Перестаньте їсти ці 7 продуктів, які спричиняють рак!

Перестаньте їсти ці 7 продуктів, які спричиняють рак!
Перестаньте їсти ці 7 продуктів, які спричиняють рак!

Останнє оновлення: 13 травня, 2019

Продукти, які спричиняють рак, можна знайти у багатьох холодильниках і люди не знають, яку шкоду завдають своєму здоров’ю кожного разу, коли їх їдять. У цій статті ми розповімо про 7 канцерогенних продуктів, які потрібно негайно виключити зі свого харчування.

Харчування відіграє важливу роль у нашому здоров’ї. Існує багато поживних продуктів, які володіють численними корисними властивостями та захищають організм від захворювань. Втім є і шкідливі продукти, які насичують організм небезпечними сполуками і призводять до виникнення таких серйозних захворювань, як рак.

Попкорн із мікрохвильовки

У пакеті попкорну з мікрохвильовки містяться небезпечні елементи, які під час процесу приготування  у мікрохвильовій печі виділяють перфтороктанову кислоту.

Яке рішення?

Якщо ви любите попкорн, бо вам подобається щось жувати під час перегляду фільму, спробуйте приготувати його вдома з органічної кукурудзи та олії. Він дуже здоровий, економніший та простий у приготуванні.

Сухе м’ясо

Протягом останніх декількох років сухе м’ясо рекламують як здоровий снек з високим вмістом білку. Цього стало достатньо, аби переконати багатьох споживачів.

Однак за результатами різноманітних досліджень, у цьому виді м’яса міститься багато нітритів, які, як вже доведено, сприяють розвитку раку. Нітрити – це те, що допомагає на місяці зберігати свіжий вигляд м’яса на полицях  магазинів.

Яке рішення?

Намагайтеся не їсти сухе м’ясо, а також робіть вибір на користь м’яса худоби, яку годують травою.

Консервовані продукти

консерви

Багато досліджень виявили, що консервовані продукти можуть бути канцерогенними через так званий бісфенол-A (BPA), який міститься на внутрішній стороні бляшанок. Хоча і досі немає одностайності щодо того, чи достатньо у консервованих продуктах бісфенолу, щоб спричинити рак і чи цей канцероген передається продуктам всередині.

Яке рішення?

Намагайтеся зменшити споживання консервованих продуктів і купуйте ті, на яких зазначено, що вони не містять бісфенолу.

Генетично модифіковані продукти, які спричиняють рак

Генетично модифіковані продукти змінені на генетичному рівні та під час вирощування обробляються гербіцидами і пестицидами, а це може вплинути на якість продукту, хоч і непомітно для споживача.

Хімічні елементи, які виявили в таких продуктах, пов’язують з виникненням раку та інших захворювань.

Яке рішення?

Підтримайте місцевих фермерів та купуйте лише органічні продукти.

Газовані напої

газовані напої

Газовані напої нібито чудово освіжають, коли нам гаряче і хочеться пити.  Втім вони шкідливі, адже містять понад 8 пакетиків цукру на одну порцію, а також різні хімічні елементи, які впливають на розвиток раку.

Сполука 4-MI (4-метилімідазол), який надає колі її характерного коричневого кольору, у тисячах різних випадках стала однією з причин виникнення раку. У цих напоях також міститься кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози, який допомагає живити ракові клітини.

Яке рішення?

Замість того, щоб пити газовані напої, робіть свій вибір на користь води або натуральних соків.

“Легкі” або дієтичні продукти

Багато хто вірить, що продукти з позначкою “легкий” допоможуть їм дотримуватися здорового збалансованого харчування. Сумна правда в тому, що у цих продуктах просто нижчий вміст цукру та жирів, а позбутися зайвих кілограмів вони аж ніяк не допомагають.

Крім того, у їхньому складі є штучні підсолоджувачі, які можуть бути пов’язані з підвищеним ризиком виникнення раку.

Яке рішення?

Дотримуйтеся здорової дієти з високим вмістом фруктів, зернових та овочів.

Снеки

снеки та смажені перекуси - продукти, які спричиняють рак

Швидко схопити снек, коли вам хочеться їсти, і набратися сил, щоб протягнути цілий день –  найпростіше рішення. Втім смажені перекуси, які можна купити у супермаркетах та магазинах, містять багато канцерогенних речовин, які утворюються під час готування їжі при високих температурах.

Один із них, відомий як гліцинамід, є результатом розщеплення акриламіду, іншої утвореної під впливом високих температур сполуки.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.