Рецепт пиріжків емпанада з курятиною чи яловичиною дуже смачний та легкий у приготуванні. Це частина культурної та кулінарної традиції по всьому світу. Походження страви не відоме достеменно, але є декілька версій.
Є чимало рецептів домашнього приготування цієї страви з курятиною чи яловичиною. У кожній домівці або регіоні додається один секретний інгредієнт, який робить страву винятковою.
У цій статті ми розкриємо секрет рецепту емпанада!
Походження емпанада з курятиною чи яловичиною
Емпанада походить з Іспанії, куда потрапила завдяки арабам, які запозичили цю страву від персів. Інакше кажучи, ми говоримо про страву, історія приготування якої налічує вже чимало років.
Емпанада – це пиріжок з начинкою, який можна приготувати з незліченної кількості інгредієнтів. Навіть приготування тіста в одному місті чи регіоні відрізняється від іншого.
Звідки вони поширилися різними частинами Європи, а також їхня популярність долетіла й до Америки.
Багато міст по всьому світу внесли свої «родзинки».
Найпопулярніші рецепти походять з Чилі та Аргентини. У Венесуелі готують емпанада за своїм рецептом з кукурудзяного борошна, потім їх смажать. Проте за більшістю рецептів пиріжки випікають.
Оскільки є багато рецептів емпанада по всьому світу, пиріжки можуть також бути різних розмірів та форм: малі та великі. Менші, як правило, подають як закуски перед основною стравою. Пиріжки середнього розміру зазвичай подають на сніданок. Розмір великих може бути таким, як тарілка.
Варто зазначити, що пиріжки емпанада можуть бути круглими за формою, а також нагадувати півмісяць. Емпанада з Галісії чи Португалії нагадує за формою великий пиріг, який можна розрізати на багато шматочків.
У багатьох рецептах емпанада використовується цибуля та часник; інакше кажучи, страва завжди матиме специфічний запах та присмак. Є рецепти солодких емпанада, які теж можуть різнитися присмаками.
Спершу посоліть та поперчіть курячу грудку, відкладіть на 20 хвилин.
Поріжте цибулю невеличкими шматочками.
Потім поріжте часник та посмажте його з цибулею та сковорідці, змащеній олією.
Готуйте на середньому вогні, переконайтеся, щоб овочі не підгоріли.
У той час, як смажиться часник та цибуля, поріжте перець (не дуже маленькими шматочками). Додайте його у сковорідку, коли цибуля стане прозорою.
Яйце потрібно відварити та порізати перед тим, як додавати до цієї суміші.
Поріжте курячу грудку на маленькі шматочки та додайте до суміші у сковорідці. Після цього поріжте помідор, потріть перед тим як додати до тіста.
Тісто розділіть на дві частини.
Розкатайте першу половину, насипте інгредієнти зі сковорідки поверх тіста.
Накрийте суміш іншою половиною тіста.
Закріпіть краї тіста за допомогою виделки.
Помістіть у духову шафу
Помістіть пиріг емпанада у розігріту духову шафу (220ºC).
Випікайте приблизно 30 хвилин. Переконайтеся, щоб тісто пирога добре пропеклося. За начинку можна не хвилюватися, оскільки вона додається вже готовою.
Рецепт емапанада з курятини або яловичини незрівнянний. Хоча рецепти змінювалися з роками, смак емпанада зберігся.
Є велика кількість начинок, окрім курятини можна готувати пиріжки з яловичиною. Рецепт емпанада не може бути несмачною, але пиріжки домашнього приготування будуть просто винятковими.
Якщо оберете яловичину замість курятини, рецепт приготування такий самий. Дотримуйтеся тих самих кроків. Можете порізати яловичину для начинки, а можете перетерти у фарш. Як забажаєте.
p>Спаржа – це овоч, який подавали грецьким і єгипетським богам тисячі років. На щастя, її використання поширилося на багато інших верств населення завдяки римлянам, які поширили її по всій Європі. Згодом люди почали все більше включати цей овоч у свої…
p>Якщо ви любите інтенсивні аромати, молочні продукти і хочете дізнатися, як можна приготувати свинину по-іншому, вам сподобається свиняча корейка з блакитним сиром. Це дуже цікавий рецепт.
p>Рулети з салатом з’явилися, як різновид буріто, тому вони іноді підпадають під категорію мексиканської кухні. Зазвичай вони виготовляються з тонким коржиком з борошна. Однак сьогодні є велика кількість різноманітних рулетів, а деякі з них є особливо корисні для тих, хто…
p>Деякі люди мають здоровий спосіб життя, виконують регулярно фізичні вправи і мають здорові харчові звички. Якщо це про вас, тоді вам обов’язково сподобається ця стаття, в якій ви дізнаєтеся, як зробити смачний пиріг зі шпинатом і мангольдом. Це чудовий вегетаріанський…
p>Глазурована курка з хересом та грибами – один із найсмачніших рецептів. Поєднання смаків грибів та хересу здивує всіх ваших гостей та родину! Крім того, цей рецепт ідеально підходить для зайнятих людей, оскільки кожен може приготувати його менш ніж за тридцять…