Продукти, які негативно впливають на інтелект

· Липень 20, 2015
Людина застосовує інтелект для обробки наявної інформації, наприклад, з метою побудови або вдосконалення розуміння, позиції, стратегії, методу, правила, комбінації, відношення, пояснення, рішення, плану чи цілі.

Коли ви вживаєте їжу, дихаєте повітрям, підпадає під вплив реклами тощо, створюється пряма або непряма реакція із залученням вашого здоров’я, вашого організму, а часто й ваших рішень. Ось чому ви маєте бути добре обізнані про продукти, вживання яких може негативно вплинути на ваш інтелект і здоров’я.

Наприклад, інтелект є однією з найбільш вразливих до змін чи порушень людських здібностей. Ось чому важливо розумітися на деяких продуктах, які можуть негативно вплинути на первинні здібності мозку.

З цієї точки зору, продукти, які ви споживаєте, можуть стати чи то вашими найкращими друзями, чи то вашими найлютішими ворогами. Вони можуть завдати нищівної шкоди мозку, який є одним з найбільш важливих і необхідних органів.

Нижче ми поговоримо про деякі продукти, які можуть вплинути на інтелект.

Цукор

цукерки

Усі продукти, які містять велику кількість цукру, не лише впливають на фігуру, але й також можуть вплинути на щось набагато більш важливе – на мозок. Зрештою, це може спричинити синдром дефіциту уваги та інтелекту.

Читайте також: Переваги читання на ніч для вашого мозку

При споживанні великої кількості солодких продуктів, негативні неврологічні наслідки не забаряться з’явитися. Такі наслідки можуть включати труднощі у навчанні або руйнування здібностей пам’яті. Це, безсумнівно, делікатна тема, яка повинна бути у фокусі уваги, оскільки, як ми вже знаємо, ніхто не хоче страждати від таких проблем зі здоров’ям чи зовнішнім виглядом.

Нікотин

сигарета димиться

Нікотин – це ще один продукт, який може призвести до незворотних наслідків на інтелект. Попри те, що він не є власне харчовим продуктом, багато людей його споживають. Він може призвести до серйозного пошкодження головного мозку через обмеження потоку крові до нього, що, як ми всі знаємо, вкрай важливо для гарної роботи організму.

Нікотин може викликати багато проблем, окрім тих, про які ви, можливо, вже знаєте, зокрема:

  • Неприємний запах з рота, що, безсумнівно, може зруйнувати будь-яке побачення.
  • Передчасне старіння, що позбавляє вас привабливості.
  • Рак легенів, що може привести до ранньої смерті.
  • Він впливає на нейротрансмітери, стискаючи маленькі кровоносні судини, які відіграють важливу роль у нормальній роботі мозку.

Нездорова їжа

бургери, картопля фрі та піцца

Новітні дослідження встановили, що нездорова їжа пошкоджує функції мозку. Це відбувається тому, що вона змінює хімію мозку, що може призвести до депресії і навіть занепокоєння, якщо ви не перейдете на збалансований раціон.

Цей тип їжі блокує появу речовини, відомої як допамін, яка відповідає за створення почуття миру, щастя і гарного стану організму. Більш того, допамін працює рука об руку з нашою когнітивною системою. Це означає, що нормальне вироблення цієї речовини під загрозою, так само як і системи навчання та запам’ятовування.

Дізнатись більше: 5 ознак того, що у вас інтуїтивний інтелект

Попередньо приготовлені продукти

Як і оброблені харчові продукти, попередньо приготовлені продукти дуже схожі на смажені в тому, що, якщо ви споживаєте їх у великих кількостях, вони можуть пошкодити центральну нервову систему, призводячи до дегенеративних захворювань головного мозку, у тому числі хвороби Альцгеймера.

Пам’ятайте …

На завершення цієї теми, ми хотіли б нагадати, що вам слід звернути особливу увагу на те, що ви їсте, тому що це завжди викликатимете реакцію у вашому тілі, як внутрішню, так і зовнішню. Це означає, що це може поставити під загрозу зовнішній вигляд, і одночасно впливатимете на те, як працюють різні органи у тілі.

Вкрай необхідно мати хороші звички. Такі як збалансований раціон, тренування з якогось виду спорту й періодичний медогляд, щоб виключити появу будь-якого відхилення від норми.

  • Wechsler D. (1944). The measurement of adult intelligence. Baltimore: Williams & Wilkins.
  • Sternberg R.J., Salter W. (1982). Handbook of human intelligence. Cambridge, UK: Cambridge University Press.