Смачний рецепт яблучного пирога з кремом

15 Січня, 2019
Рецепт яблучного пирога просто мусить бути в скарбничці кожного кулінара. Особливо якщо доповнити випічку смачним кремом. Читайте нашу статтю, щоб дізнатися про це більше.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати яблучний пиріг із кремом. Це ідеальний десерт для смачної вечері з друзями та сім’єю.

Наш рецепт яблучного пирога суттєво відрізняється від інших варіацій цього традиційного десерту. Це ідеальне поєднання кремового та солодкого смаків із яскравою ноткою запечених яблук. Такий яблучний пиріг також має дуже цікавий персиковий присмак.

Вам неодмінно сподобається! Варто спробувати лише раз, і ви легко опануєте цей рецепт яблучного пирога з кремом.

Рецепт яблучного пирога з кремом

Інгредієнти

Цей десерт цілком відрізняється від традиційного американського яблучного пирога. Нижче ми вказали інгредієнти для кожної складової.

рецепт яблучного пирога

Тісто

  • Холодна вода.
  • 1 яєчний жовток (10 г)
  • 1/2 столової ложки солі (5 г)
  • 1 1/4 склянки борошна (170 г)
  • 2 столові ложки цукру (20 г)
  • 1 пачка несоленого масла (110 г)

Крем

  • 1 стручок ванілі (3 г)
  • 3 яєчні жовтки (60 г)
  • 1 столова ложка борошна (10 г)
  • 4 столові ложки цукру (40 г)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (10 г)
  • 1 склянка цільного молока (240 мл)

Читайте також: Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною

Яблучна начинка

  • 5 яблук (200 г).
  • 1/2 склянки цукру (100 г).
  • 1/2 чайної ложки кориці (2,5 г).
  • 1 столова ложка вершкового масла (10 г).
  • 1 столова ложка лимонного соку (5 мл)

Персиковий топінг

  • Персиковий джем (будь-який)
  • 1 столова ложка лимонного соку (5 мл)

Як приготувати тісто для пирога

рецепт яблучного пирога з кремом

Щоб приготувати тісто для пирога, спершу змішайте борошно, цукор і сіль у великій мисці. Потім додайте масло та замісіть суміш пальцями. Після цього додайте яєчний жовток і ретельно перемішайте тісто.

Вливайте воду та перемішуйте, доки не вийде кулька тіста, яке легко мнеться. Насамкінець накрийте кульку тіста пластиковою плівкою та поставте в холодильник щонайменше на три години.

Як приготувати крем

Наш рецепт яблучного пирога неможливо уявити без смачного крему. Щоб приготувати такий крем, спершу нагрійте молоко в каструлі, додавши нарізаний стручок ванілі. В окремій мисці ретельно змішайте борошно, цукор, кукурудзяний крохмаль, і яєчні жовтки. Бажано додати до цієї суміші трохи гарячого молока, щоб інгредієнти добре розчинилися.

Коли молоко почне кипіти, зніміть його із вогню та вийміть стручки ванілі. Додайте молоко до суміші з борошном і перемішайте все. Радимо використовувати вінчик. Продовжуйте помішувати, доки суміш не загусне.

Крем готовий, щойно він загуснув. Накрийте посудину пластиковою плівкою, щоб запобігти пересушуванню. Поставте крем у холодильник разом із тістом і дайте їм охолонути.

Радимо прочитати: Цукрове яблуко: 9 переваг регулярного споживання

Як завершити приготування пирога

Наступний крок – приготування яблучної начинки. Для початку попередньо нагрійте духовку до 200 °C. Почистьте яблука та наріжте їх тонкими смужками, а потім перемішайте з цукром і корицею. Щоб яблука не потемніли, додайте до них лимонний сік.

Вийміть охолоджене тісто з холодильника та викладіть на форму для випічки. Цей яблучний пиріг повинен мати діаметр 20 см. Тому виберіть відповідну форму, щоб гарно розподілити тісто. Якщо потрібно, відріжте зайве тісто та вилийте на середину форми крем.

Покладіть на крем скибочки яблука та шматочки масла. Перш ніж запікати, накрийте форму смужками алюмінієвої фольги, щоб тісто не підгоріло.

Поставте яблучний пиріг із кремом у духовку та запікайте 40 хвилин. Коли зазначений час мине, зніміть смужки алюмінію та потримайте пиріг у духовці ще 10 хвилин, щоб він добре пропікся.

Вийміть пиріг із духовки, коли шкірка стане золотою та хрусткою, і дайте йому охолонути. Насамкінець, коли пиріг ще буде теплий, нагрійте персиковий джем із лимонним соком. Коли він почне кипіти, вилийте його на пиріг. Це додасть особливого витонченого смаку нашому рецепту.

  • Waters M. (2017). The Long, Storied Controversy Over Cheese on Apple Pie. Atlas Obscura.
  • McBride-Carlton, Jan (1975). The Old Fashioned Cookbook (1st ed.). Vineyard Books.