Спробуйте ці рецепти гарбузового супу

Травень 27, 2019
Спробуйте ці рецепти гарбузового супу

Гарбуз багатий на клітковину та містить мало калорій. Він дає відчуття ситості та містить багато води, яка допомагає у зволоженні. Тому він корисний для схуднення. Крім того, він навіть знижує рівень глюкози в крові та підвищує рівень інсуліну. Спробуйте ці смачні домашні рецепти гарбузового супу.

Гарбуз містить лютеїн і зеаксантин – два потужні антиоксиданти, які запобігають катаракті. Також вони борються з вірусами, інфекціями, бактеріями та грибами.

Тим часом бета-каротин у його складі протистоїть раку, особливо раку легенів та передміхурової залози. Крім того, він захищає від ультрафіолетових променів. Він також допомагає зберегти молодість шкіри.

Нарешті, високий вміст вітаміну С у гарбузах запобігає застудам та сприяє відновленню після них. Обидва вітаміни є захисним екраном від вільних радикалів.

Погляньте на рецепти з гарбузом!

3 рецепти гарбузового супу

1. Веганський гарбузовий крем-суп

рецепти гарбузового супу

Інгредієнти для 2 осіб

  • сіль за смаком
  • 1 цибуля-порей
  • 1 гарбуз (трохи менше, ніж 05, кг)
  • 2 моркви
  • 5 склянок води
  • трохи картоплі (250 гр)
  • 8 столові ложки оливкової олії

Підготовка

  • Очистьте гарбуз і наріжте кубиками. Відріжте верх і низ моркви, очистьте і наріжте на шматочки.
  • Помийте цибулю та поріжте на скибочки. Відкладіть трохи. Очистьте картоплю і наріжте, як на смаження.
  • Нагрійте воду та додайте овочі.
  • Додайте олію та 1/2 чайної ложки солі та варіть на середньому вогні 20 хвилин.
  • Потім збийте блендером до кремової текстури.
  • Перед подачею на стіл наріжте решту порею на тонкі шматочки та посипте зверху.

Ми рекомендуємо: Супи для схуднення: 5 смачних та ефективних рецептів

2. Гарбузовий крем-суп

гарбузовий крем-суп

Інгредієнти для 4 осіб

  • 1 гарбуз (близько 0,5 кг)
  • 5 великих морквин
  • 1 біла частина цибулі-порей
  • сіль та оливкова олія за смаком
  • середня картопля (200 гр)

Підготовка

  • Покладіть всі чисті та розрізані овочі в каструлю.
  • Залийте водою, додайте оливкову олію та сіль за смаком.
  • Потім накрийте і варіть на середньому вогні 20 хвилин.
  • Відлийте надлишок бульйону.
  • Змішайте з оливковою олією. Якщо буде занадто густо, додайте трохи бульйону.
  • Подавайте гарячими.

Також дивіться: Як гарбузове насіння може покращити сон

3. Рецепти гарбузового супу з броколі

гарбузовий суп з броколі

Інгредієнти для 4-6 осіб

  • 2 картоплі
  • 2 цибулі-порей
  • гарбуз (трохи менше, ніж 0,5 кг)
  • 1 цибулина
  • 1 склянка води
  • 1 чайна ложка карі
  • 1 броколі
  • морква (200 гр)
  • кілька смажених зерен кукурудзи
  • оливкова олія першого віджиму, сіль та перець за смаком

Підготовка броколі

  • Помістіть в сковороду цибулю-порей.
  • Додайте помиту броколі, але збережіть трохи.
  • Додайте очищену та розрізану картоплю.
  • Залийте інгредієнти водою та додайте спеції.
  • Варіть 15 хвилин.
  • Потім перемішайте, додайте дрібку солі та перцю і відкладіть.

Підготовка гарбуза

  • Розріжте цибулю, моркву і гарбуз на дрібні кубики. Відкладіть трохи гарбуза.
  • Очистьте решту картоплі й наріжте на шматочки.
  • Покладіть всі інгредієнти в каструлю, приправте і залийте водою.
  • Додайте трохи оливкової олії. Варіть 15 хвилин.
  • Потім збийте, додавши дрібку солі та перцю, і відставте убік.

Кукурудзяна заправка

  • Подрібніть кукурудзяні зерна у ступці.
  • Помістіть в каструлю з карі та олією. Змішайте та відставте.
  • Покладіть решту броколі та гарбуза в окріп на кілька хвилин. Злийте та відставте.
  • У мисці змішайте два креми, доки вони не зустрінуться в центрі.
  • Покладіть кубики гарбуза на крем з броколі, а стебла броколі на гарбузовий суп.
  • Покладіть кукурудзяну заправку посередині, щоб відокремити два супи та подавайте на стіл.
  • Seo, J. S., Burri, B. J., Quan, Z., & Neidlinger, T. R. (2005). Extraction and chromatography of carotenoids from pumpkin. In Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2004.10.044
  • Kim, M. Y., Kim, E. J., Kim, Y. N., Choi, C., & Lee, B. H. (2012). Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutrition Research and Practice. https://doi.org/10.4162/nrp.2012.6.1.21
  • Medjakovic, S., Hobiger, S., Ardjomand-Woelkart, K., Bucar, F., & Jungbauer, A. (2016). Pumpkin seed extract: Cell growth inhibition of hyperplastic and cancer cells, independent of steroid hormone receptors. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2016.03.010