Спробуйте смачний рецепт зеленого рису

Ви звикли тільки до білого рису? Сьогодні ми розповімо вам рецепт зеленого рису. Завдяки ньому ви зможете здивувати своїх рідних новою стравою.
Спробуйте смачний рецепт зеленого рису

Останнє оновлення: 31 січня, 2019

Рис у кулінарії – це наче порожнє полотно, з якого можна створити будь-який шедевр. У цій статті ви знайдете неймовірно простий та цікавий рецепт зеленого рису, завдяки якому ви зможете урізноманінити своє щоденне меню.

Незалежно від того, полюбляєте ви овочі чи ні, цей смачний рецепт зеленого рису неодмінно варто спробувати. За допомогою наших порад ви зможете не тільки зробити цікавий гарнір, але й приготувати основу для повноцінної страви.

Що таке зелений рис

Для підтримання гарного самопочуття дуже важливо, щоб раціон був різноманітним та збалансованим. Не бійтеся експериментувати на кухні та гратися зі смаками традиційних продуктів. Навіть такий простий базовий продукт, як рис, легко можна змінити до невпізнання за допомогою кількох хитрощів.

До того ж є багато видів рису, зокрема білий або цільнозерновий. Вони вже від природи володіють різними смаками. Для приготування смачного зеленого рису вам знадобиться лише кілька базових продуктів та трохи креативності.

Зазвичай для приготування зеленого рису використовують звичайний білий рис, овочевий бульйон, шпинат та велику кількість кінзи. Утім, ми не радимо обмежуватися лише цими продуктами. Ви можете поекспериментувати та додати до білого рису інші компоненти, які не тільки забарвлять його у зелений колір, але й дадуть рису неймовірного присмаку.

Спробуйте додати до рису свіжу петрушку, часник, трюфелі, печериці або цибулю. Комбінуйте інгредієнти на свій смак. Основна ідея полягає у тому, щоб максимально використати уяву та по-новому розкрити смак звичних продуктів.

Якщо ви уважно прочитаєте основні складові зеленого рису, ви зрозумієте, що окрім приємного кольору, ця страва володіє неймовірно апетитним ароматом. Насправді просту комбінацію свіжих овочів, бульйону та рису можна перетворити на ексклюзивну страву, яка здивує усіх ваших близьких.

Візьміть на озброєння наш простий рецепт зеленого рису та неодмінно включіть цю смачну та ароматну страву до свого щоденного раціону.

Ви також можете змінити кілька інгредієнтів на свій смак, і тоді цей кулінарний витвір матиме ваш власний почерк. Не забувайте, що зелений рис може стати базою для основної страви, тож ви можете доповнити його іншим гарніром. Цей смачний продукт чудово смакуватиме із супом, салатом та смаженим курчам.

Покроковий простий рецепт зеленого рису

рецепт зеленого рису з лаймом

Перш ніж ми перейдемо безпосередньо до рецепта зеленого рису, ми б хотіли поділитися з вами важливою інформацією про поживну цінність цієї смачної страви. Завдяки цим деталям ви зможете краще зрозуміти, чому зелений рис має стати невіддільною частиною вашого раціону.

Радимо завжди додавати до рису шпинат, адже за допомогою цього овоча можна не тільки забарвити крупу у приємний зелений колір, але й наситити організм всіма основними поживними елементами. Шпинат характеризується високим вмістом білків, вітамінів, клітковини та фітонутрієнтів. Не варто забувати, що свіжий шпинат містить велику кількість незамінних для організму мінералів.

Якщо ви вирішите спробувати цей простий рецепт зеленого рису, то зможете з кожною наступною ложкою поповнювати запаси вітамінів та поживних речовин в організмі.

Втім, шпинат не є єдиною складовою зеленого рису. Серед важливих ключових елементів цієї страви варто виділити коріандр, цибулю-порей, часник та ріпчасту цибулю.

За допомогою цієї страви ви зможете не тільки урізноманітнити меню та спробувати нові комбінації продуктів, але й дотриматися принципів правильного харчування та зробити частиною свого меню корисну й поживну страву. Зелений рис – це проста у приготуванні та неймовірно ситна страва, яка характеризується високою поживною цінністю та цікавим смаком. У цій статті ми поділимося з вами простим покроковим рецептом зеленого рису.

Інгредієнти:

  • 4 склянки білого рису (400 г)
  • 3 1/2 склянки води (360 мл)
  • 6 листків свіжого шпинату (25 г)
  • 1 столова ложка меленого часнику (25 г)
  • 4 бульйонні кубики (35 г)
  • 3 столові ложки меленого коріандру (75 г)
  • 1 столова ложка солі (25 г)
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю (25 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму (50 мл)

Спосіб приготування:

спосіб приготування зеленого рису
  • Напередодні приготування цієї страви необхідно залити білий рис теплою водою у невеликій каструлі. Дайте рису настоятися впродовж 12 годин. Наступного дня ви помітите, що рис увібрав у себе воду та збільшився у розмірі.
  • Щойно рис буде придатним до подальшого приготування, радимо перейти до приготування овочевого бульйону. Саме він є обов’язковим компонентом цієї смачної страви.
  • Ви можете використовувати для цього свіжі овочі або бульйонні кубики. Якщо ви вирішили віддати перевагу свіжим овочам, дрібно їх наріжте, помістіть у невелику каструлю та залийте водою.
  • Для того, щоб надати овочевому бульйону пікантного смаку, неодмінно додайте до нього приправи за смаком. Якщо ви використовуєте бульйонні кубики, нічого додавати не потрібно, адже вони вже містять велику кількість солі та прянощів.
  • До готового овочевого бульйону окрім солі та перцю необхідно додати мелений часник та листя шпинату. Ретельно перемішайте бульйон за допомогою лопатки або ложки. Неодмінно скуштуйте бульйон і за потреби додайте до нього більше меленого часнику або солі.
  • Поставте сковорідку на середній вогонь та налийте у неї невелику кількість олії. Додайте рис та почніть його обсмажувати. Основна мета – злегка підсмажити рис до золотавого кольору. Будьте обережними, щоб не спалити його.
  • Перелийте готовий бульйон у стаціонарний блендер та збийте його впродовж однієї хвилини.
  • Опісля додайте однорідну бульйонну суміш у сковорідку з рисом. Тушкуйте рис під закритою кришкою на малому вогні 15-20 хвилин.
  • Не варто часто відкривати кришку, щоб рис рівномірно приготувався. Для того, щоб перевірити готовність страви, вставте у рис кухонний ніж. Якщо його поверхня залишиться вологою, рису потрібно ще трохи часу.
  • Після закінчення приготування залиште рис настоятися 5 хвилин. Ви можете подавати зелений рис як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи свіжих овочів.
  • Смачного!


  • Acevedo, Marco A., Willian A. Castrillo, and Uira C. Belmonte. “Origen, evolución y diversidad del arroz.” Agronomía Tropical56.2 (2006): 151-170.
  • Carretto, Virginia, et al. “Aceite de oliva: beneficios en la salud.” Invenio: Revista de investigación académica 8 (2002): 141-149.
  • De Datta, Surajit K. Producción de arroz: fundamentos y prácticas. No. Sirsi) i9789681819873. México: Limusa, 1986.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.