Три смачні рецепти бананового хліба

31 жовтня, 2020
Якщо ви шукаєте смачний і корисний десерт, вам сподобаються ці рецепти бананового хліба!

Банановий хліб зробити дуже просто. Якщо ви дуже любите тістечка або фруктовий пудинг, тоді вам сподобається банановий хліб. Якщо ви хочете дізнатися три різні та прості рецепти бананового хліба, читайте далі!

Три прості рецепти хліба бананового хліба

Вважають, що банановий хліб родом з Південно-Східній Азії. Проте ніхто насправді в цьому не впевнений, оскільки немає інформації про історію цього хліба.

Звідки б він не з’явився, банановий хліб не просто смачний, він також є чудовим джерелом калію та вітамінів B6 і C.

Розгляньмо кілька рецептів.

Класичний банановий хліб

корисні рецепти бананового хліба
Перший рецепт – це варіант класичного рецепта. Одна відмінність полягає в тому, що в цьому рецепті немає вершкового масла. Це означає, що цей рецепт не містить насичених жирів.

Ми рекомендуємо використовувати оливкову олію через її харчову цінність.

Інгредієнти

  • 3 яйця
  • 200 г білого цукру
  • 200 мл олії
  • 3 банани
  • 200 мл молока
  • 400 г борошна
  • щіпка харчової соди
  • крапля ванільного екстракту
  • мелена кориця (до смаку)

Приготування

  • Спочатку розігрійте духовку до 180° C.
  • Підготуйте деко з борошном та олією.
  • Збийте яйця і цукор, поки вони не стануть однорідною сумішшю і не залишиться грудочок. Суміш має бути білуватого кольору.
  • Тепер додайте олію і молоко. Збийте.
  • Потім очистьте банани від шкірки та розімніть виделкою.
  • Змішайте банани з сумішшю.
  • Далі просійте борошно, соду і мелену корицю. Відставте вбік.
  • Вилийте ванільний екстракт у рідку суміш і збивайте, поки він добре не перемішається.
  • Додайте суміш борошна і соди, добре перемішайте. Уникайте надмірного збивання, оскільки це може активувати глютен і зробити хліб сухим.
  • Випікайте приблизно пів години. Вставите зубочистку і перевірте, чи вона суха.

Читайте також: Як приготувати домашній житній хліб зі спельтою

Банановий хліб із насінням та горіхами

Ще одними інгредієнтами, сповненими поживних речовин, є насіння та горіхи.

Для цього рецепта використовуйте насіння соняшнику та льону. (Звісно, ви можете додати будь-які горіхи або насіння). Щоб надати цьому рецепту ще більше клітковини, ми рекомендуємо використовувати цільне пшеничне борошно замість звичайного.

Інгредієнти

  • 3 банани
  • 150 мл оливкової або соняшникової олії (на ваш вибір)
  • 150 г коричневого цукру
  • 3 великих яйця
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 мл молока
  • 350 г цільнозернового борошна
  • 1 пакетик розпушувача (16 г або 1 столова ложка)
  • насіння льону та соняшнику (скільки завгодно)
  • вівсяні пластівці (на смак)

Приготування

  • Розігрійте духовку до 180° C.
  • Виделкою розімніть банани, покладіть їх у миску.
  • Потім додайте в миску молоко і добре перемішайте. Відставте вбік.
  • Тепер збийте яйця в мисці. Додайте олію і цукор і збивайте, поки суміш не стане однорідною і трохи об’ємною.
  • Додайте цю суміш до суміші бананів та молока.
  • Далі просійте борошно разом з розпушувачем, а потім додайте до суміші, добре перемішайте.
  • Подрібніть волоські горіхи на невеликі шматочки, додайте їх до суміші.
  • Форму для випікання змастіть, посипте борошном і вилийте суміш у форму.
  • Зверху посипте насінням та вівсяними пластівцями.
  • Випікайте протягом години або до тих пір, поки зубочистка не вийде сухою.

Відкрийте для себе: Як готувати хліб без замішування та додавання глютену

Бананово-морквяний хліб

Цей останній варіант – це смачний веганський рецепт, який поєднує солодкі смаки моркви та бананів. Хліб матиме виразний присмак.

Інгредієнти

  • 2 склянки борошна зі спельти
  • 75 г кокосового горіха
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • щіпка солі
  • 110 мл мигдального молока
  • 56 мл оливкової олії холодного віджиму
  • 3 банани
  • 3 моркви
  • 80 г волоських горіхів

Приготування

  • Розігрійте духовку до 180° C.
  • Моркву натріть на тертці, а банани розімніть виделкою.
  • Просійте борошно, розпушувач, харчову соду та щіпку солі.
  • Поєднайте всі сухі інгредієнти з оливковою олією, молоком та бананами. Добре перемішайте.
  • Додайте кокос і моркву.
  • Форму для випікання змастіть і посипте борошном.
  • Потім вилийте суміш у форму для випікання.
  • Випікайте протягом 45 хвилин або доки зубочистка не вийде сухою.

Загальні поради та ідеї

Ви можете додати шоколадні чипси до першого рецепту.

Якщо ви хочете зменшити кількість цукру в кожному рецепті, використовуйте перестиглі банани.

У будь-який з рецептів можна додати будь-яке насіння або горіхи. Ви можете додати їх у верхню частину хліба або всередину.

Ще одна цікава ідея – додати до бананів інші фрукти або ягоди, наприклад чорницю.

Банановий хліб ідеально підходить на десерт з кавою, на сніданок або як перекус.

На що ви чекаєте?

Приготуйте ці смачні рецепти бананового хліба, спробуйте всі варіанти та насолоджуйтесь смачним домашнім хлібом!

  • Fundación Española de Nutrición. Plátano. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/platano.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Pipas de girasol. https://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/pipasgirasol.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Coco. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/coco.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Zanahorias. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/zanahoria.pdf