Смачний салат з зеленим яблуком і селерою
Спробуйте цей салат з зеленим яблуком і селерою – це справді смачно.
Комбінація кислоти від зеленого яблука ідеально відповідає селери, яка надає салату оригінальний аромат. Як яблука, так і селера – це прекрасна їжа для тих, хто стежить за своєю фігурою або хоче їсти смачну та здорову їжу.
Переваги зелених яблук та селери
Зелене яблуко – це антиоксидантний фрукт, що містить флавоноїди, клітковину та високий вміст вітаміну С. Споживання зелених яблук корисне для вашого серця, кісток. Вони покращують вигляд зубів і шкіри. Вони дають відчуття ситості, тому вони чудово підходять для дієт, спрямованих на втрату ваги.
Що стосується селери, це прекрасне джерело вітаміну К, фолієвої кислоти, калію та клітковини, у ній немає калорій. Її властивості прекрасні для зниження холестерину та артеріального тиску.
Селера допомагає з втратою ваги та травленням. Її антиоксиданти мають протизапальний ефект, тому вона корисна для хворих на артрит, астму та ревматоїдний артрит.
Як бачите, салат з зеленим яблуком і селерою не тільки смачний, але й також чудово підходить для здоров’я. Наші рецепти містять ці два інгредієнти, які ви можете використовувати в кількох варіантах. Тому ви можете спробувати їх самостійно і з’ясувати, який з них найбільше полюбить ваша родина.
Рецепт салату з зеленого яблука та селери
Це салат з зеленим яблуком і селерою легко і швидко готувати. Це чудова страва, яка добре поєднується з рибою або білим м’ясом. Ви навіть можете їсти це як основну страву.
Інгредієнти для 4 осіб
- 1 пучок селери (100 г)
- 2 зелені яблука
- лимонний сік (за смаком)
- оливкова олія (за смаком)
- сіль і перець (за смаком)
- 5 волоських горіхів
- 5 листків м’яти
- 2 столові ложки інших горіхів (30 г)
- майонез (за смаком) (необов’язково)
Ознайомтеся також з цією статтею: 3 салати з ананасом, які ідеально підходять для вечері
Приготування
- Помийте селеру і видаліть листя, зокрема сухі. Візьміть тонкі волокна і наріжте їх невеликими кубиками.
- Вимийте яблука. Розріжте їх навпіл, вийміть середину і наріжте кубиками. Полийте їх лимонним соком, щоб вони не стали коричневими.
- Наріжте волоські та інші горіхи і поєднайте їх у мисці. Додайте дрібно нарізану м’яту, олію, сіль та перець.
- Інша заправка, яку ви можете використати, – майонез. Під час подачі ви можете посипати салат дрібним мигдалем та арахісом.
Якщо хочете, ви можете спробувати такий рецепт заправки:
Інгредієнти
- 5 столових ложок діжонської гірчиці (100 г)
- 3 чайні ложки меду (15 мл)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- сіль і перець (за смаком)
Приготування
- У невеликій мисці змішайте діжонську гірчицю з іншими інгредієнтами та збийте разом до однорідності.
- Заправте салат.
Прочитайте цю статтю також: Як приготувати смачний буряковий салат
Салат з зеленим яблуком і селерою для гурманів
Для цього рецепта ви можете використовувати інші інгредієнти, такі як авокадо, які додають смаку до салату. Вишуканий дотик надають також креветки та крабові палички.
Інгредієнти для 6 осіб
- 3 зелені яблука
- 1 пучок селери
- 1 маленька цибуля
- ½ авокадо
- сік 1 лимона
- салат-латук
- 2 склянки очищених і заморожених креветок (300 г)
- 10 крабових паличок
- 3 столові ложки майонезу (60 г)
- сіль (на смак)
Приготування
- Очистьте яблука та видаліть серцевину. Поріжте невеликими кубиками та полийте лимонним соком, щоб не стали коричневими. Відставте вбік.
- Видаліть листя зі стебла селери та поріжте спочатку вертикально, а потім знову горизонтально, розміром з порізані яблука. Відставте вбік.
- Очистьте авокадо, вийміть кісточку і поріжте кубиками. Полийте лимонним соком і відставте.
- Зніміть шкірку з цибулі, дрібно наріжте її кубиками. Очистьте і наріжте крабові палички, відставте вбік.
- Відваріть креветки в соленому окропі протягом хвилини. Зніміть з вогню і перемістіть в миску з холодною водою. Висушіть їх добре і наріжте на три шматки.
- У великій мисці змішайте всі інгредієнти разом. Приправте сіллю і додати майонез. Ретельно перемішайте, щоб переконатися, що салат рівномірно заправлений.
- Подавайте на стіл, прикрасьте кожну тарілку смужками салату-латуку.
-
Kooti, W., & Daraei, N. (2017). A Review of the Antioxidant Activity of Celery (Apium graveolens L). Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1177/2156587217717415
-
Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-1
-
Wolfe, K., Wu, X., & Liu, R. H. (2003). Antioxidant activity of apple peels. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020782a