Смажені банани: 4 способи приготування
Смажені банани – це дуже популярна страва в Латинській Америці. У Колумбії та Венесуелі банани є надзвичайно поширеним інгредієнтом. Найбільш поширеною стравою є нарізаний банан, обсмажений в рослинній олії з твердим тертим сиром всередині.
Ви можете насолоджуватися цією здоровою закускою, посмаживши їх, а потім додавши вершки або начинку. Нижче ви знайдете різні ідеї для начинки смажених бананів.
Як приготувати й наповнити смажені банани
Процедура дуже проста. По-перше, потрібно очистити банан і вкрити олією, маргарином або маслом. Ми рекомендуємо покрити весь фрукт.Потім покладіть їх у духовку при високій температурі і потримайте там 20 хвилин з кожного боку. Коли вони стануть золотистими та злегка потемніють, розріжте отвір всередині, а потім наповніть кожен банан. Є безліч різних варіантів для начинки.
Вас також може зацікавити: Поживний банановий хліб без борошна та молока
Смажені банани, фаршировані сиром
Сир – найпоширеніша начинка для бананів, а розтоплений сир – це смачний додаток до страви з бананів.
Інгредієнти
- 4 смажені банани (150 г).
- чорний перець чи інші спеції на вибір
- 4 скибочки сиру, наприклад, моцарели, вершкового сиру тощо (80 г)
Підготовка
- Спочатку попередньо нагрійте духовку до 200°С.
- Розріжте смажені банани вздовж.
- Наповніть їх сиром та посипте перцем.
- Готуйте при 180° С, поки сир не розтане.
- Подавайте негайно.
Смажені банани, фаршировані м’ясом та сиром
Цей рецепт має чудовий контраст із солодкого і солоного.
Інгредієнти
- сіль і перець за смаком
- ½ кг нарізаної яловичини
- ½ склянки томатного кетчупу (100 мл)
- 1 чашка соусу бешамель (200 мл)
- 1 дрібно нарізаний помідор (30 г)
- 4 смажені банани (150 г)
- 1 дрібно нарізана маленька цибуля (25 г)
- ½ дрібно нарізаного перцю (15 г)
- 1 чашка тертого сиру пармезан (150 г)
- 2 чашки сиру моцарела (300 г)
Підготовка
- Спочатку попередньо нагрійте духовку до 200°С.
- Обсмажте овочі, спочатку цибулю, потім перець, а потім помідор.
- Додайте м’ясо, трохи обсмажте і додайте томатний кетчуп. Додайте сіль та перець за смаком.
- Вам треба готувати суміш деякий час, поки м’ясо зготується, але ще буде соковитим.
- Розріжте горизонтально смажені банани.
- Наповніть їх іншими інгредієнтами: м’ясом, соусом бешамель, моцарелою та пармезаном.
- Готуйте при 180° С, поки пармезан не розтане.
- Подавайте одразу.
Смажені банани, фаршировані тунцем
Як не дивно, але тунець добре поєднується з бананами.Інгредієнти
- сіль і перець за смаком
- сік ½ лимону (50 мл)
- 1 чайна ложка сухої петрушки
- 1 дрібно нарізаний помідор (25 г)
- 4 столові ложки оливкової олії (80 мл)
- 4 смажені банани (150 г)
- 1 дрібно нарізана цибуля середнього розміру (40 г)
- 1 маленький дрібно нарізаний перець (20 г)
- 2 чашки моцарели (200 г)
- консервований тунець в олії
Підготовка
- Спочатку попередньо нагрійте духовку до 200°С.
- Обсмажте цибулю, потім додайте перець і помідор і смажте ще трохи. Цибуля має стати золотисто-коричневою, майже карамелізованою, але не пересмаженою.
- Додайте тунець і перемішайте.
- Додайте сіль, перець, петрушку та лимонний сік. Змішайте все добре, щоб всі аромати поєдналися.
- Розріжте горизонтально смажені банани.
- Заправте їх тунцем, а потім сиром моцарела. Начинка не повинна вивалюватися.
- Готуйте при 180°С, поки сир не розтане.
- Подавайте одразу, ще гарячим.
Смажені банани, фаршировані гуакамоле
Тут ми маємо мексиканську версію бананів з авокадо. Гуакамоле – це смачно начинка.
Не пропустіть: Спробуйте цей смачний рецепт домашнього гуакамоле
Інгредієнти
- 4 смажені банани (150 г).
- 2 чашки гуакамоле (300 мл)
- 4 скибочки авокадо (40 г)
- 2 чашки тертого сиру (300 г)
Підготовка
- Розріжте горизонтально смажені банани.
- Заправте їх гуакамоле, авокадо і тертим сиром.
- Подавайте негайно.
Вам не обов’язково наповнювати банани лише з цими інгредієнтами. Вибір необмежений. Просто потрібно проекспериментувати з різними соусами або інгредієнтами в холодильнику або коморі. Ви можете знайти багато продуктів, які доповнюють аромат і фактуру смажених бананів.