Як приготувати бабусине смачне куряче рагу
2 хвилин
Куряче рагу - це традиційний рецепт, який ви можете зробити з нуля. Його аромат порадує ваші смакові рецептори, як і бабусині страви.
Традиційна кухня має кілька смачних рецептів, які протягом багатьох років передають з покоління в покоління разом з усіма змінами та покращеннями. У цій статті ви можете навчитися готувати смачне куряче рагу.
Куряче рагу в бабусиному соусі
Інгредієнти
- 1 нарізана курка (близько 2,5 кг)
- 1 лавровий лист
- сіль (за смаком)
- 1 часник
- оливкова олія
- чорний перець (за смаком)
- 1 склянка білого вина (250 мл)
- 1 кубик курячого бульйону
Читайте також цю статтю: Як приготувати легкий хумус з нуту
Приготування
- По-перше, важливо, щоб курка була помитою та нарізаною. Якщо ви не хочете використовувати цілу курку, ви можете зробити цей рецепт лише з курячими стегнами. Стегна є однією з найбільш соковитих частин курятини.
- Після того, як курку подрібнили й очистили, на сковорідку налийте трохи оливкової олії та нагрійте її. Коли розігріється, додайте цілі зубчики часнику і лавровий лист. Готуйте 1-2 хвилини, потім додайте нарізану курку. Додайте сіль та перець за смаком. Смажте все разом, поки курка не буде коричневою з усіх боків.
- Щоб запобігти пригоранню часнику, не знімайте з нього шкірку і зробіть кілька розрізів, щоб він вивільнив свій аромат.
- Коли курка стане коричневою, змішайте склянку вина з невеликою кількістю води та додайте її у сковорідку. Щоб правильно приготувати куряче рагу, рідина повинна покривати курку наполовину.
- Потім подрібніть кубик бульйону та посипте ним суміш. Потрібно трохи перемішати і продовжувати смажити на низькому вогні під кришкою до загустіння соусу.
- Нарешті, тушкована курка готова без необхідності використання складних інгредієнтів. Ви можете подати її до запеченої картоплі або білого рису на гарнір.
Куряче рагу з овочами
Цей варіант попереднього рецепта – ще один спосіб приготування тушкованої курки. Він має не лише дуже традиційний стиль, але й деякі додані овочі.Перегляньте також цю статтю: Як приготувати гриби, начинені вершковим соусом
Інгредієнти
- 1 ціла курка (близько 2 кг)
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 червоний перець
- 1 миска помідорів (250 мл)
- 2 лаврові листки
- 1 зелений перець
- 1 чайна ложка нарізаної петрушки (3 г)
- ½ склянки білого вина (125 мл)
- 1 кубик курячого бульйону
- 4 склянки води (1 літр)
- оливкова олія (за смаком)
- сіль та чорний перець (за смаком)
Приготування
- По-перше, розріжте курку і відкладіть грудку і стегна.
- Водночас приготуйте курячий бульйон.
- Коли бульйон буде готовий, варіть курку протягом години на невеликому вогні.
- Потім посоліть курку і покладіть її на сковорідку з оливковою олією. Обсмажте трохи зі всіх чотирьох боків.
- Коли трохи підсмажиться, вийміть курку її та зменште вогонь. У ту саму олію киньте цибулю, перець і часник і смажте їх приблизно 5 хвилин.
- Потім додайте подрібнений помідор і лавровий лист, добре перемішайте всі інгредієнти. Потім, готуйте ще близько 10 хвилин.
- Коли помідор зменшиться приблизно наполовину, додайте біле вино і дайте рідини знову зменшитися.
- Коли ця суміш буде готова, додайте кусочки курятини, переконайтеся, що вони повністю занурені в соус. Потім готуйте на середньому вогні приблизно 40 хвилин.
- Після того, як курка стане ніжною, традиційне куряче рагу готове! Ви можете подавати його з овочами й посипати тарілку нарізаною петрушкою.
Спробуйте ці два рецепти, щоб приготувати чудові курячі страви так само легко, як це вдається бабусям.
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Murphy KJ, Parker B, Dyer KA, et al. A comparison of regular consumption of fresh lean pork, beef and chicken on body composition: a randomized cross-over trial. Nutrients. 2014;6(2):682–696. Published 2014 Feb 14. doi:10.3390/nu6020682
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
Interesting Articles