Спробуйте цей смачний рецепт домашнього гуакамоле
Цей домашній рецепт гуакамоле складається з авокадо та інших чудових корисних інгредієнтів у поєднанні з перцем чилі, цибулею, коріандром та ін.
Цей мексиканський соус добре відомий у всьому світі, і багато людей насолоджуються його смаком щодня. Він настільки популярний, що ви можете придбати його в деяких супермаркетах.
Корисні переваги гуакамоле
Почнемо зі згадки про деякі переваги цього поживного і яскравого делікатесу.Щонайперше, важливо пам’ятати, що гуакамоле містить багато калорій через жири в авокадо. Наприклад, одна чашка містить від 240 до 270 калорій.
Однак це не означає, що ви не повинні його їсти. Насправді, жир в авокадо дуже здоровий для організму (в помірних кількостях).
Крім того, є безліч інших переваг!
- Авокадо містять багато клітковини. Чверть чашки дає майже 3 грами клітковини. Вона важлива для контролю апетиту, підтримання правильного рівня цукру та травлення.
- Вітамін А в гуакамоле допомагає зберегти здоров’я імунної системи та шкіри. Чверть чашки містить приблизно 85 МЕ вітаміну А.
- Одна порція містить 3 грами поліненасичених жирів та 1 грам мононенасичених жирів. Тому це справді корисно для вашого серця. Споживання гуакамоле знижує ризик розвитку серцевих проблем.
- Жири в авокадо також допомагають поглинати жиророзчинні вітаміни (A, D, E і K) і подовжують відчуття ситості.
- Авокадо містять багато поживних речовинах. Це означає, що ваш організм буде ситим після правильної порції. Це не дозволить вам тамувати голод нездоровими калорійними продуктами.
Ознайомившись із деякими корисними властивостями для здоров’я цієї смачної страви, погляньте на смачний домашній рецепт . Це так легко, що ви захочете піти за інгредієнтами негайно!
Як їсти гуакамоле
Гуакамоле ідеально підходить до салатів. Дуже часто його їдять разом із чипсами, але ви також можете зробити з ним бутерброди. Неважливо, як ви їсте… Ви можете їсти його з салатами, бутербродами або супами.Майже будь-яка перша страва добре поєднується з ним. Спробуйте з чипсами, печивом, куркою, сиром, рибою, креветками… Список цим не обмежується!
А ось і простий рецепт, щоб зробити смачний і поживний домашній гуакамоле.
Читайте також: Антиоксидантний та антиканцерогенний домашній томатний соус
Інгредієнти для домашнього гуакамоле
Цей мексиканський соус буває в різних версіях, зазвичай залежно від регіону, з якого він походить. Є інші інгредієнти, які не настільки поширені, як авокадо.Цей рецепт досить популярний:
- 1 перець чілі
- сіль (на смак)
- 1 цибуля (60 г)
- 4 стиглі авокадо (80 г)
- 1 свіжий коріандр без стебел (за смаком)
- сік лайма (45 мл)
- 1 середній помідор (30 г)
Як зробити
- Ретельно помийте інгредієнти, наріжте помідор і цибулю. Зробіть те саме з коріандром.
- Покладіть ці інгредієнти в миску, де ви будете готувати гуакамоле. Використовуйте ступку, якщо у вас є.
- Переконайтеся, що авокадо стиглі. Розріжте їх наполовину і вийміть кісточки.
- За допомогою ложки дістаньте м’якоть і покладіть у миску.
- Додайте сік лайма, дрібку солі та перець чилі, щоб трохи приправити страву.
- Розімніть усі інгредієнти, щоб змішати їх разом.
Вам буде цікаво дізнатися про Переваги авокадо та 7 способів його використання
Традиційно в гуакамоле є невеликі шматочки авокадо, тому не розминайте надто сильно. Однак, якщо вам подобається більш кремоподібна текстура, ви можете використати блендер.
Якщо ви не з’їсте всю склянку гуакамоле, ви можете поставити її в герметичному контейнері в холодильник на кілька днів.