Як приготувати рибу без духовки

Вам сподобаються ці рецепти риби, якщо ви не любите їсти червоне м’ясо. У цій статті розповімо, як приготувати рибу без духовки. Спробуйте ці рецепти, обіцяємо, що ви не пожалкуєте!
Як приготувати рибу без духовки

Останнє оновлення: 12 жовтня, 2018

Гратен” – це техніка запікання продуктів при дуже високій температурі для утворення хрусткої та золотистої шкірочки. Ця хрумка зовнішня оболонка захищає їжу зсередини, зберігаючи її аромат та смак, які не втрачаються при запіканні. Та як можна приготувати рибу без духовки в такому стилі?

Щоб сформувати зовнішній хрустикий шар, використовують такі інгредієнти, як сир, хлібна шкірочка, різні соуси, що надає неповторного самку будь-яким стравам .

Усі навколо говорять, яка корисна риба. Чи відомо вам, чим вона корисна? Читайте статтю та дізнаєтеся про те, що риба є одним із найкращих продуктів, які варто обирати при збалансованому харчуванні.

Вона збагачена вітамінами та мінералами, необхідними для організму. Риба містить жирні кислоти, Омега-3, селен, цинк. Споживання риби корисне для кровоносної системи, допомагає знизити рівень поганого холестерину, а також зміцнити імунну систему.

Варто також знати, яким видам риби надавати перевагу, оскільки не всі види є корисними – деякі можуть навіть завдати шкоду організму.

Два рецепти, як приготувати рибу без духовки

1. Гратен з риби на вугіллі

Є багато різних способів приготувати рибу без духовки . Гратен – один із них. Читайте та дізнавайтеся.

Гратен з риби на вугіллі

Інгредієнти

  • 1 склянка молока (100 мл)
  • 1 чайна ложка меленого перцю (5 г)
  • 2 чайні ложки солі (10 г)
  • 1 пагр (4 кг)
  • 1 склянка тертого сиру (100 г)
  • 3 столові ложки масла (45 г)
  • 3 столові ложки борошна з цільного зерна (45 г)
  • 2 цибулини, нарізані кільцями (200 г)
  • 1 чайна ложка мускатного горіха (5 г)

Спосіб приготування

  • Спершу помийте рибу, видаліть кишки та зябра. Зробіть декілька розрізів на рибі, щоб риба повністю приготувалася, як ззовні, так і зсередини. Потім приправте рибу сіллю, перцем та відкладіть.
  • Для приготування соусу бешамель, підігрійте склянку молока разом з мускатним горіхом на середньому вогні.
  • Розтопіть масло та додайте борошно, змішайте з молоком.
  • Перемішуйте усе, доки не отримаєте однорідну масу.
  • Викладіть рибу на деко, зверху викладіть кружальця цибуля. Полийте рибу соусом бешамель, присипте сиром. Прикрийте рибу фольгою.
  • Помістіть деко на розігрітий гриль, зверху викладіть вугілля, щоб гратен добре приготувався. Приготування страви займе від 20 до 25 хвилин.
  • Подавайте та насолоджуйтеся стравою.

Читайте статтю:   Небезпечна риба, яку не варто їсти

2. Приготування гратену із застосуванням кухонного факелу

Факел– це кухонний пристрій, який використовують для карамелізації харчів та приготування гратену, а також для розтоплення сиру для супів та соусів чи для смаження овочів. Ц е чудовий інструмент для тих, хто не має духової шафи.

Приготування гратену із застосуванням кухонного факелу

Інгредієнти

  • 1 біла риба (3 кг)
  • 1 склянка молока (100 мл)
  • 2 чайні ложки солі (10 г)
  • 1 порізана цибуля (100 г)
  • 3 столові ложки масла (45 г)
  • 1 чашка натертого сиру (100 г)
  • 3 столові ложки борошна з цільного зерна (45 г)
  • 1 чайна ложка тертого мускатного горіха (5 г)
  • 3 варені картоплини, тонко нарізані (200 г)
  • 1 чайна ложка меленого перцю (5 г)

Спосіб приготування

  • Помийте рибу, зробіть декілька діагональних надрізів, щоб риба добре приготувалася зсередини. Приправте сіллю, відкладіть.
  • Приготуйте соус бешамель. Спершу нагрійте молоко та розтопіть масло у каструлі. Змішайте з борошном та варіть на маленькому вогні, поки не отримаєте однорідну суміш. Додайте чайну ложку мускатного горіха та перемішайте.
  • Викладть рибу у каструлю, готуйте впродовж п’яти чи семи хвилин перед додаванням гратену.
  • Викладіть рибу на деко, поверх викладіть картоплю, цибулю, полийте соусом бешамель, присипте сиром. Накрийте фольгою.
  • Використовуючи факел, розігрійте фольгу, щоб утворити гратен. Вам потрібно нагріти рибу з обох боків. Приготування страви займе від 15 до 20 хвилин.
  • Подавайте як гарнір до різних страв та насолоджуйтеся гратеном, який приготували без духовки.

Читайте також статтю: Омега 3: Де містяться жири, окрім риби?




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.