Рецепти смачних овочевих супів

Овочеві супи ідеально підходять для зими. Суп добре їсти в обід, щоб зігрітися, схуднути або привчити дітей їсти овочі. Вважають, що супи дуже просто готувати. Ще наші бабусі варили та їли їх із задоволенням, і сьогодні є сотні рецептів, за якими можна приготувати дуже смачні супи. Давайте разом подивимось на кілька з них.
Овочевий суп: рецепт 1
Щоб приготувати цей овочевий суп, вам потрібні такі інгредієнти:
- півтори склянки курячого бульйону;
- 320 грамів томатного соку із зеленню;
- 230 мл води;
- 1 велика картоплина, очищена й нарізана кубиками;
- 2 моркви, очищені й нарізані;
- 400 грамів консервованих помідорів із соком;
- 2 стебла селери, нарізаних скибочками;
- 100 грамів зеленої квасолі;
- 150 грамів мамалиги;
- курячий бульйон у порошку;
- сіль та перець за смаком.
У велику каструлю налити бульйон із соком з помідорів та воду, додати картоплю, моркву, селеру, помідори, зелену квасолю і мамалигу. Приправити сіллю й перцем, а потім додати курячий бульйон. Довести до кипіння, а потім варити протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Страва готова, коли всі овочі стануть м’якими.

Овочевий суп: рецепт 2
Цей суп готують з тонко нарізаних овочів. Скоріше за все, ви куштували щось подібне у дитинстві, тому що бабусі зазвичай варили за схожими рецептами. Вам потрібні такі інгредієнти:
- 1 помідор;
- 3 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка паприки;
- 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму;
- 1 велика цибулина;
- 2 моркви;
- 50 г селери;
- 50 г цибулі-порею;
- 50 г редиски;
- 1/4 білокачанної капусти;
- сіль та перець за смаком;
- 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки;
- 1 гілочка кінзи;
- мускатний горіх.
Вимийте добре всі овочі та очистіть ті, які потребують цього. В цей суп можна додати й інші овочі, наприклад гарбуз, горох, цвітну капусту, фенхель або листову капусту. Завжди намагайтесь використовувати сезонні овочі. Не дивлячись на те, що це – зимова страва, її можна також їсти влітку, коли суп охолоне. Поріжте всі овочі соломкою (крім помідорів). Робіть це красиво й тонко, щоб їх приготування зайняло менше часу. Різати продукти слід довгими, тонкими смужками, якомога більш рівномірно.
Помийте та наріжте петрушку. Почистіть і розчавіть часник. Розріжте помідор на шматки. У великій каструлі розігрійте олію і додайте в неї часник. Обсмажуйте до золотистого кольору, помішуючи дерев’яною ложкою. Поперчіть, потім додайте всі овочі (крім помідорів і петрушки). Обсмажте 2 – 3 хвилини на слабкому вогні. Додайте воду і варіть протягом 30 хвилин. Додайте приправи та мускатний горіх. Готувати, поки всі овочі не стануть м’якими.

Овочевий суп: рецепт 3
Цей рецепт дійсно смачний, він збагачений шматочками курятини. Хоча, самі по собі овочі містять багато поживних речовин. Вам потрібні наступні інгредієнти (на 6 порцій):
- 2 столові ложки олії;
- 2 чайоти;
- 1 середня цибулина, нарізана кубиками;
- 1 морква, очищена й нарізана;
- 3 невеликих очищених зубчики часнику;
- 3 нарізаних кружечками цукіні;
- 0,5 кг стиглих помідорів;
- 5 листків мангольду або шпинату, нарізаних шматочками;
- сіль і перець;
- 2 качани молодої кукурудзи;
- одна гілочка м’яти;
- 5 склянок води;
- 3 картоплини, очищені й нарізані;
- 3 шматка курятини, або стільки, скільки у вас є (якщо ви хочете приготувати вегетаріанський варіант, курятину можна не додавати).
Нагрійте олію на повільному вогні у великій каструлі. Обсмажте цибулю й часник до золотистого кольору. Змішайте помідори з водою і вилийте в каструлю. Готуйте протягом декількох хвилин, поки страва злегка не змінить колір. Приправте. Додайте м’яту, овочі і, нарешті, шматочки курки. Доведіть до кипіння і варіть протягом декількох хвилин, час від часу додаючи воду. Накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Можливо, буде потрібно більше солі, отже, слід спробувати та регулявати кількість приправ за смаком.

Овочевий суп: рецепт 4
Цей овочевий суп за французьким рецептом дуже смачний і його можна подавати в якості закуски. Або, якщо ви дотримуєтеся дієти, він може бути й основною стравою. Щоб приготувати 6 порцій, вам потрібно:
- 2 нарізані цибулини;
- 3 зубчики тонко нарізаного часнику;
- один – півтора перці з видаленим насінням і порізані кубиками;
- 300 г шпинату;
- 3 столові ложки вершкового масла;
- 1 жменя крес-салату, порізаного шматочками;
- 1 літр бульйону, можна використовувати курячий або овочевий (домашній або готовий);
- 1 столова ложка солі;
- 4 склянки води;
- перець за смаком;
- 3 великих моркви, очищених і нарізаних кубиками;
- оливкова олія “Екстра вірджин”;
- 3 цибулини шалот, нарізаних кубиками;
- червоне вино або бальзамічний оцет.
Обсмажте цибулю та часник у невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору, на середньому вогні. Це займе близько 5 хвилин. Додайте бульйон, воду, моркву, цибулю шалот, перець, шпинат і крес-салат. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть півгодини, цього буде достатньо, щоб морква стала м’якою. Зніміть із вогню і дайте охолонути приблизно 30 хвилин. Змішайте, щоб отримати пюре або м’який крем. Поверніть вміст до каструлі та нагрівайте на повільному вогні 15 хвилин перед тим, як подати на стіл з оливковою олією і соусом.
Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.