Смачний домашній часниковий соус
2 хвилин
Часниковий соус - це чудовий вибір для багатьох гарячих страв. Нижче наведено простий рецепт з деякими додатковими варіантами.
Усім подобається часниковий соус. Це пов’язано з його сильним ароматом, пом’якшеним його емульгаторами.
Нижче наведено рецепт часникового соусу, який добре смакує і легкий у приготуванні. Також додані три інші дуже апетитні версії.
Хоча є комерційні варіанти цього популярного соусу, краще зробити його з нуля. Так ви зможете змінювати пропорції та гарантувати якість за допомогою зручних та свіжих інгредієнтів.
Домашній рецепт часникового соусу
Це класичний рецепт часникового майонезу. Він дуже відомий завдяки своєму присмаку. Його не тільки споживають як закуску, але і як хороший соус до м’яса, риби та овочів.Після приготування його можна зберігати в холодильнику декілька днів. Указані пропорції розраховані десь на 12 осіб.
Інгредієнти
- 1 щіпка солі
- 1 яйце (25 г)
- перець (за смаком)
- 6 зубчиків часнику (100 г)
- 1 склянка олії (150 мл)
- ½ лимону (50 мл)
- ¼ чайної ложки гірчиці (3 г)
- ¼ чайної ложки перцю чилі (3 г)
Приготування
- Очистьте і подрібніть часник.
- Додайте лимонний сік і змішайте міксером.
- Помішуючи, додайте яйце та приправи (гірчицю, перець і сіль).
- Під час змішування додайте олію, щоб отримати майонезну текстуру.
- Вилийте в соусницю і подавайте з печивом, м’яким або підсмаженим хлібом, селерою, морквою тощо.
Дивіться також: Як приготувати смачний вегетаріанський майонез
Три варіанти домашнього часникового соусу
Запечений часниковий соус
Це ще один домашній рецепт часникового соусу. Запечений часниковий соус дає ще більший аромат і не містить яєць. Він добре поєднується з запеченою картоплею, а також як соус для будь-яких білкових страв або овочів.Інгредієнти
- сіль та чорний перець (за смаком)
- 1 склянка сметани (200 мл)
- 2 цільні головки часнику (120 г)
- ½ склянки оливкової олії (100 мл)
Приготування
- Розігрійте духовку до 180° С.
- Ножем відріжте нижню частину часнику.
- Додайте сіль та олію та оберніть алюмінієвою фольгою.
- Запікайте часник приблизно 20-25 хвилин, доки він розм’якне.
- Дайте охолонути і зніміть шкірки.
- Змішайте всі інгредієнти до вершкової консистенції.
- Вилийте в соусницю і подавайте з печивом, м’яким або підсмаженим хлібом, селерою, морквою тощо.
Домашній часниковий йогуртовий соус
Це смачний рецепт із йогуртом. Цей інгредієнт корисніший, ніж традиційний майонез.
Інгредієнти
- 4 очищені зубчики часнику (50 г)
- натуральний йогурту (150 г)
- сік 1 лимона (50 г)
- петрушка (за смаком)
Приготування
- Часник покладіть у блендер і додайте вичавлений лимонний сік.
- Додати йогурт і перемішайте.
- Дрібно наріжте петрушку і посипати нею зверху.
- Вилийте в соусницю і подавайте з тостами або хлібом.
Часниковий соус бешамель
Бешамель є основою цього соусу. Він складається з часнику, що надає йому незвичного сильного аромату. Це чудовий вибір, ідеальний для картоплі та гарячих страв.Інгредієнти
- 6 зубчиків часнику (100 г)
- 1 яєчний жовток (10 г)
- сіль і перець (за смаком)
- 1 склянка цільного молока (200 мл)
- 2 столові ложки вершкового масла (20 г)
- 1 столова ложка пшеничного борошна (10 г)
- 300 мл оливкової олії
Приготування
- Наріжте часник якомога дрібніше.
- Розтопіть масло у сковороді на маленькому вогні.
- Додайте борошно і часник. Важливо, щоб борошно добре змішалося.
- Додайте молоко, ретельно перемішайте все до однорідності.
- Вимкніть вогонь, додайте жовток та перемішайте. Нехай соус трохи загусне.
- Приправте сіллю і перцем.
- Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
- О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді. Державний інститут проблем сім’ї та молоді.
Interesting Articles