Продукти, які допоможуть очистити пряму кишку
Пряма кишка, також відома як товста кишка, є життєво важливим органом для загального функціонування травної системи і допомагає позбутися шкідливих елементів у нашому організмі. У цій статті ми представимо список деяких продуктів, які можуть допомогти вам природним способом піклуватися про пряму кишку та очистити її.
Вам слід знати, що токсичні речовини завжди викликають захворювання, ось чому ваш організм повинен постійно очищуватись від них. Проте, дуже важливо пам’ятати, що є багато причин накопичення токсинів, серед них такі, як повна відсутність фізичних вправ, погане харчування, а також відсутність достатньої кількості питної води.
Коли ви прочитаєте цю статтю до кінця, ви дізнаєтеся багато цікавого та корисного про продукти, які допоможуть вам очистити пряму кишку природним та здоровим способом.
Продукти, які допомажуть очистити пряму кишку
Апельсини
Основна користь апельсинів у тому, що вони зміцнюють організм, тримають його в тонусі, допомагають боротися з вірусними захворюваннями. Користь апельсинів зумовлена їх хімічним складом, також вони відомі своїм високим вмістом вітаміну C. У них містяться натрій, калій, магній, які допомагають зміцнити м’язи. Цей фрукт прекрасно насичує організм необхідними мікроелементами та мінералами. Апельсини – це природний засіб для покращення пам’яті, засіб, який запобігає раку шлунка та шкіри, допомагає контролювати стрес і рівень кров’яного тиску, апельсини також підтримують нервову систему у стабільному спокійному стані. Вживання цього корисного фрукта щодня зменшує вікові зміни.
Виноград
Виноград очищує кров і кишечник, це сечогінний і проносний засіб (через вміст органічних кислот і цукру). Виноград також збільшує вміст у крові оксиду азоту, що позитивно впливає на кровоносні судини і саму кров, він запобігає утворенню згустків крові і, як наслідок, зменшує ймовірність серцевих нападів. Якщо у вас головний біль або ж мігрень, вам допоможе виноградний сік. Виноград допомагає запобігти раку. Він містить велику кількість вітаміну С. Крім цього, у винограді міститься клітковина, протеїни, і він є джерелом калію. Не даремно у всіх розвинених країнах прийнято їсти виноград, пити вино і виноградний сік, адже користь винограду майже безмежна.
Артишок
Артишоки мають оригінальний, ніжний горіховий присмак. Користь артишоків для організму людини була відома ще в епоху античності. Артишок є одним з найбільш рекомендованих рослин для усунення зайвої рідини і детоксикації організму. Артишок використовували для полегшення симптомів, викликаних різними порушеннями травлення. Артишок є природним сечогінним засобом і стимулює травлення. Рекомендують вживати артишок для лікування синдрому роздратованого кишечника, розладу шлунка, нудоти та метеоризму. Вживання свіжого артишоку може допомогти у лікуванні таких захворювань, як анемія ( у ньому містяться два важливих мінерали – мідь і залізо), діабет, ревматизм, подагра, і камені жовчного міхура.
Селера
Селера приносить нашому організмові багато користі: запобігає раку – особливо раку товстої кишки і шлунку; є чудовим сечогінним засобом; знижує артеріальний кров’яний тиск; є природним проносним засобом; знижує рівень шкідливого холестерину. На додаток до сказаного вище, селера – це прекрасний антиоксидант, вона містить багато вітамінів, які допомагають боротися з грипом, застудою і пневмонією. До цінних властивостей селери можемо зарахувати і те, що вона сприяє процесам засвоєння білка, вироблення шлункового соку, запобігає скупченню газів і не дає розвиватися гнильним процесам в кишечнику.
Селера – це прекрасний помічник для вашого організму – вона очищає органи від токсинів, а у свою чергу, це допомагає належному функціонуванню нирок. Вживаючи селеру можна легше перенести симптоми менопаузи, наприклад, як припливи жару, також можна запобігти остеопорозу. А велика кількість вітаміну С в стеблі селери зміцнює і підвищує імунітет, а також захищає організм від всіляких шкідливих впливів, сприяє травленню і покращує обмін речовин.
Помідор
Помідор сприяє очищенню організму завдяки високому рівню вітаміну, який працює як антиоксидант. Помідор виводить токсичні речовини з організму і зміцнює імунну систему. Він містить вітамін А, який допомагає поліпшити зір, підтримує роботу кишечника, і, особливо, запобігає закрепам та діареї. У помідорах міститься клітковина, яка сприяє виведенню поганого холестерину з організму і позитивно впливає на мікрофлору кишечнику. Тож регулярне вживання помідорів стимулює перистальтику жовчовивідних шляхів, кишечнику і оздоровлює, тим самим, ці важливі органи травлення. Він також захищає шкіру від сонячних опіків і захищає серце.
Лимон
Лимони також містять високий рівень вітаміну С і є великими антиоксидантами, які допомагають очищати організм, зміцнювати імунну систему і захищати жовчний міхур. Вода з лимоном може допомогти позбутися запору і очистити кишечник.
Яблуко
Яблука допомагають знизити рівень холестерину, містять антиоксиданти і мають здатність очищувати організм від токсичних речовин. Вони допомагають регулювати травні функції і захистити мозок від таких захворювань, як хвороби Альцгеймера і Паркінсона. Рекомендовано їсти яблука під час менопаузи, тому що вони дають нашому тілу почуття свіжості.
Вживати яблука також рекомендують, коли ви стурбовані. Яблука допомагають полегшити закрепи, які є основним фактором, який зупиняє процес звільнення токсинів з організму, що в результаті може викликати рак товстої кишки і геморой, знімають запалення шлунково-кишкового тракту, допомагає при розладах кишечнику, колітах.
Цибуля
Цибуля виконує антибактеріальну функцію в організмі, захищає травну систему, підвищує циркуляцію крові, є прекрасним джерелом клітковини, вітаміну С має властивість запобігти раку, вона містить мало калорій, має низький рівень натрію, не містить холестерину та допомагає очистити пряму кишку. Слід також зауважити, що цибулю вважають дуже корисним продуктом при цілому ряді захворювань дихальної системи: від застуди до бронхіту.
Зелений чай
Зелений чай – багатий антиоксидантами, запобігає грипові і бореться з мігренню і розумовою втомою. Він має сечогінні властивості і перешкоджає утворенню виразок. Цей напій зменшує пухлини і бореться із різними хворобами товстої кишки, легенів і раку шкіри.
Важливо:
Щоб очистити пряму кишку потрібно зовсім небагато часу. Їжте багато клітковини кожного дня, наприклад, лляне насіння і вівсяну кашу, пийте достатню кількість води, їжте багато фруктів та овочів, вранці робіть фізичну зарядку і забудьте про існування тих продуктів, які зашкодять вашому здоров’ю. Результат очищення – здоров’я, краса, омолодження і радість життя!
- Avello, Marcia, and Mario Suwalsky. “Radicales libres, antioxidantes naturales y mecanismos de protección.” Atenea (Concepción) 494 (2006): 161-172.
- Bartrina, Javier Aranceta, et al. “Guías alimentarias para la población española (SENC, diciembre 2016): la nueva pirámide de la alimentación saludable.” Nutrición hospitalaria: Organo oficial de la Sociedad española de nutrición parenteral y enteral33.8 (2016): 1-48.
- García Bacallao, Lourdes, et al. “Plantas con propiedades antioxidantes.” Revista cubana de investigaciones biomédicas20.3 (2001): 231-235.
- MedlinePlus. Tiempo del tránsito intestinal. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/003887.htm
- Fundación Española de la Nutrición. Naranja. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/naranja.pdf
- Fundación Española de la Nutrición. Uva. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/uva.pdf
- Monaldi Arch Chest Dis. 2013 Mar;80(1):17-26. Health-promoting properties of artichoke in preventing cardiovascular disease by its lipidic and glycemic-reducing action. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23923586
- Fundación Española de la Nutrición. Alcachofa. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/alcachofa.pdf
- J Evid Based Complementary Altern Med. 2017 Oct; 22(4): 1029–1034. Published online 2017 Jul 13. A Review of the Antioxidant Activity of Celery (Apium graveolens L). doi: 10.1177/2156587217717415
- Fundación Española de la Nutrición. Apio. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/apio.pdf
- Fundación Española de la Nutrición. Tomate. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/tomate.pdf
- Chin Med. 2010; 5: 13. Published online 2010 Apr 6. Beneficial effects of green tea: A literature review. doi: 10.1186/1749-8546-5-13
- WebMD. Health Benefits of Apples. https://www.webmd.com/food-recipes/benefits-apples#1
- Sch. J. App. Med. Sci., 2016; 4(11D):4128-4133. Antibacterial Effect of Onion. https://pdfs.semanticscholar.org/37b9/e0244e187e5a5287e72b49996d9463cb45b7.pdf