Корисна кокосова олія підсолодить ваше життя

Корисна кокосова олія підсолодить ваше життя

Останнє оновлення: 27 травня, 2019

Як ви підсолоджуєте свою ранкову каву? Цукром, скоріш за все? Тоді ви повинні знати, що ви втрачаєте багато переваг і ваш рівень енергії впаде протягом півгодини. Ви здивовані? А чи відомо вам, що корисна кокосова олія – це натуральний підсолоджувач?

З іншого боку, якщо ви додаєте чайну ложку кокосової олії, то починаєте свій день набагато краще, з більшою енергією. Цю олію виробляють із натуральної кокосової целюлози, вона є природною скарбницею переваг, до яких варто придивитися.

Дізнайтеся більше про користь кокосової олії в цій статті та зробіть своє життя солодшим у найздоровіший спосіб.

Стежте, скільки цукру ви вживаєте кожного дня

Ми знаємо, що справді важко повністю вилучити цукор зі свого життя. Його використовують, щоб підсолодити десерти чи чай. Що ж робити? Відмовитися складно, але варто зважити на шкоду, яку це може заподіяти вашому організму. Розгляньмо детальніше:

  • Цукор – один із найбільш оброблених харчових продуктів. Він вже далеко не абсолютно натуральний, що вже казати про його користь. Він є небезпечним на рівні глюкози, а це означає, що згодом перетворюється в жир на животі, стегнах і навіть у венах і артеріях, а це вже важко усунути.
  • Якщо організм звик до великої кількості цукру, ви, у результаті, опинитеся з високим рівнем холестерину або проблемами з серцем. Чи воно того варте? Звичайно, ні.
  • Цукор – це “солодка отрута”, яка послаблює імунну систему і викликає такі захворювання, як діабет і гіпертонія. Більше того, він може бути невиразною причиною появи різних видів раку.

Якщо ви вирішили відмовитися від цукру, який же здоровий спосіб підсолодити своє життя? Кокосова олія.

Корисна кокосова олія – найкращий підсолоджувач

Кокосову олію легко знайти. Її продають в органічних магазинах і супермаркетах, які спеціалізуються на природних здорових продуктах харчування. Вона може бути трохи дорожча в порівнянні зі звичайним цукром, але, з огляду на її переваги, це невелика ціна.

Хочете знати, чому це один із найздоровіших натуральних підсолоджувачів? Зверніть увагу:

1. Кокосова олія смачна і не містить цукру

Кокосова олія не містить жодного з типів цукру, навіть фруктозу. Проте її смак неймовірно приємний і такий солодкий, що він вас здивує. Насправді, вона ідеально підходить для приготування десертів, але ви можете додати її в будь-яку страву; вам також сподобається те, що вона не містить жодного грама вуглеводів.

2. Кокосова олія складається зі здорових для організму жирних кислот 

Кокосова олія багата на лауринову кислоту, одну з найбільш корисних жирних кислот, що існує. Ця олія також містить багато антиоксидантів, і це дійсно корисно для серця. Також цікаво, що вона має антибактеріальні та протигрибкові властивості, які допомагають зберігати їжу свіжою довше, запобігаючи окисленню.

3. Продукти, зроблені з кокосовою олією забезпечують більше енергії

Ви це знали? Кокосова олія просто завантажена енергією, повністю протилежною білому цукру, який дає вам тимчасовий максимум з подальшим падінням через 30 хвилин.

Вибираючи кокосову олію замість цукру, ви зможете тримати рівень цукру в крові під контролем, оскільки олія не перетворюється на глюкозу. Вона перетворюється безпосередньо в енергію, тому її рекомендують як здоровий замінник білого цукру.

4. Універсальність кокосової олії

Ви, напевно, стикалися з цією проблемою: багато десертів вимагають рідкого цукру, що залишає вас лише з одним варіантом – нагріти, окислюючи його і вивільняючи вільні радикали, які шкідливі для здоров’я.

Цього не відбувається з кокосовою олією. Її зазвичай продають у вигляді твердої речовини в банках, але, коли вона досягає температури 20°-25° С, то стає рідкою. Це робить її дуже зручною для змішування з іншими інгредієнтами. Це дійсно практично, тому що вам ніколи не доведеться нагрівати її на плиті.

5. Кокосова олія – скарб для здоров’я

Кокосову олію рекомендують для будь-кого з гіпотиреозом. Вона багата на вітаміни групи В, кальцій, магній, фолієву кислоту та багато інших вітамінів. Її часто використовують в дієтах для схуднення через здатність стимулювати обмін речовин. Неймовірно, чи не так?

 

Кокосова олія – природне диво, яке варто додати до щоденного раціону, особливо до ранкової кави та для приготування здорових десертів. Як можна відмовитися від такої можливості?

Це може вас зацікавити ...
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
6 дивовижних переваг кокосової олії

Кокосова олія - це універсальний продукт. Її можна використовувати як косметичний засіб, споживати в їжу або навіть застосовувати в лікуванні. Дізнайтеся про 7 дивовижних переваг цієї олії.



  • Eyres, L., Eyres, M. F., Chisholm, A., & Brown, R. C. (2016). Coconut oil consumption and cardiovascular risk factors in humans. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1093/nutrit/nuw002

  • Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2006). Virgin coconut oil supplemented diet increases the antioxidant status in rats. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.06.056

  • Arunima, S., & Rajamohan, T. (2012). Virgin coconut oil improves hepatic lipid metabolism in rats-compared with copra oil, olive oil and sunflower oil. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.1139/Y09-045

  • Intahphuak, S., Khonsung, P., & Panthong, A. (2010). Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil. Pharmaceutical Biology. https://doi.org/10.3109/13880200903062614