Ви знали, із чого насправді роблять гамбургери?

· Березень 12, 2016

Існує багато міфів про те, із чого ж саме роблять так званий “фаст-фуд”. Через це постійно проводять безліч досліджень, щоб все ж таки з’ясувати правду. Прочитайте нашу статтю і дізнайтеся секрет, з чого насправді роблять гамбургери в закладах швидкого харчування.

У нашому раціоні харчування можна побачити все більше і більше шкідливої їжі

Шкідлива їжа, яку також називають фаст-фудом, здійснює дуже багато негативних впливів на ваш організм. Якщо врахувати ще той факт, що сидячий спосіб життя останнім часом став нормою, логічно припустити, що з вашим раціоном  харчування та звичками не все гаразд.

Крім того, їжа, яку готують у багатьох закладах далеко не найкорисніша, а насправді, то ще гірше. У деяких країнах простіше знайти місце, де можна перекусити гамбургером, ніж салатом.

Нічого страшного, якщо ви їсте таку їжу дуже рідко, на якісь особливі події чи святкування, або тому що раз на місяць вам хочеться потішити себе чимось особливим. Суть проблеми в тому, що більшість людей харчуються фаст-фудом частіше, ніж двічі на тиждень.

У гамбургерах, які є лише одним із численних прикладів їжі швидкого приготування, міститься багато тваринного білка, добавок, консервантів, барвників, ароматизаторів, цукру, насичених жирів, натрію, а також калорій. Вони не насичують ваш організм ні клітковиною, ні вітамінами. Ці складники фаст-фуду викликають залежність. Так, це звучить дуже голосно, утім із часом ви і справді починаєте хотіти їсти їх все більше.

Саме тому будь-яка дитина, щойно вона потрапляє у такий заклад, відмовляється їсти овочі або іншу їжу, приготовану батьками. Дещо схоже відбувається і з дорослими, особливо через те, що досить часто вони не мають часу нормально пообідати або сили приготувати вечерю.

Якщо споживати таку їжу постійно, підвищиться рівень холестерину, почнуть з’являтися проблеми з кістками (через нестачу кальцію), із серцево-судинною системою, зубами, зайвою вагою, виникатимуть закрепи, та й у цілому здоров’я значно погіршиться. Негативні зміни торкнуться травлення (воно сповільниться), ваших смаків у їжі, а також біохімічних змін у мозку (вплив схожий на наркотичний).

Чому не варто їсти гамбургери з ресторанів їжі швидкого приготування

Якщо ви не лише хочете їсти здоровішу їжу, а й виступаєте за захист довкілля, тоді у вас значно більше причин перестати харчуватися фаст-фудом у популярних закладах. Адже у ньому містяться отруйні хімічні сполуки, які призводить до виникнення раку та хронічних розладів, а також негативно впливають на екологію планети. Цього більше ніж треба, щоб сказати досить.

fast-fud-hamburher

Гідроксид вуглецю – це один з інгредієнтів, які використовують у приготуванні гамбургерів, адже він здатен вбивати бактерії. Його рожевий колір з’являється в результаті переробки відходів різного м’яса. Інакше кажучи, таке просто не можна їсти.

У їжі швидкого приготування містяться тонни різних шкідливих для вашого здоров’я добавок, які просто не помістяться в одній статті. Це одна з причин того, чому такі страви шкодять вашому організму, а не лише через калорії та жири, які у них містяться.

Коли це стало відомо в кулінарній програмі Джеймі Олівера, який показав як цей дешевий рожевий наповнювач напихають у курячі нагетси або сосиски, гамбургери також опинилися в центрі уваги.

Тварини для мережевих закладів швидкого харчування вирощують у штучних умовах: вони не рухаються, а лише їдять і набирають вагу. Вбивають їх повільно та болісно. Курей перегодовують, вони відкладають яйця у маленьких клітках. Корови також не мають достатньо місця для нормального життя, їдять кукурудзу або сою (іноді їм роблять операцію для видалення шлунку), щоб швидше набирати вагу.

hamburher-3

Для того щоб покрити величезний попит на м’ясо, компанії знищують величезні площі тропічних та інших лісів. На цих територіях вони вирощують сою для годування худоби. Також для упаковки гамбургерів у коробки вирубують тисячі евкаліптів. А випорожнення таких тварин, як корова, виділяють метан, який є одним із чинників глобального потепління.
На додачу до всього цього, обгортки для гамбургерів роблять із матеріалів, які не розкладаються і призводять до накопичення великої кількості сміття. Виробники колють коровам багато антибіотиків та гормонів. З іншого боку, гамбургер майже на 50% складається з води. Також туди додають сухожилля, язик, ясна, морди, повіки, хвости, кишечник і кров.

Що з цього бургерним та іншим закладам швидкого харчування?

Люди, які протягом багатьох років працюють у закладах швидкого харчування і мають досвід у цій сфері, можуть без проблем сказати з чого саме складається кожна із найпопулярніших страв. Один сайт соціальної тематики під назвою Reddit провів дослідження у якому зібрав багато колишніх працівників фаст-фудів, аби вони відкрили секрети приготування цієї шкідливої їжі.

Наприклад, вони з’ясували, що коли гамбургери тільки привозять у заклад (сирими) вони не дуже навіть схожі на м’ясо, не кажучи вже навіть на зображення в рекламі. Саме тому їх сильно присмажують і додають різні соуси.

shkidlyva iizha-e1438144691963

З іншого боку, колишні працівники зізналися, що хоча правила прибирання дуже строгі, для смаження всіх продуктів використовують одну і ту ж саму олію. Причина: брак часу і бажання видати замовлення якомога швидше.

Одна з найпопулярніших мереж їжі швидкого приготування зробила заяву, що вони не додають у продукти консерванти. Утім інші складники, які так важко вичитати на упаковці (трихлоретан, дилдрин, етилбензол тощо), знайти можна. Саме завдяки ним, якщо навіть залишити гамбургер надовго, він не зіпсується.