатом: насолода на кожен день
Інгредієнти
- 6 листків шпинату
- ½ огірка
- 2 стебла селери
- 1 гілочка свіжої петрушки
- 1 склянка води (200 мл)
Підготовка та споживання
- Змішайте всі інгредієнти разом, поки не утвориться однорідний напій.
- Пийте склянку соку натщесерце не менше ніж тричі на тиждень.
2. Овочеві соки з листям салату і огірком
Окрім того, що це один із найкращих овочевих соків для схуднення, цей напій може також детоксикувати організм. Висока концентрація антиоксидантів сприяє виведенню токсинів і покращує роботу печінки.
Інгредієнти
- 6 свіжих листків салату
- ½ огірка
- 1 склянка води (250 мл)
Підготовка та споживання
- Наріжте свіжі листя салату і огірок.
- Потім змішайте їх зі склянкою води.
- Пийте натщесерце вранці.
3. Сік з морквою, петрушкою і лимоном
Це смачне поєднання інгредієнтів може допомогти видалити надлишкову рідину і токсини, що зберігаються в тканинах. Аналогічно, він вгамовує апетит і підвищує фізичну і психічну продуктивність.Інгредієнти
- 2 моркви
- 1 гілочка свіжої петрушки
- сік ½ лимона
- ½ склянки води (100 мл)
Підготовка та споживання
- Моркву очистьте і поріжте, покладіть у блендер з іншими інгредієнтами.
- Змішайте, поки не утвориться однорідний напій.
- Пийте натщесерце або коли захочете їсти.
4. Сік з морквою, буряком і шпинатом
Цей смачний сік може підняти ваш настрій і підвищити продуктивність. Поживні речовини допоможуть скинути вагу і боротися з такими розладами, як анемія і закреп.
Ця стаття може вас зацікавити: Як приготувати смачний буряковий салат
Інгредієнти
- 2 моркви
- 1 яблуко
- ½ середній буряк
- 1 склянка води (250 мл)
Підготовка та споживання
- Вимийте і подрібніть усі інгредієнти.
- Змішайте їх зі склянкою води до однорідності.
- Пийте натщесерце зранку, а потім і знову вдень.
5. Сік з редисом, селерою і червоною капустою
Для завершення цього списку овочевих соків для схуднення ми пропонуємо рецепт, який також допомагає очистити печінку і жовчний міхур. Він містить редис, селеру і червону капусту – овочі з протизапальними й очисними властивостями.Інгредієнти
- 3 редиски
- 1 стебло селери
- 6 листків червоної капусти
- 1 склянка води (200 мл)
Підготовка та споживання
- Ретельно промийте інгредієнти і наріжте їх.
- Потім покладіть їх у блендер і додайте воду.
- Змішайте кілька хвилин.
- Однорідний сік пийте відразу.
- Пийте до обіду принаймні тричі на тиждень.
Отже, ці овочеві соки для схуднення мають багато переваг. Вони не тільки борються з ожирінням, але й приборкують апетит і сприяють видаленню відходів. Спробуйте їх сьогодні!
- Karovičová, J., & Kohajdová, Z. (2018). Lactic acid fermented vegetable juices. Horticultural Science. https://doi.org/10.17221/3878-hortsci
- Lamport, D. J., Saunders, C., Butler, L. T., & Spencer, J. P. (2014). Fruits, vegetables, 100% juices, and cognitive function. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/nure.12149
- Wootton-Beard, P. C., Moran, A., & Ryan, L. (2011). Stability of the total antioxidant capacity and total polyphenol content of 23 commercially available vegetable juices before and after in vitro digestion measured by FRAP, DPPH, ABTS and Folin-Ciocalteu methods. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2010.10.033