Сім продуктів, які можуть містити канцерогенні речовини  

· Жовтень 12, 2015
Причиною 35% злоякісних пухлин є неправильне харчування. А вживання у своєму щоденному раціоні продуктів із рафінованого борошна збільшує ризик виникнення раку молочної залози на 220%. Які ще продукти можуть загрожувати здоров’ю людини? Читайте далі.

Виявляється, що серед продуктів, які багато людей вживають в їжу практично щодня, є такі, що можуть призвести до раку. Нещодавно проведені дослідження засвідчують, що деякі продукти можуть бути пов’язані з цим захворюванням через те, що містять канцерогенні речовини. Більше того, експерти сходяться на думці, що часте споживання цих продуктів підвищує ризик розвитку раку. 

Звісно, організм кожної людини унікальний, і вплив цих продуктів може різнитися. Але, без сумнівів, вам слід ознайомитися із цими сімома продуктами, які можуть містити канцерогенні речовини. Адже при їх вживанні виникає ризик онкологічних захворювань.

Наукові дослідження засвідчують, що 35% пухлин утворюються внаслідок особливостей харчування. Саме тому, зараз ми поговоримо про те, які ж саме продукти можуть загрожувати здоров’ю людини.

Оброблене м’ясо

запалена ділянка кишечника

Оброблене м’ясо додається в такі продукти, як ковбаса, шинка і бекон. Вони також містять велику кількість різних хімічних консервантів, штучних барвників, жиру і солі. Усе це додають в продукти,  щоб вони довше залишалися свіжими та виглядали апетитно.

У цих добавках є такі хімічні речовини, як нітрат і нітрит натрію, які суттєво збільшують ризик розвитку раку товстої кишки.

Біле рафіноване борошно

За даними дослідження, яке було опубліковане в журналі “Епідеміологія раку: важливі події та профілактика”, часте споживання рафінованих вуглеводів може підвищити ризик розвитку раку на 220%.

Це пояснюється тим, що продукти з високим глікемічним індексом швидко підвищують рівень цукру в крові, сприяють зростанню та поширенню ракових клітин в організмі та живлять їх.

Рафінований цукор

цукор може містити канцерогенні речовини  

Як рафіноване борошно, так і рафінований цукор можуть сприяти зростанню і поширенню ракових клітин в організмі. Замінники цукру – це найнебезпечніші продукти. У них міститься дуже багато штучної фруктози, яка швидко і легко засвоюється раковими клітинами.

Отже, слід пам’ятати, що такі популярні продукти, як печиво, торти, пироги, газовані напої, соки і солодкі соуси містять високий рівень рафінованого цукру і можуть зашкодити вашому здоров’ю. Адже доведено, що рафінований цукор містить канцерогенні речовини.

Генетично модифіковані продукти

Споживання трансгенних або генетично модифікованих продуктів представляє найбільший ризик розвитку різних видів раку. Хоча, це твердження ще не стовідсотково доведено. Суперечки про безпеку чи потенційну загрозу генетично модифікованих організмів (ГМО) для людства ведуться постійно.

Вчені розділились на два табори та, за роки існування трансгенних рослин, так і не змогли довести або спростувати ані перше, ані друге твердження. Що й не дивно! Адже з упевненістю сказати, яким чином вплине цей продукт генної інженерії в довгостроковій перспективі на здоров’я наступних поколінь, сьогодні не ризикне ніхто.

Найпопулярніші рослини для генної інженерії — це соя, картопля, кукурудза, цукровий буряк, рис, помідори, ріпак, пшениця, диня, папайя, кабачки, льон, квасоля і рапс. Ці продукти відомі нам усім і слід пам’ятати, що зловживання даними продуктами не бажане.

Смажені продукти і продукти швидкого приготування

фаст фуд може містити канцерогенні речовини  

Смажена їжа, а також їжа із ресторанів швидкого приготування вважається нездоровою і не рекомендується для жодного раціону харчування. Також, вживаючи таку їжу, слід пам’ятати, що вона може містити канцерогенні речовини. А отже – може сприяти розвитку злоякісних пухлин і може викликати інші проблеми зі здоров’ям, такі як хвороби серця та ожиріння.

Картопля фрі, картопляні чіпси і закуски, які зазвичай зустрічаються в супермаркетах і ресторанах швидкого приготування їжі, можуть містити високий рівень акриламіду. Це – канцерогенна речовина, що міститься у всіх продуктах, які нагрівають до температури вище, ніж 120° C. Слід наголосити, що картопля фрі та інша нездорова їжа мають більш високий рівень цієї канцерогенної речовини.

Крім того, ці продукти містять високі рівні транс-жирів, натрію і цукру, які також сприяють розвитку раку.

Дієтичні продукти харчування та напої

Дієтичні харчові продукти і напої зазвичай розглядаються як чудовий варіант для здорового харчування. Часто вважається, що вони можуть допомогти знизити і контролювати вагу, але це – не зовсім правильна думка. В цих продуктах дійсно міститься менше жирів, цукру, калорій і вуглеводів та інших речовин, які викликають збільшення ваги.

Однак, ярлики на продуктах часто вводять в оману і можуть заплутати споживачів, нав’язуючи думку, що вживання таких продуктів сприяє покращенню здоров’я і зменшенню ваги. Але ж, звісно, це – не вся правда про дієтичні продукти харчування.

Було виявлено, що ці, так звані здорові продукти, окрім інших речовин, містять аспартам. Це – один з найбільш поширених штучних замінників цукру, який негативно впливає  на здоров’я людини. Він може викликати ряд негативних наслідків: від вроджених дефектів у дітей до злоякісних пухлин.

Консервовані продукти

Багато людей, які живуть в селах, як правило, консервують різні продукти на зиму. Але, при неправильному приготуванні та консервуванні, ці продукти здатні накопичувати в собі шкідливі компоненти, а ці канцерогенні речовини і сприяють розвитку раку.

Більшість консервованих продуктів містять бісфенол А, який діє як естроген в організмі та порушує гормональний баланс. Цю хімічну речовину можна знайти всюди в повсякденному житті. Підозрюють, що ця хімічна речовина сприяє утворенню ракових клітин, ожирінню, серцево-судинним хворобам і безпліддю.

Було виявлено, що консервовані продукти тісно пов’язані із появою захворювань на рак. Більшість жестяних консервних банок покриті бісфенолом А (BPA), який є руйнівником ендокринної системи. Він руйнує чи імітує гормони і в результаті підвищує ризик захворювання на рак грудей або простати.

Консервовані помідори особливо шкідливі, оскільки через підвищену кислотність вони швидше вбирають в себе бісфенол А. Тому найкраще купувати свіжі помідори.  Крім того, продукти, які зберігаються в жестяних банках, накопичують у собі метали, які теж дуже шкідливі для організму, особливо для дитячого.