Сік із моркви, апельсина та петрушки для схуднення

Січень 15, 2019
Хоча цей сік і багатий на вітаміни, у жодному разі не можна замінювати ним прийоми їжі. Це лише добавка до раціону харчування, а не основний його складник.

Натуральний сік стає все популярнішим, адже він чудово допомагає скинути зайву вагу у здоровий спосіб, і людині не доводиться морити себе голодом. Зазвичай такі напої містять мало калорій і водночас забезпечують організм важливими вітамінами, мінералами, антиоксидантами й іншими ключовими поживними речовинами, які підтримують дієту для схуднення.

У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися смачним рецептом морквяно-апельсинового соку, який допоможе вам швидко схуднути. Поєднання цих двох інгредієнтів робить такий напій потужним очищувальним засобом, який покращить здоров’я в цілому та полегшить втрату ваги. Дізнаймося більше!

Як працює дієта з натуральним соком? 

І морква, і апельсини забезпечують організм великою кількістю антиоксидантів, які стимулюють виведення токсинів з організму, що сприяють накопиченню жиру. Щоб зрозуміти, наскільки цей сік може бути корисним під час дієти, важливо знати більше про корисні властивості його інгредієнтів.

Читайте також: Морква: чудові переваги для вашого здоров’я

Користь моркви для схуднення 

сік з моркви

Морква стала одним із найважливіших продуктів для схуднення, адже вона є натуральним джерелом клітковини, яке сприяє травленню та виведенню токсинів, що необхідно організму для нормальної роботи. До того ж, морква дуже ситна, тому ви не будете споживати зайві калорії, перекушуючи між прийомами їжі.

Вона сприяє детоксикації, активізує травні ферменти та покращує здатність організму виводити відходи. Морква також є чудовим сечогінним, який стимулює нирки, щоб вивести зайву рідину із сечею.

Цей овоч багатий на вітаміни та мінерали, містить мало жиру та калорій і водночас багато води. Морква – це термогенний продукт, тобто вона покращує здатність організму спалювати калорії та швидко втрачати вагу. Крім цього, морква має низький глікемічний індекс і багато бета-каротину, вітаміну А та калію.

Користь апельсинів для схуднення 

апельсин та апельсиновий сік

Цей смачний фрукт протягом років шанували як одне з найкращих джерел вітаміну С, яке допомагає зміцнити імунну систему та запобігти різним захворюванням. Однак ще одним цікавим фактом є те, що в апельсинах містяться важливі антиоксиданти, які сприяють відновленню клітин і покращують здоров’я серцево-судинної системи та шкіри.

Для того, щоб ви зрозуміли, як саме апельсини сприяють втраті ваги, важливо зазначити, що вони покращують травлення, допомагають виводити токсини з організму та покращують роботу печінки. В апельсинах містяться кислоти, антиоксиданти та клітковина, які пришвидшують метаболізм, таким чином, людина спалює більше калорій і худне.

Як приготувати морквяно-апельсиновий сік для схуднення?

Тепер, коли ви знаєте про всі переваги цього соку для дієти, прийшов час виконати прості кроки з його приготування і скористатися усіма дивовижними властивостями цього напою.

Інгредієнти

лимон, морва та петрушка на тарілці

  • 2 апельсини
  • 2 моркви
  • 1 склянка води (200 мл)
  • 1 пучок петрушки

Приготування

кроки рецепту

  • Крок 1. Видаліть листя зі стебел петрушки.
  • Крок 2. Наріжте моркву.
  • Крок 3. Розріжте апельсини на половину.
  • Крок 4. Видавіть сік.
кроки рецепту

  • Крок 5. Додайте моркву та петрушку в блендер.
  • Крок 6. Додайте склянку води та соку апельсинів.
  • Крок 7. Збивайте протягом кількох хвилин, поки сік добре не перемішається.
  • Крок 8. Подавайте свіжим із кількома кубиками льоду.

Дізнатись більше: Апельсинові шкірки: 5 альтернативних застосувань

Запам’ятайте!

Цей сік повинен допомогти підтримувати дієту для схуднення, але він не є диво-напоєм, який видалить кілька зайвих кілограмів за ніч. Якщо ви додасте його до свого щоденного раціону харчування, апельсин і морква пришвидшать метаболізм та допоможуть спалити більше калорій. В ідеалі сік потрібно пити натщесерце, щоб його користь була максимальною.

За жодних умов не можна замінювати цим соком регулярні прийоми їжі чи страви. Знову ж таки, пам’ятайте, що його потрібно споживати лише як добавку.

  • Saberi H. (2010). Tea: A Global History. Reaktion Books.
  • Ashurst, Philip R. (1994). Production and Packaging of Non-Carbonated Fruit Juices and Fruit Beverages (2nd ed.). Springer.