Природні засоби для полегшення алергії
Алергія – це реакція імунної системи. Ті, у кого є алергія, часто чутливі до кількох чинників. Алергія може викликати багато симптомів, у тому числі нежить, чхання, свербіння, висип, ендему (набряк) або астму. Симптоми можуть варіюватися від легких до серйозних. Дізнайтеся, що стане в пригоді для полегшення алергії.
Основними причинами алергії є:
- пилок
- пилові кліщі
- пліснява
- лупа тварин
- прострочена їжа
- укуси комах
- ліки
6 домашніх чаїв для полегшення алергії
Яблучний чай
Це означає, що яблука мають потужні протизапальні властивості, тому вони запобігають набрякам легенів, ніздрів та очей, коли тіло контактує з пилком. Кверцетин також корисний для лікування інших запальних порушень, таких як артрит або астма.
Інгредієнти
- 1 яблуко
- 1 склянка води (250 мл)
Інструкція
- Перш за все, налийте воду в металевий контейнер і поставте на середній вогонь.
- Розріжте яблуко на 4 шматочки й покладіть їх у воду.
- Варіть приблизно 10-15 хвилин.
- Потім зніміть із вогню і залиште десь на 7 хвилин, перш ніж випити для полегшення алергії.
Читайте також цю статтю: Дізнайтеся про найпоширеніші алергії на харчові продукти та як з цим боротися
Лимонний чай
Інгредієнти
- 2 лимони
- 1 склянка води (200 мл)
- 1 чайна ложка меду (7,5 г)
Інструкція
- Нагрійте склянку води разом із 2 розрізаними навпіл лимонами.
- Коли закипить, зніміть із вогню.
- Додайте чайну ложку меду і добре перемішайте.
- Пийте цей чай, щоб боротися з алергією.
Яблучний оцет
Яблучний оцет ефективний, якщо ви не перетравлюєте певні продукти. Його вважають корисним, якщо у вас шкірна алергія через харчове отруєння.
Ця стаття може вас зацікавити: Вмивання обличчя яблучним оцтом. У чому переваги?
Інгредієнти
- 3 столові ложки яблучного оцту (45 мл)
- 2 склянки води (400 мл)
Інструкція
- Просто додайте оцет до двох склянок води та пийте протягом дня, щоб зменшити дискомфорт, викликаний алергією.
Чай з кропиви
Інгредієнти
- 1 столова ложка листя кропиви (15 г)
- 1 склянка води (250 мл)
Інструкція
- Нагрійте воду і додайте листя кропиви.
- Скип’ятіть, зніміть із вогню і дайте настоятися 5 хвилин.
- Після цього процідіть настій та випийте.
Часниковий чай
Часник має багато властивостей, якими варто скористатися як ліками, так і як інгредієнтами для виготовлення багатьох страв. Він має потужні антибіотичні, антибактеріальні та противірусні властивості, які стимулюють захист організму.
Часник – це одна з лікарських рослин, що має найбільше терапевтичних властивостей для лікування різних захворювань. Його здебільшого використовують як природний засіб для посилення імунітету організму та зниження ризиків розвитку алергії.
Інгредієнти
- 2 зубчики часнику
- 2 склянки води (500 мл)
Інструкція
- Скип’ятіть воду разом з попередньо нарізаними або подрібненими зубчиками часнику.
- Потім зніміть з вогню і залиште на 5 хвилин.
- Потім процідіть настій, випийте і чекайте на результати.
Ромашковий чай
Інгредієнти
- 2 чайні ложки листя ромашки (10 г)
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 чайна ложка меду (7,5 г)
Інструкція
- Нагрійте воду і додайте листя ромашки, доведіть до кипіння. Залиште настоятися кілька хвилин.
- Потім зніміть з вогню, вилийте в склянку і додайте чайну ложку меду.
- Нарешті, пийте невеликими ковтками, щоб покращити ефектність засобу для полегшення алергії.