Смузі для схуднення з грушею, насінням чіа та вівсом

Окрім відчуття ситості, цей смузі для схуднення допомагає поліпшити роботу кишкового тракту і вивести надлишок токсинів, одночасно допомагаючи нам швидше скинути зайву вагу.
Смузі для схуднення з грушею, насінням чіа та вівсом

Останнє оновлення: 05 лютого, 2019

Цей смачний і ситний смузі для схуднення ідеально підходить для тих, хто дотримується дієти. У ньому є багато поживних речовин, які допоможуть легко схуднути без голодування.

Відкрийте для себе переваги цього коктейлю, що покращує роботу печінки, нирок та кишківника. Він допоможе вам схуднути здоровим чином.

Ситний смузі для схуднення

Якщо ви шукаєте спосіб схуднути, покращуючи дієту та набуваючи хороших звичок, не відчуваючи голоду, ви повинні обирати продукти, які живлять, а також дають відчуття ситості.

Ситні продукти – це продукти, які містять багато клітковини. Клітковина не просто покращує кишкові функції, але й дає відчуття ситості надовго.

Також є ситні продукти, які солодкі від природи. Отже, ви не відчуваєте необхідність або спокусу їсти цукерки, оскільки через них ви будете набирати вагу.

Смузі дає змогу об’єднати ці два види продуктів, щоб отримати солодкі та ситні напої, які дадуть вам змогу почуватися добре на шляху до схуднення.

Груша

груші для схуднення
Груші – смачні та солодкі фрукти. Вони легко перетравлюються й забезпечують велику кількість енергії.

Вміст клітковини покращує роботу кишківника, тоді як їх калій та арбутин мають сечогінні властивості, які допомагають вивести рідини.

Це допомагає вам почуватися легко, а не роздутими цілий день.

Вуглеводи, що містятить груша, поглинаються повільно. У поєднанні з натуральними цукрами вони допоможуть вам уникнути спокуси їсти солодощі, особливо вранці.

Насіння чіа

смузі для схуднення з насіння чіа
Насіння чіа – природне диво. Це сірувате маленьке насіння – засіб, який допомагає регулювати роботу кишківника і полегшує схуднення.

Внаслідок замочування насіння чіа виділяє слиз – драглистий розчинний білок, який дбає про травний тракт і виводить токсини.

Насіння чіа, яке багате на антиоксиданти, білки, жирні кислоти та мінерали, зокрема кальцій, дуже ситне й допомагає піклуватися про здоров’я печінки.

Овес

овес у смузі для схуднення
Завдяки високому вмісту поживних речовин і клітковини овес є одним із найкращих їстівних зернових, якщо ви хочете схуднути.

Він дуже ситний, дає енергію і водночас заспокоює нервову систему. Це ідеально підходить для боротьби з тривогою, що змушує нас переїдати.

Для людей, які не здатні контролювати імпульс до шкідливої їжі, овес стане чудовою допомогою в роботі над посиленням самоконтролю.

Як приготувати цей смузі?

Інгредієнти

  • 2 стиглі груші
  • 1 столова ложка насіння чіа (14 г)
  • 3 столові ложки вівсяних пластівців (30 г)
  • 1 склянка води (200 мл)
  • стевія (за смаком) (необов’язково)

Примітка. Якщо груші органічні, ви можете з’їсти їх разом зі шкірою, яка багата на клітковину.

Приготування

  • Ввечері залийте вівсяні пластівці та насіння чіа склянкою води. Закрийте і замочіть на ніч.
  • Вранці, коли будете готувати смузі, додайте овес та чіа, а також воду. Суміш матиме драглисту консистенцію через розчинну клітковину в обох інгредієнтах.
  • Додайте нарізані шматочки груші та стевію за смаком, якщо ви хочете, щоб було солодше.
  • Добре змішайте в блендері щонайменше одну хвилину до однорідності.

Як і коли пити?

  • Найкращий час для того, щоб пити цей коктейль, – це вранці на сніданок. Його природні цукри допоможуть вам довго залишатися ситими.
  • Вміст чіа та вівса допоможе регулювати кишкові функції відразу вранці.

Ви можете пити цей смузі для схуднення щодня. Наприклад, пийте щодня місяць поспіль, а потім зробіть перерву. Ваше тіло повідомить, коли це потрібно.



  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev,2018.
  • Chang H-Ch, Huang Ch-N, et al. Oat prevents obesity an abdominal fat distribution, and improves liver function in humans. Plant Foods for Human Nutrition. Marzo 2013. 68 (1): 18-23.
  • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human heatlh. J Nutr Biochem, 2018. 61:101-110.
  • National Research Council (US) Committee on Diet and Health. Diet and health: implications for reducing chronic diseases risk. Washington DC: National Academies Press (US); 1989. 10, Dietary fiber.
  • Navaei N, Pourafshar Sh, et al. Influence of daily fresh pear consumption on biomarkers of cardio metabolic health in middle-aged / older adults with metabolic syndrome: a randomized controlled trial. Food Function. Febrero 2019. 10 (2): 1062-1072.
  • Rebello C. J, Johnson W, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal Of the American College of Nutrition. Enero 2016. 35 (1): 41-49.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.