Які переваги кіноа для схуднення?

Кіноа для схуднення - це дуже поживна їжа, яка може допомогти вам покращити здорове харчування. Її споживання підвищує енергію і задовольняє апетит.
Які переваги кіноа для схуднення?

Останнє оновлення: 25 вересня, 2018

Люди нещодавно почали використовувати кіноа для схуднення. Цей вегетативний інгредієнт є частиною “суперфудів” завдяки своїй високій поживній цінності. Це важливе джерело клітковини, омега-3 та незамінних амінокислот, які допомагають боротися із зайвою вагою.

Фактично, це псевдокрупа з величезною енергетичною цінністю, яка може доповнити ваш раціон, оскільки вона покращує здоров’я. Низька калорійність та універсальність роблять її ідеальною для будь-якої дієти. Крім того, кіноа має низький глікемічний індекс і дає відчуття ситості.

Чому воно стало настільки популярним? Як його використовувати?

Є ще багато людей, які не знають про його властивості. Тому ми поділимося основними перевагами та простими способами його додавання до раціону.

Переваги кіноа для схуднення

переваги кіноа для схуднення
Кіноа (Chenopodium quinoa) – це невелике зерно, яке спочатку вирощували в Південній Америці, яке привернуло цікавість тисяч споживачів у всьому світі. Воно стало популярним не лише завдяки подібності з іншими зернами, але й завдяки тому, що воно не містить глютену і сповнене поживних речовин.

Ви можете прочитати: 4 найкращі зернові сніданки

Харчові властивості кіноа

Одна з причин, чому кіноа настільки корисне для зниження ваги, – це низька кількість калорій. Хоча його вуглеводи та білки дають енергію вашому тілу, це дуже низькокалорійний інгредієнт. Крім того, кожні 100 грамів кіноа дають:

  • 12 г білка
  • 8 г нерозчинного волокна
  • 53 г вуглеводів
  • 6 г жирів
  • вітаміни А, Е, С, тіамін і рибофлавін
  • мінерали, такі як кальцій, калій, залізо, цинк

Кількість калорій у кіноа може бути різною залежно від того, як ви його приготуєте. Якщо насіння запечене, воно містить близько 120 калорій на кожні 100 грамів. Якщо його замочити, ви отримаєте приблизно 364 калорій за таку ж кількість.

Причини їсти кіноа для схуднення

навіщо їсти кіноа для схуднення
Тепер, коли ви переглянули поживну цінність кіноа, час дізнатися, чому цей корисний інгредієнт допоможе вам схуднути. Ми вже згадували, чому це прекрасне доповнення до вашої дієти, оскільки всі його властивості сприяють метаболізму.
  • Його висока кількість білка та вуглеводів допомагає зберегти оптимальне споживання енергії, що важливо, щоб допомогти вам схуднути.
  • Воно містить мало калорій, що дає організму спалювати більше калорій, ніж отримувати.
  • Завдяки високій кількості дієтичного волокна це ідеально підходить для контролю апетиту та зниження рівня холестерину.
  • Воно допомагає перетравлювати ферменти та контролювати проблеми з травленням. Фактично, воно також має очисну дію, що допомагає усунути відходи.
  • Воно оптимізує використання цукру як джерело енергії, а отже, допомагає знизити рівень цукру в крові.

Як їсти кіноа, щоб схуднути

Сьогодні є безліч способів приготування кіноа. Від салатів до напоїв і гамбургерів це інгредієнт, який люди їдять все частіше і частіше, адже хочуть мати здорову вагу.

Перш ніж споживати кіноа, рекомендуємо його добре промити, щоб усунути гіркий смак. Цей процес є простим, і все, що вам потрібно зробити, це прополоскати кілька разів, поки насіння не стане чистими.

Молоко з кіноа для схуднення

Молоко є одним з альтернативних способів насолодитися перевагами цієї їжі для схуднення. Це напій, який посилює відчуття енергії та заспокоює голод. Хоча ви можете зробити це лише з кіноа, ми пропонуємо додати трохи кориці і ванілі, щоб надати додатковий аромат.

молоко з кіноа для схуднення

Інгредієнти

  • 200 г кіноа
  • 1,5 л води
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • дрібка меленої кориці
  • 1 столова ложка меду

Приготування

  • Додайте кіноа в миску з водою і замочіть всю ніч.
  • На наступний ранок процідіть крізь друшляк і покладіть зерно в горщик з двома склянками води.
  • Поставте на низький вогонь. Варіть, поки стане м’яким.
  • Потім покладіть його у блендер та змішайте його з рештою води.
  • Обробіть кілька разів до однорідності.
  • Потім процідіть його і додайте ваніль, корицю та мед.

Споживання

  • Випивайте 2 або 3 склянки молока протягом дня.

Інші способи споживання кіноа, щоб схуднути

Молоко – це хороший варіант для заспокоєння голоду, коли час щось перекусити. Однак є також інші варіанти, які можна зробити, щоб полегшити додавання кіноа до щоденного раціону. Не вагайтеся спробувати:

  • кіноа як замінник рису та макаронних виробів
  • салат з кіноа
  • суп з кіноа
  • овочі та кіноа
  • гамбургер “Кіноа Веггі”
  • печиво з кіноа

Запам’ятайте!

Кіноа – це ситна їжа, яка може допомогти вам схуднути завдяки своїм поживним речовинам. Однак це не “чудо” продукт, і він один не дасть вам потрібних результатів.

Щоб ефективно схуднути, необхідно зробити цей інгредієнт частиною збалансованої та низькокалорійної дієти.



  • Abellán Ruiz Mª S, Barnuevo Espinosa Mª D, et al. Effect of quinua (Chenopodium quinoa) consumption as a coadjuvant in nutritional intervention in prediabetic subjects. Nutrición Hospitalaria. Octubre 2017. 34 (5): 1163-1169.
  • Almeida-Alvarado S. L, Aguilar-López T, et al. La fibra y sus beneficios a la salud. Anales Venezolanos de Nutrición. Junio 2014. 27 (1).
  • Food Data Central. Quinoa uncooked. U. S. Department of Agriculture. Abril 2019.
  • Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación (FAO). La quinoa: cultivo milenario para contribuir a la seguridad alimentaria mundial. Oficina Regional para la América Latina y el Caribe. Julio 2011.
  • Repo-Carrasco, R., Espinoza, C., & Jacobsen, S. E. (2003). Nutritional value and use of the andean crops quinoa (Chenopodium quinoa) and kañiwa (Chenopodium pallidicaule). In Food Reviews International. https://doi.org/10.1081/FRI-120018884
  • Vega-Gálvez, A., Miranda, M., Vergara, J., Uribe, E., Puente, L., & Martínez, E. A. (2010). Nutrition facts and functional potential of quinoa (Chenopodium quinoa willd.), an ancient Andean grain: A review. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.4158

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.