Як приготувати китайський рис з куркою та медом
З огляду на успіх цього особливого способу приготування рису, дуже важко знайти місце у світі, де цю страву б не їли. Звісно, йдеться про китайський рис з куркою та медом.
Ви, напевно, пробували його неодноразово і самі собі казали: “Як смачно!”
Отже, як данину китайській кухні ми навчимо вас деяких прийомів, щоб ви приготували смачний китайський рис з куркою та медом.
Часто, коли ви голодні, ви вирішуєте цю “проблему” за допомогою фаст-фуду або заспокоюючи порожній шлунок, заповнивши його першим-ліпшим, що трапиться під руку, що, напевно, не дуже корисне.Ось чому ми рекомендуємо вам знайти хоча б трохи часу, щоб подбати про себе як слід.
Цей рецепт китайського рису з куркою та медом дуже простий і легкий.
Вам більше не доведеться турбуватися про те, що і де з’їсти. Ви можете зробити смачну східну страву вдома. Знайдіть час для себе і дізнайтеся про найкращі рецепти і, звісно, найкращі способи їх зробити.
Пам’ятайте, що на кухні має значення сам процес і увага, яку ми приділяємо нашим стравам.
Саме це стане найважливішою частиною виготовлення страв, які задовольнять дві важливі вимоги: наскільки добре вона смакує і скільки часу потрібно для її приготування.
Погляньмо на один чудовий варіант.
Дізнайтеся, як зробити китайський рис з куркою та медом
Перш ніж перейти до рецепта, звернемо увагу на соус
Перш за все, дуже важливо, щоб ви не забули: аромат китайського рису з куркою та медом, як відомо, зумовлений соусом.Щоб зробити ідеальний соус, спочатку потрібно поєднати такі інгредієнти: кукурудзяний крохмаль, мед і соєвий соус. Останній інгредієнт можна знайти практично в будь-якій азійській страві.
Крім того, вінегрет з овочами та кунжутом також важливий.
Однак розгляньмо все крок за кроком. Пам’ятайте, що вам потрібно просто слідувати інструкціям.
Інгредієнти
- 1 чашка меду (110 мл)
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (25 г)
- 2 чашки пшеничного борошна (200 г)
- 4 середні курячі грудки (500 г)
- 3 столові ложки соєвого соусу (110 мл)
- 3 столові ложки вершкового масла (100 г)
- 3 столові ложки оливкової олії (110 мл)
- 1 столова ложка кунжутної олії (35 мл)
- 1 дрібно нарізаний червоний перець (15 г)
- 2 столові ложки яблучного оцту (90 мл)
Приготування
- Візьміть велику сковорідку, яка має достатньо місця для всіх інгредієнтів.
- Налийте туди оливкової олії, поставте на вогонь.
- Потім покладіть борошно в миску і покрийте ним курку (попередньо нарізану на квадратики).
- Коли вона буде вкрита борошном, підсмажте її до золотисто-коричневого кольору.
- Вийміть курку зі сковорідки та покладіть на восковий папір, щоб поглинувся надлишок жиру.
- Тепер приготуйте соус. Помістіть кукурудзяний крохмаль у середню миску і додайте трохи води. Відставте вбік.
- У сковорідці змішайте мед, соєвий соус, яблучний оцет, олію кунжуту та перець і поставте їх на низький вогонь. Добре перемішайте.
- Потім додайте до суміші кукурудзяний крохмаль та перемішайте, поки не отримаєте густу приємну текстуру.
- Останній крок найпростіший: покладіть білий рис з сіллю та оливковою олією в маленький горщик. Приготуйте рис так, як звичайно, і, коли він буде готовий, вимкніть вогонь та відставте вбік.
- Додайте рис до великої каструлі з соусом і рослинною олією. Поставте на середній вогонь і готуйте близько 15 хвилин.
- Смакуйте китайський рис з куркою і медом та насолоджуйтеся!
- Fried rice. (n.d.). In Wikipedia. Retrieved on May 5, 2018 from https://en.wikipedia.org/wiki/Fried_rice
- Roy P, Orikasa T, Okadome H, Nakamura N, Shiina T. Processing conditions, rice properties, health and environment. Int J Environ Res Public Health. 2011;8(6):1957–1976. doi:10.3390/ijerph8061957
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606