Спробуйте ці рецепти гарбузового супу
Гарбуз багатий на клітковину та містить мало калорій. Він дає відчуття ситості та містить багато води, яка допомагає у зволоженні. Тому він корисний для схуднення. Крім того, він навіть знижує рівень глюкози в крові та підвищує рівень інсуліну. Спробуйте ці смачні домашні рецепти гарбузового супу.
Гарбуз містить лютеїн і зеаксантин – два потужні антиоксиданти, які запобігають катаракті. Також вони борються з вірусами, інфекціями, бактеріями та грибами.
Тим часом бета-каротин у його складі протистоїть раку, особливо раку легенів та передміхурової залози. Крім того, він захищає від ультрафіолетових променів. Він також допомагає зберегти молодість шкіри.
Нарешті, високий вміст вітаміну С у гарбузах запобігає застудам та сприяє відновленню після них. Обидва вітаміни є захисним екраном від вільних радикалів.
Погляньте на рецепти з гарбузом!
3 рецепти гарбузового супу
1. Веганський гарбузовий крем-суп
Інгредієнти для 2 осіб
- сіль за смаком
- 1 цибуля-порей
- 1 гарбуз (трохи менше, ніж 05, кг)
- 2 моркви
- 5 склянок води
- трохи картоплі (250 гр)
- 8 столові ложки оливкової олії
Підготовка
- Очистьте гарбуз і наріжте кубиками. Відріжте верх і низ моркви, очистьте і наріжте на шматочки.
- Помийте цибулю та поріжте на скибочки. Відкладіть трохи. Очистьте картоплю і наріжте, як на смаження.
- Нагрійте воду та додайте овочі.
- Додайте олію та 1/2 чайної ложки солі та варіть на середньому вогні 20 хвилин.
- Потім збийте блендером до кремової текстури.
- Перед подачею на стіл наріжте решту порею на тонкі шматочки та посипте зверху.
Ми рекомендуємо: Супи для схуднення: 5 смачних та ефективних рецептів
2. Гарбузовий крем-суп
Інгредієнти для 4 осіб
- 1 гарбуз (близько 0,5 кг)
- 5 великих морквин
- 1 біла частина цибулі-порей
- сіль та оливкова олія за смаком
- середня картопля (200 гр)
Підготовка
- Покладіть всі чисті та розрізані овочі в каструлю.
- Залийте водою, додайте оливкову олію та сіль за смаком.
- Потім накрийте і варіть на середньому вогні 20 хвилин.
- Відлийте надлишок бульйону.
- Змішайте з оливковою олією. Якщо буде занадто густо, додайте трохи бульйону.
- Подавайте гарячими.
Також дивіться: Як гарбузове насіння може покращити сон
3. Рецепти гарбузового супу з броколі
Інгредієнти для 4-6 осіб
- 2 картоплі
- 2 цибулі-порей
- гарбуз (трохи менше, ніж 0,5 кг)
- 1 цибулина
- 1 склянка води
- 1 чайна ложка карі
- 1 броколі
- морква (200 гр)
- кілька смажених зерен кукурудзи
- оливкова олія першого віджиму, сіль та перець за смаком
Підготовка броколі
- Помістіть в сковороду цибулю-порей.
- Додайте помиту броколі, але збережіть трохи.
- Додайте очищену та розрізану картоплю.
- Залийте інгредієнти водою та додайте спеції.
- Варіть 15 хвилин.
- Потім перемішайте, додайте дрібку солі та перцю і відкладіть.
Підготовка гарбуза
- Розріжте цибулю, моркву і гарбуз на дрібні кубики. Відкладіть трохи гарбуза.
- Очистьте решту картоплі й наріжте на шматочки.
- Покладіть всі інгредієнти в каструлю, приправте і залийте водою.
- Додайте трохи оливкової олії. Варіть 15 хвилин.
- Потім збийте, додавши дрібку солі та перцю, і відставте убік.
Кукурудзяна заправка
- Подрібніть кукурудзяні зерна у ступці.
- Помістіть в каструлю з карі та олією. Змішайте та відставте.
- Покладіть решту броколі та гарбуза в окріп на кілька хвилин. Злийте та відставте.
- У мисці змішайте два креми, доки вони не зустрінуться в центрі.
- Покладіть кубики гарбуза на крем з броколі, а стебла броколі на гарбузовий суп.
- Покладіть кукурудзяну заправку посередині, щоб відокремити два супи та подавайте на стіл.
- Seo, J. S., Burri, B. J., Quan, Z., & Neidlinger, T. R. (2005). Extraction and chromatography of carotenoids from pumpkin. In Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2004.10.044
- Kim, M. Y., Kim, E. J., Kim, Y. N., Choi, C., & Lee, B. H. (2012). Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutrition Research and Practice. https://doi.org/10.4162/nrp.2012.6.1.21
- Medjakovic, S., Hobiger, S., Ardjomand-Woelkart, K., Bucar, F., & Jungbauer, A. (2016). Pumpkin seed extract: Cell growth inhibition of hyperplastic and cancer cells, independent of steroid hormone receptors. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2016.03.010