Рецепт смачних сирних кульок з броколі
Вірте чи ні, але цей рецепт сирних кульок є настільки простим, що вам знадобляться тільки два основні інгредієнти: броколі та твердий сир. Перший продукт характеризується високим вмістом вітаміну С та дієтичної клітковини. До того ж, до складу броколі входять такі незамінні мінерали, як селен, фосфор та калій.
Щодо сиру, то цей молочний продукт є незамінною частиною здорового та збалансованого раціону. Звісно, все залежить від того, який саме вид сиру ви будете використовувати. Втім, більшість сирів відрізняються високим вмістом кальцію, фолієвої та лінолевої кислот, вітаміну В та протеїну.
Ця неймовірна страва неодмінно припаде до смаку навіть вашим дітям, адже вона точно кардинально відрізнятиметься від тих способів приготування броколі, якими ви користувалися досі. Не бійтеся трохи поекспериментувати та спробувати новий напрямок у кулінарії.
Однією з основних переваг такої кулінарної творчості є здатність зацікавити дитину спробувати ті продукти, перед якими вона раніше незадоволено крутила носом. Повірте, цей рецепт сирних кульок з броколі настільки припаде вашим близьким до смаку, що після частування ви побачите перед ними тільки порожні тарілки.
До цієї страви чудово підійде будь-який гарнір. Ви можете подавати сирні кульки з відвареним рисом, пастою або кіноа. Також ви можете пропонувати своїм близьким цю страву разом із сендвічем як закуску на обід або вечерю.
Рецепт сирних кульок з броколі
1. Сирні кульки з броколі у паніруванні
Попри те, що назва цієї страви є досить вишуканою, насправді приготувати її дуже просто. Спосіб виготовлення кульок дуже нагадує процес формування фрикадельок, проте замість м’яса до начинки входять твердий сир та броколі. Не пропустіть нагоди здивувати близьких та друзів новою та цікавою стравою.
Інгредієнти:
- 1 качан броколі
- 1/2 склянки вершкового сиру (110 г)
- 1 склянка сиру пармезан (200 г)
- 1 1/2 склянки води (300 мл)
- 1 склянка хлібних крихт (100 г)
- 2 збиті яйця
- 1/2 склянки житнього борошна (100 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1/4 склянки рослинної олії (50 г)
Спосіб приготування:
- Перш за все ретельно помийте броколі та наріжте її невеликими шматочками. Качан використовувати не потрібно.
- Тим часом покладіть на плиту невелику каструлю з водою та доведіть воду до кипіння.
- Щойно вода почне закипати, додайте у неї нарізану капусту броколі та варіть до м’якості. Коли броколі повністю звариться, зніміть каструлю з вогню та відставте вбік до повного охолодження.
- За допомогою спеціального товкача приготуйте з відвареної броколі пюре та змішайте його з вершковим сиром, сіллю та дрібкою пармезану.
- Ретельно перемішайте основу кульок до утворення однорідної консистенції.
- Для того, щоб приготувати панірування для сирних кульок змішайте у невеликій посудині хлібні крихти та весь пармезан. Приготуйте ще дві тарілки для панірування. В одну з них помістіть збиті яйця, а в іншу – житнє борошно.
- Зробіть з суміші сиру та броколі невеликі кульки. Кожну кульку спочатку вмочіть у збиті яйця, потім – у житнє борошно, тоді знову в яйця, а наостанок – у суміш пармезану та хлібних крихт.
- Обсмажувати сирні кульки з броколі необхідно в олії на великій сковорідці до золотавої скоринки. Зачекайте, доки страва трохи охолоне, після чого можна подавати кульки до столу.
2. Сирні кульки з броколі та морквою
Ми впевнені, що цей рецепт сирних кульок зацікавить багатьох читачів, адже така варіація страви є неймовірно легкою та корисною завдяки тому, що до її складу входить морква. Цей овоч є не тільки незамінною частиною збалансованого раціону, але й неймовірно доступним продуктом. Мабуть, навіть зараз на вашій кухні знайдеться кілька свіжих морквин.
Інгредієнти:
- 2 склянки нарізаної капусти броколі без стеблини (200 г)
- 1 1/2 склянки води (300 мл)
- 1/2 склянки свіжої моркви (50 г)
- 1/2 склянки вершкового сиру (110 г)
- 1 склянка сиру пармезан (200 г)
- 1 збите яйце
- 1/2 склянки кукурудзяного борошна (50 г)
- 1 склянка хлібних крихт (100 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1 столова ложка меленого чорного перцю (15 г)
- 2 столові ложки якісної оливкової олії (30 мл)
Спосіб приготування:
- Перш за все помістіть капусту броколі та моркву у невелику каструлю з водою. Варіть овочі на середньому вогні, поки вони не стануть м’якими.
- Опісля зніміть каструлю з плити та зачекайте, доки відварені овочі охолонуть. Приготуйте з овочів пюре та додайте до нього вершковий сир, пармезан, сіль та перець. Ретельно перемішайте суміш.
- Зробіть з готової основи для страви кульки невеликого розміру. Перед приготуванням їх необхідно вмочити у панірування, як і у попередній варіації. Спочатку кожну кульку вмочіть у збите яйце, тоді у кукурудзяне борошно, а потім у хлібні крихти.
- Перш ніж помістити сирні кульки у духовку, можна зверху збризнути їх невеликою кількістю олії. За бажанням ви можете присипати тацю з кульками невеликою кількістю тертої свіжої моркви.
- Опісля помістіть тацю зі стравою у духовку та запікайте її впродовж 20 хвилин при температурі 180 градусів. Щойно поверхня кульок стане золотистою, їх можна витягати з духовки та подавати на стіл!
Візьміть на озброєння будь-який рецепт сирних кульок з броколі, який сподобається вам найбільше, та продовжуйте дивувати своїх близьких та гостей цією неймовірно поживною та смачною стравою!
- Vasanthi, H., Mukherjee, S., & Das, D. (2009). Potential Health Benefits of Broccoli- A Chemico-Biological Overview. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, 9(6), 749–759. https://doi.org/10.2174/138955709788452685
- Liu M, Zhang L, Ser SL, Cumming JR, Ku KM. Comparative Phytonutrient Analysis of Broccoli By-Products: The Potentials for Broccoli By-Product Utilization. Molecules. 2018;23(4):900. Published 2018 Apr 13. doi:10.3390/molecules23040900
- Hwang JH, Lim SB. Antioxidant and Anti-inflammatory Activities of Broccoli Florets in LPS-stimulated RAW 264.7 Cells. Prev Nutr Food Sci. 2014;19(2):89–97. doi:10.3746/pnf.2014.19.2.089
- Feeney, E. L., Nugent, A. P., Mc Nulty, B., Walton, J., Flynn, A., & Gibney, E. R. (2016). An overview of the contribution of dairy and cheese intakes to nutrient intakes in the Irish diet: Results from the National Adult Nutrition Survey. British Journal of Nutrition, 115(4), 709–717. https://doi.org/10.1017/S000711451500495X