Переваги артишоків для вашого здоров'я
Ви коли-небудь чули про переваги артишоків? Сьогодні дбати про себе стало щоденним обов’язком. Отже, нам потрібно не лише дотримуватися лікарських рецептів, але й проводити регулярні обстеження. Важливо також дбати про раціон.
Ми повинні додати до раціону певні харчові продукти, які надають важливі поживні речовини, покращують здоров’я, якість життя і навіть зовнішній вигляд.
Є незліченні списки, статті та думки про те, які фрукти, овочі та злаки необхідно їсти, як поєднати їх і в який час доби їх їсти в залежності від переваг, які ми шукаємо.
Сьогодні ми познайомимо вас з артишоком – зеленим овочем, який приховує у своїх листах незрівнянний запас вітамінів, який шукали й шанували багато років.
У Середньовіччі це був один із найдорожчих овочів, за який багатії платили великі гроші.
Тепер нам пощастило мати доступ до цього чудового овоча!
Цікаві факти про артишоки
- Вірте це чи ні, ви можете з’їсти весь артишок. Це чудово, оскільки він має стільки переваг, і його структура настільки багата на поживні речовини, що ніщо не варто втрачати.
- У деяких магазинах ви навіть можете знайти капсули з артишоком або ви також можете придбати його в природному стані.
- При покупці натуральних артишоків ви повинні вибрати найважчі з товстим листям і світло-зеленим кольором. Це означає, що вони свіжі та нададуть вам більше вітамінів найкращої якості.
Тепер, коли ви знаєте, наскільки вони важливі, ми перелічимо 6 головних переваг артишоків:
Читайте також: Артишок та лимонна вода для виведення сечової кислоти
Корисні переваги артишоків
1. Вони корисні для травлення
Артишоки мають колосальні травні переваги. Це робить їх ідеальними для лікування ревматичних захворювань, каменів жовчного міхура та дисбалансу рівнів сечової кислоти.
Вони також контролюють диспропорції в рухах кишківника, допомагаючи як у випадку закрепу, так і у випадку діареї.
2. Вони знижують тригліцериди й холестерин
Поживні речовини в артишоках допомагають знизити рівень тригліцеридів.
Вони також допомагають знизити рівень холестерину в крові, особливо поганого холестерину (ЛПНЩ), а також збільшити рівень хорошого (ЛПВЩ).
Ця характеристика робить їх чудовим союзником для боротьби з такими захворюваннями, як атеросклероз і високий кров’яний тиск.
3. Дієтичний продукт
Завдяки високому вмісту рослинного волокна артишоки ідеально підходять для правильного контролю апетиту.Вони поглинають воду з живота, що змушує їх збільшуватися і заповнювати простір. Так вони створюють приємне відчуття ситості й не дають вам їсти інші продукти через тривогу або ненажерливість.
4. Неймовірні діуретичні властивості
Цей зелений диво-овоч також допомагає боротися з затримкою рідини та усувати відходи організму, зокрема небезпечні токсини та отрути.
Артишоки є ідеальним варіантом для природного лікування таких умов:
- артрит
- проблеми з кровообігом
- проблеми з печінкою
- зниження жиру
Відвідайте цю статтю: 15 найкращих природних діуретиків
5. Вони корисні для запобігання раку
Кілька наукових досліджень зосередили увагу на артишоках завдяки їхній важливій ролі у раціоні та всіх поживних речовинах, які вони містять.
Цей інтерес був винагороджений неймовірними відкриттями. Кавова кислота та флавоноїди, знайдені в артишоках, запобігають виникненню раку, і навіть можуть допомогти боротися з цією хворобою.
6. Вони дають організму безліч вітамінів
Ми вже згадували кілька разів, що артишоки пропонують багато поживних речовин, і однією з переваг є безліч вітамінів.Серед вітамінів і мінералів, виявлених в артишоках, вітаміни А і В, магній, калій, натрій та залізо. Вони також перетворюють цукор в енергію.
Ви досі сумніваєтеся, чи додавати артишоки до раціону? Не вагайтеся! Додайте їх до ваших щоденних обідів, щоб отримати всі ці переваги артишоків. Завдяки незліченним властивостям цей овоч дуже важливий на вашому обідньому столі.
- Base de Datos Española de Composición de Alimentos. [Internet]. Disponible en: http://bedca.net/bdpub/
- Botanical-Online. [Internet]. Propiedades de la alcachofa. Disponible en: https://www.botanical-online.com/medicinalscynaracastella.htm
- Mileo, A.M., Di Venere, D., Abbruzzese, C. and Miccadei, S. Long Term Exposure to Polyphenols of Artichoke (Cynara scolymus L.) Exerts Induction of Senescence Driven Growth Arrest in the MDA-MB231 Human Breast Cancer Cell Line. Oxid Med Cell Longev, 2015.
- Mileo, A.M., Di Venere, D., Linsalata, V., Fraioli, R. and Miccadei, S. Artichoke polyphenols induce apoptosis and decrease the invasive potential of the human breast cancer cell line MDA-MB231. J Cell Physiol., 2012; 227(9): 3301-3309.