Поради для поліпшення здоров'я підшлункової залози
Ми всі чули про підшлункову залозу і раніше, але більшість з нас не знають, яку роль вона відіграє в організмі та як саме остерігатися проблем з нею. Тому зараз розповімо вам більше пр те, які хвороби підшлункової залози загрожують людям та способи боротьби з ними.
У цій статті ми розповімо, як працює підшлункова залоза, і як ви можете тримати її під контролем, дотримуючись правильного харчування і споживаючи харчові добавки.
Що робить підшлункова залоза?
Підшлункова залоза – це залоза, розташована в черевній порожнині між шлунком і хребтом. У неї дві основні функції:
- Вона виділяє травні ферменти в тонкому кишечнику. Це її основна функція, яка має важливе значення для правильного перетравлення, особливо жирів і білків.
- Вона виробляє три види гормонів, які виділяються в кров: інсулін, який регулює наш метаболізм і енергію, глюкагон і соматостатин. Ці три гормони працюють, щоб зберегти рівень цукру в крові збалансованим.
Моя підшлункова залоза здорова?
Загальні хвороби, пов’язані з підшлунковою залозою – це панкреатит, цукровий діабет, муковісцидоз і рак підшлункової залози. Проте задовго до розвитку цих розладів, ваша підшлункова залоза може працювати неправильно. Ось кілька порад, які допоможуть вам визначити, чи потрібно звернути особливу увагу на цей важливий орган:
- Здоров’я підшлункової залози може вплинути на губи, апетит і смак. Якщо ви помітили зміни, вам слід звернути більш пильну увагу на підшлункову залозу, особливо якщо ви часто вживаєте солодкі продукти або відчуваєте себе ситими швидко після їжі і знову голодними через деякий час.
- Хоча проблеми з травленням і хронічний закреп іноді пов’язані з іншими органами, вони також можуть бути ознакою того, що підшлункова залоза не працює належним чином.
- Якщо ви стрункі, але у вас трохи опуклий живіт, це також може бути ще однією ознакою розладу підшлункової залози.
Корисні продукти для підшлункової залози
Найкращий спосіб запобігти хворобі підшлункової залози, особливо якщо у вас в родині вже траплялися такі випадки, – це додати корисні продукти у ваш щоденний раціон. Усі вони допомагають регулювати рівень цукру в крові, що набагато полегшує роботу підшлункової залози.
- Горох. Цей смачний бобовий овоч відомий як інсуліновий овоч, і з цієї причини ви повинні додати його в свій раціон.
- Пивні дріжджі. Це доповнення є істотним для нашого раціону. Вони не лише добре впливають на підшлункову залозу, але й також допомагають регулювати нервову систему і чудово підходять для волосся, шкіри і нігтів.
- Стевія. Цей 100% натуральний підсолоджувач з нульовою калорійністю дає нам природну насолоду. Однак щоб регулювати рівень цукру в крові, він повинен бути використаний в натуральному стані, тобто у необробленому вигляді.
- Кориця. Ця спеція, яку часто використовують разом зі стевією для лікування діабету, має бути постійним складником у вашому раціоні. Її можна використати з фруктами, йогуртом, різноманітними десертами, а також з м’ясом та іншими пікантними стравами.
Емоційні проблеми
Будь-яке природне лікування повинно враховувати все, що може вплинути на наше самопочуття. З цієї причини, слід звернути увагу на емоції, пов’язані зі здоров’ям підшлункової залози.
У людей з розладами підшлункової залози часто виникають нав’язливі повторювані ідеї, які можуть приймати форму ритуалів або манії, які хворий може навіть не усвідомлювати, але їх помічають його рідні та близькі. Ці ідеї і звички блокують енергію підшлункової залози.
Окрім споживання згаданих продуктів, також важливо проводити час на природі і спілкуватися зі світом природи, особливо з землею. Це може допомогти звільнитися від цих нав’язливих ідей, які блокують вашу енергію.
Не соромтеся вийти на вулицю, походити босоніж і навіть трохи забруднитися. Через кілька хвилин на свіжому повітрі на природі, ви помітите, що ваше тіло розслабляється. І діла ви відчуваєте спокій природи. Ваша підшлункова залоза тільки виграє від цієї оригінальної і приємної терапії.
- Breijo, A., & Prieto, J. (2014). Pancreatitis Aguda. Articulo de Revisión. IntraMed.
- Madaria, E., & Martinez, J. (2010). Páncreas y vías biliares. Unidad de Patología Pancreática. Unidad de Gastroenterología y Endoscopia Digestiva.
- Mayorga Luis. (2000). Fisiología Pancreática. Fisiologia de La Práctica Médica.
- Schneiderman N, et al .STRESS AND HEALTH: Psychological, Behavioral, and Biological Determinants. Annu Rev Clin Psychol. 2005; 1: 607–628.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2568977/
- Mollard, R. C., Luhovyy, B. L., Smith, C., & Anderson, G. H. (2014). Acute effects of pea protein and hull fibre alone and combined on blood glucose, appetite, and food intake in healthy young men–a randomized crossover trial. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 39(12), 1360-1365. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25302637
- Assaei, R., Mokarram, P., Dastghaib, S., Darbandi, S., Darbandi, M., Zal, F., … & Omrani, G. H. R. (2016). Hypoglycemic effect of aquatic extract of Stevia in pancreas of diabetic rats: PPARγ-dependent regulation or antioxidant potential. Avicenna journal of medical biotechnology, 8(2), 65. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4842244/
- Leach, M. J., & Kumar, S. (2012). Cinnamon for diabetes mellitus. Cochrane database of systematic reviews, (9). https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD007170.pub2/abstract