Спробуйте ці рецепти гарбузового супу

Спробуйте ці рецепти гарбузового супу
Спробуйте ці рецепти гарбузового супу

Останнє оновлення: 27 травня, 2019

Гарбуз багатий на клітковину та містить мало калорій. Він дає відчуття ситості та містить багато води, яка допомагає у зволоженні. Тому він корисний для схуднення. Крім того, він навіть знижує рівень глюкози в крові та підвищує рівень інсуліну. Спробуйте ці смачні домашні рецепти гарбузового супу.

Гарбуз містить лютеїн і зеаксантин – два потужні антиоксиданти, які запобігають катаракті. Також вони борються з вірусами, інфекціями, бактеріями та грибами.

Тим часом бета-каротин у його складі протистоїть раку, особливо раку легенів та передміхурової залози. Крім того, він захищає від ультрафіолетових променів. Він також допомагає зберегти молодість шкіри.

Нарешті, високий вміст вітаміну С у гарбузах запобігає застудам та сприяє відновленню після них. Обидва вітаміни є захисним екраном від вільних радикалів.

Погляньте на рецепти з гарбузом!

3 рецепти гарбузового супу

1. Веганський гарбузовий крем-суп

рецепти гарбузового супу

Інгредієнти для 2 осіб

  • сіль за смаком
  • 1 цибуля-порей
  • 1 гарбуз (трохи менше, ніж 05, кг)
  • 2 моркви
  • 5 склянок води
  • трохи картоплі (250 гр)
  • 8 столові ложки оливкової олії

Підготовка

  • Очистьте гарбуз і наріжте кубиками. Відріжте верх і низ моркви, очистьте і наріжте на шматочки.
  • Помийте цибулю та поріжте на скибочки. Відкладіть трохи. Очистьте картоплю і наріжте, як на смаження.
  • Нагрійте воду та додайте овочі.
  • Додайте олію та 1/2 чайної ложки солі та варіть на середньому вогні 20 хвилин.
  • Потім збийте блендером до кремової текстури.
  • Перед подачею на стіл наріжте решту порею на тонкі шматочки та посипте зверху.

2. Гарбузовий крем-суп

гарбузовий крем-суп

Інгредієнти для 4 осіб

  • 1 гарбуз (близько 0,5 кг)
  • 5 великих морквин
  • 1 біла частина цибулі-порей
  • сіль та оливкова олія за смаком
  • середня картопля (200 гр)

Підготовка

  • Покладіть всі чисті та розрізані овочі в каструлю.
  • Залийте водою, додайте оливкову олію та сіль за смаком.
  • Потім накрийте і варіть на середньому вогні 20 хвилин.
  • Відлийте надлишок бульйону.
  • Змішайте з оливковою олією. Якщо буде занадто густо, додайте трохи бульйону.
  • Подавайте гарячими.

3. Рецепти гарбузового супу з броколі

гарбузовий суп з броколі

Інгредієнти для 4-6 осіб

  • 2 картоплі
  • 2 цибулі-порей
  • гарбуз (трохи менше, ніж 0,5 кг)
  • 1 цибулина
  • 1 склянка води
  • 1 чайна ложка карі
  • 1 броколі
  • морква (200 гр)
  • кілька смажених зерен кукурудзи
  • оливкова олія першого віджиму, сіль та перець за смаком

Підготовка броколі

  • Помістіть в сковороду цибулю-порей.
  • Додайте помиту броколі, але збережіть трохи.
  • Додайте очищену та розрізану картоплю.
  • Залийте інгредієнти водою та додайте спеції.
  • Варіть 15 хвилин.
  • Потім перемішайте, додайте дрібку солі та перцю і відкладіть.

Підготовка гарбуза

  • Розріжте цибулю, моркву і гарбуз на дрібні кубики. Відкладіть трохи гарбуза.
  • Очистьте решту картоплі й наріжте на шматочки.
  • Покладіть всі інгредієнти в каструлю, приправте і залийте водою.
  • Додайте трохи оливкової олії. Варіть 15 хвилин.
  • Потім збийте, додавши дрібку солі та перцю, і відставте убік.

Кукурудзяна заправка

  • Подрібніть кукурудзяні зерна у ступці.
  • Помістіть в каструлю з карі та олією. Змішайте та відставте.
  • Покладіть решту броколі та гарбуза в окріп на кілька хвилин. Злийте та відставте.
  • У мисці змішайте два креми, доки вони не зустрінуться в центрі.
  • Покладіть кубики гарбуза на крем з броколі, а стебла броколі на гарбузовий суп.
  • Покладіть кукурудзяну заправку посередині, щоб відокремити два супи та подавайте на стіл.


  • Seo, J. S., Burri, B. J., Quan, Z., & Neidlinger, T. R. (2005). Extraction and chromatography of carotenoids from pumpkin. In Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2004.10.044
  • Kim, M. Y., Kim, E. J., Kim, Y. N., Choi, C., & Lee, B. H. (2012). Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutrition Research and Practice. https://doi.org/10.4162/nrp.2012.6.1.21
  • Medjakovic, S., Hobiger, S., Ardjomand-Woelkart, K., Bucar, F., & Jungbauer, A. (2016). Pumpkin seed extract: Cell growth inhibition of hyperplastic and cancer cells, independent of steroid hormone receptors. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2016.03.010

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.