Смачні рецепти приготування паельї
Це смачний і поживний і символ іспанської кухні. Ці смачні рецепти приготування паельї подарують вам задоволення чудовою здоровою їжею без почуття провини.
Цей справжній делікатес – це комбінація рису, смажених овочів, морепродуктів, курки або червоного м’яса. Він має високий вміст білка, вітаміну А, мінералів, таких як цинк, селен та залізо. Морепродукти є прекрасним джерелом омега-3 жирних кислот. Це корисно для запобігання серцево-судинним захворюванням та боротьби з раком.
Два смачні способи приготування паельї
1. Валенсійська паелья
Традиційна валенсійська паелья містить кролика, курку і боби. Вона відрізняється від паельї з молюсками або змішаної паельї, яка є сумішшю морепродуктів та курки.
Інгредієнти на 4-6 порцій
- 2 чашки рису (400 г)
- 1/2 червоного перцю (30 г)
- сіль і перець (за смаком)
- 1 л куриного бульйону
- 1 помідор середнього розміру (60 г)
- 1 маленька гілочка розмарину
- оливкова олія
- 1/2 кг нарізаної на шматочки курятини
- 1/2 кг нарізаного на шматочки кролика
- 1 жменя стручкових бобів (80 г)
- 1/2 миски білих бобів (100 г)
- 1 чайна ложка паприки (5 г)
- кілька гілочок шафрану
Приготування
- Смажте шматочки курки та кролика у великій глибокій сковорідці на оливковій олії.
- Коли м’ясо злегка підсмажиться з усіх боків, додайте стручкові боби та перемішуйте декілька хвилин, щоб не пригоріло.
- Поріжте помідор на маленькі шматочки, додайте його разом з бобами. Потім додайте паприку і добре перемішайте. Смажте кілька хвилин.
- Далі додайте курячий бульйон, шафран, розмарин, сіль, перець і збільште вогонь.
- Поки вода кипить, додайте рис. Ви можете додати сіль для смаку.
- Наріжте червоний перець смужками та додайте до страви.
- Після того, як вода майже повністю випарується, зменште вогонь. Потім накрийте кришкою або алюмінієвою фольгою і готуйте 10 хвилин.
- Якщо рис м’який, вимкніть вогонь, залиште ще на 10 хвилин і подавайте. Як бачите, приготування паельї досить просте.
Також читайте: Неймовірно смачний китайський рис
Паелья з морепродуктами
Інгредієнти на 4 порції
- 2 зубчики часнику
- 1 цибуля (60 г)
- 1/2 кг кальмара
- 1/2 кг свіжих креветок
- 1 середній помідор (60 г)
- 1/2 червоного перцю (30 г)
- 2 чашки рису (400 г)
- 4 склянки рибного бульйону (1 л)
- 1/2 миски гороху (100 г)
- 1 гілочка свіжої петрушки
- оливкова олія, сіль та перець за смаком
- гілочки шафрану
- 1 пригорща молюсків та мідій (150 г)
Приготування
- Почніть з очищення та лущення креветок. Обов’язково відкладіть раковини та голови для бульйону.
- Добре очистіть кальмара і поріжте кільцями. Вимийте раковини великою кількістю води, щоб витягти весь пісок.
- Налийте оливкову олію у велику сковорідку. Просмажте перець, нарізані помідори та цибулю, потім посипте сіллю та перцем.
- Додайте кальмара і морепродукти. Готуйте декілька хвилин, поки почне утворюватися бульйон.
- Висипте дві чашки рису і добре перемішайте. Потім додайте 4 чашки попередньо підготовленого бульйону. Ви можете додати до нього воду.
- Поки готується, додайте чайну ложку шафрану і варіть 3 хвилини.
- Додайте свіжий горох, креветки та подрібнену петрушку, поки в сковороді залишиться рідина. Додайте сіль та перець за смаком.
- Коли рідина майже випарується, додайте декілька смужок перцю та креветки з раковинами для прикраси.
- Зменште вогонь, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, поки рису не стане м’яким. Полийте оливковою олією і подавайте до столу.
- https://mejorconsalud.com/deliciosa-receta-preparar-paella/
- MedlinePlus. Niacina. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/924.html. Accessed 11/05, 2018.
- MedlinePlus. Tiamina. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/965.html. Accessed 11/05, 2018.
- MedlinePlus. Vitamina B6. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/934.html. Accessed 11/05, 2018.
- Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Arroz. 2016. Available at: http://www.alimentacion.es/es/conoce_lo_que_comes/bloc/arroz/introduccion/. Accessed 11/05, 2018.
- Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura. Cereales y Granos. 2018. Available at: http://www.fao.org/in-action/inpho/crop-compendium/cereals-grains/es/. Accessed 11/05, 2018.