3 способи зробити домашній рис

Рис - це одна з найпоширеніших зернових культур, які можна їсти щодня. Тому є безліч різних способів його приготування. Спробуйте наші смачні рецепти та приготуйте домашній рис!
3 способи зробити домашній рис

Останнє оновлення: 07 лютого, 2019

Рис є одним із найстаріших основних харчових продуктів у всьому світі, незалежно від місцевих кухонь. Це недорогий і корисний інгредієнт у кожній оселі. Ця їжа ідеально підходить з м’ясом, рибою або окремо. У цій статті представлені 3 способи зробити домашній рис. Це обов’язково стане в пригоді, і гостям сподобається вечеря.

1. Як приготувати ідеальний домашній рис

Приготування простого білого рису може бути дещо складнішим, ніж здається. Хороший рис не повинен прилипати. Він повинен мати ідеальну текстуру. Результат і спосіб приготування залежать від типу рису, який ви використовуєте (є більше ніж 2000 типів).

Інгредієнти

  • 4 чайні ложки солі (20 г)
  • 2 чашки рису (400 г)
  • 4 склянки окропу (1 л)
  • 2 столові ложки оливкової олії (20 г)
як приготувати домашній рис

Приготування

  • Нагрійте олію в сковорідці, додайте рис.
  • Перемішайте рис, поки він не стане прозорим.
  • Додайте окріп, сіль та перемішайте.
  • Закрийте кришкою і варіть на маленькому вогні 17-20 хвилин.
  • Залиште постояти 5 хвилин перед подачею.

Цей білий домашній рис добре поєднується з м’ясом, рибою, овочами. Він також чудово підходить для салатів. Ви можете додати трохи часнику або цибулі, щоб посилити аромат, або замінити воду курячим або овочевим бульйоном.

2. Лимонний рис

Це інший спосіб зробити домашній рис. Лимонний рис можна подавати з різними стравами.

Інгредієнти

  • сіль (за смаком)
  • сік з 2 лимонів (20 мл)
  • 1/2 склянки нарізаної кінзи (50 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (20 г)
  • 1/2 чайної ложки порошку карі (3 г)
  • 1 чайна ложка тертого імбиру (5 г)
  • 2 чашки вареного білого рису (400 г)
  • 1 чайна ложка гірчичного насіння (10 г)
  • 1/2 склянки горіхів (волоські горіхи, мигдаль тощо) (100 г)

Приготування

  • Налийте олію в сковорідку. Після нагрівання додайте гірчичне насіння, горіхи, імбир та карі. Постійно мішайте протягом двох хвилин.
  • Додайте варений рис і лимонний сік. Добре перемішайте. Готуйте 3-4 хвилини, або поки рис стане гарячим.
  • Додати трохи нарізаної кінзи та подавайте до столу.

3. Грибне ризотто

як зробити домашній рис
Ризотто – це італійська страва з рису, яка стала дуже популярною у всьому світі. Це ідеальний різновид рису, який ви можете використовувати вдома. Це тип короткого рису з великою кількістю крохмалю, який можна використовувати з безліччю різних інгредієнтів.

Він має унікальну вершкову фактуру, яка прекрасно підходить для домашнього рису. Він відрізняється від сухого рису, оскільки воно не витісняє воду. Тут можна поступово додавати та видаляти рідину.

Інгредієнти

  • 1 цибуля (40 г)
  • 2 чашки рису (400 г)
  • оливкова олія (за смаком)
  • сіль і перець (за смаком)
  • 50 г масла
  • 1/2 келиха білого вина (50 мл)
  • тертий сир Пармезан (за смаком)
  • 1 1/2 літра овочевого бульйону (селера, морква, цибуля та часник)
  • 2 миски грибів. Ви можете використати будь-які гриба, які хочете (400 г)

Приготування

  • Приготуйте овочевий бульйон. Налийте 2 літри води в каструлю. Додайте селеру, цибулю, моркву і нарізаний на великі шматочки часник. Посипте сіллю і залиште варитися на маленькому вогні 35-40 хвилин. Відставте вбік.
  • Очистьте і наріжте гриби. Трохи підсмажте їх сковорідці з оливковою олією і часником. Відставте вбік.
  • Розріжте цибулю на маленькі кубики.
  • У велику сковорідку налийте трохи оливкової олії та покладіть цибулю. Коли вона стане прозорою, додайте масло і добре розмішайте.
  • Додайте рис і готуйте 2-3 хвилини.
  • Вилийте біле вино і випарюйте, постійно помішуючи.
  • Додайте гриби та черпак овочевого бульйону. Постійно перемішуйте по колу.
  • Коли бульйон майже повністю поглинеться, додайте ще один повний черпак і продовжуйте помішувати. Повторіть цей процес декілька разів.
  • Коли рис приготується (приблизно 17 хвилин) зніміть його з вогню та додайте великий шматок вершкового масла та пармезан.
  • Перемішайте і подавайте до столу.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.