Смачні рецепти приготування паельї

У цій статті ми розповімо вам про два смачні способи приготування паельї, щоб ви могли насолодитися однією з найзнаковіших іспанських страв.
Смачні рецепти приготування паельї

Останнє оновлення: 16 березня, 2019

Це смачний і поживний і символ іспанської кухні. Ці смачні рецепти приготування паельї подарують вам задоволення чудовою здоровою їжею без почуття провини.

Цей справжній делікатес – це комбінація рису, смажених овочів, морепродуктів, курки або червоного м’яса. Він має високий вміст білка, вітаміну А, мінералів, таких як цинк, селен та залізо. Морепродукти є прекрасним джерелом омега-3 жирних кислот. Це корисно для запобігання серцево-судинним захворюванням та боротьби з раком.

Два смачні способи приготування паельї

1. Валенсійська паелья

приготування паельї з курятиною
Це одна з найвідоміших іспанських страв у всьому світі. Люди часто плутають її через наявність багатьох видів рису.

Традиційна валенсійська паелья містить кролика, курку і боби. Вона відрізняється від паельї з молюсками або змішаної паельї, яка є сумішшю морепродуктів та курки.

Інгредієнти на 4-6 порцій

  • 2 чашки рису (400 г)
  • 1/2 червоного перцю (30 г)
  • сіль і перець (за смаком)
  • 1 л куриного бульйону
  • 1 помідор середнього розміру (60 г)
  • 1 маленька гілочка розмарину
  • оливкова олія
  • 1/2 кг нарізаної на шматочки курятини
  • 1/2 кг нарізаного на шматочки кролика
  • 1 жменя стручкових бобів (80 г)
  • 1/2 миски білих бобів (100 г)
  • 1 чайна ложка паприки (5 г)
  • кілька гілочок шафрану

Приготування

  • Смажте шматочки курки та кролика у великій глибокій сковорідці на оливковій олії.
  • Коли м’ясо злегка підсмажиться з усіх боків, додайте стручкові боби та перемішуйте декілька хвилин, щоб не пригоріло.
  • Поріжте помідор на маленькі шматочки, додайте його разом з бобами. Потім додайте паприку і добре перемішайте. Смажте кілька хвилин.
  • Далі додайте курячий бульйон, шафран, розмарин, сіль, перець і збільште вогонь.
  • Поки вода кипить, додайте рис. Ви можете додати сіль для смаку.
  • Наріжте червоний перець смужками та додайте до страви.
  • Після того, як вода майже повністю випарується, зменште вогонь. Потім накрийте кришкою або алюмінієвою фольгою і готуйте 10 хвилин.
  • Якщо рис м’який, вимкніть вогонь, залиште ще на 10 хвилин і подавайте. Як бачите, приготування паельї досить просте.
приготування паельї з морепродуктами

Паелья з морепродуктами

Інгредієнти на 4 порції

  • 2 зубчики часнику
  • 1 цибуля (60 г)
  • 1/2 кг кальмара
  • 1/2 кг свіжих креветок
  • 1 середній помідор (60 г)
  • 1/2 червоного перцю (30 г)
  • 2 чашки рису (400 г)
  • 4 склянки рибного бульйону (1 л)
  • 1/2 миски гороху (100 г)
  • 1 гілочка свіжої петрушки
  • оливкова олія, сіль та перець за смаком
  • гілочки шафрану
  • 1 пригорща молюсків та мідій (150 г)

Приготування

  • Почніть з очищення та лущення креветок. Обов’язково відкладіть раковини та голови для бульйону.
  • Добре очистіть кальмара і поріжте кільцями. Вимийте раковини великою кількістю води, щоб витягти весь пісок.
  • Налийте оливкову олію у велику сковорідку. Просмажте перець, нарізані помідори та цибулю, потім посипте сіллю та перцем.
  • Додайте кальмара і морепродукти. Готуйте декілька хвилин, поки почне утворюватися бульйон.
  • Висипте дві чашки рису і добре перемішайте. Потім додайте 4 чашки попередньо підготовленого бульйону. Ви можете додати до нього воду.
  • Поки готується, додайте чайну ложку шафрану і варіть 3 хвилини.
  • Додайте свіжий горох, креветки та подрібнену петрушку, поки в сковороді залишиться рідина. Додайте сіль та перець за смаком.
  • Коли рідина майже випарується, додайте декілька смужок перцю та креветки з раковинами для прикраси.
  • Зменште вогонь, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, поки рису не стане м’яким. Полийте оливковою олією і подавайте до столу.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.