Як приготувати смачні спагеті з гарбузом

Липень 5, 2019
Перебуваєте в пошуку рецепта смачної та корисної страви на вечерю? Тоді вам неодмінно сподобається рецепт спагеті з гарбузом. У цій статті ми поділимося корисними порадами, які допоможуть вам швидко приготувати цю страву та здивувати всю родину.

Чи доводилося вам коли-небудь куштувати поєднання спагеті з гарбузом?

Більшість людей має особливі вподобання, коли йдеться про пасту та інші вироби з тіста, зокрема піцу та лазанью. Погодьтеся, що ці страви є неймовірно популярними по всьому світу.

Поєднання продуктів з високим вмістом вуглеводів (зокрема, макаронів) з такими овочами, як гарбуз, може видатися дивним на перший погляд. Утім, сьогодні ми доведемо вам, що спагеті з гарбузом є напрочуд смачною, поживною та корисною стравою.

Для того, щоб надати вам можливість поекспериментувати, ми запропонуємо вашій увазі як класичний варіант приготування спагеті з гарбузом, так і сучасну варіацію страви, яка є більш пряною та цікавою. Ви можете вибрати той рецепт, який найкраще задовольнить ваші смакові вподобання.

Як приготувати напрочуд смачні спагеті з гарбузом

Класичний рецепт

Мабуть, ви знаєте, що найбільш популярним класичним рецептом з додаванням гарбуза, безумовно, є гарбузовий крем-суп. Усі ми звикли до того, що гарбуз зазвичай подають запеченим та подрібненим до консистенції пюре.

Насправді гарбуз можна використовувати навіть для приготування соусів до основних страв. Саме це ми пропонуємо вам зробити й у цьому рецепті.

рецепти на основі гарбуза

У класичному рецепті спагеті з гарбузом овоч використовують для приготування соусу до макаронів. Ми рекомендуємо готувати цю страву саме на основі спагеті, проте ви можете використовувати будь-яку іншу пасту за смаком.

Найбільша особливість цього рецепту полягає в тому, що у цій страві успішно поєднуються різні смаки та текстури.

Інгредієнти:

  • 300 г спагеті
  • 1 велика цибулина
  • 3 склянки очищеного гарбуза, нарізаного кубиками (600 г)
  • 1 склянка жирних вершків (250 мл)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 2 столові ложки мускатного горіха (30 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю (15 г)
  • 2 склянки (200 г) сиру пармезан (на бажання)

Спосіб приготування:

  • Налийте у сковорідку оливкову олію та додайте до неї цибулю. Тушкуйте овоч із додаванням солі на малому вогні.
  • Опісля додайте до цибулі очищений та подрібнений гарбуз без зернят. Готуйте гарбуз, допоки овоч не стане м’яким. 
  • Час від часу необхідно помішувати страву, щоб отримати однорідну густу консистенцію без грудочок.
  • Тим часом в каструлю потрібно налити воду, додати сіль та довести її до кипіння. Щойно вода почне закипати, вкиньте у неї спагетті та відваріть пасту до готовності.
  • Наприкінці приготування у сковорідку з овочами необхідно додати жирні вершки та трохи сиру. Щойно спагетті буде готовим, додайте до пасти готовий соус та проваріть страву впродовж ще 2 хвилин.

Рецепт спагеті з гарбузом та грибами

Попри те, що цей рецепт є варіацією спагеті з гарбузом, насправді ця страва є навіть простішою у приготуванні. Якщо у вашому розпорядженні багато часу, ви можете додати до пасти соус песто та смажене куряче філе. Повірте, приготувавши спагеті з гарбузом та грибами, ви отримаєте неймовірно поживну та смачну страву.

Інгредієнти:

  • 200 г спагеті
  • 3 курячі філе
  • 2 склянки очищеного та нарізаного кубиками гарбуза (400 г)
  • 1/2 склянки грибів (100 г)
  • 2 суцвіття броколі
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубки часнику, дрібно нарізані
  • 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму (30 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1/4 склянки білого вина (62 мл)

Спосіб приготування:

  • Перш за все відваріть на пару гарбуз та броколі.
  • Тим часом підсмажте на сковорідці цибулю та часник.
  • Щойно цибуля стане прозорою, додайте у сковорідку гриби. Готуйте овочі впродовж однієї хвилини, не забуваючи при цьому постійно їх помішувати. Не забудьте додати до страви сіль.
  • Поки овочі смажаться, приготуйте куряче філе на сковорідці із грилем. Після цього наріжте філе тонкими шматочками та додайте його до решти компонентів страви.
  • Додайте до страви відварені на пару броколі та гарбуз.
  • Влийте у сковорідку зі стравою біле вино та тушкуйте соус впродовж ще двох хвилин. Повірте, вино надасть страві неймовірного пікантного присмаку.
  • Коли соус буде готовим, зніміть з його плити та залиште трохи охолонути. Перед подачею полийте соусом відварені спагеті. Смачного!
  • Arguiñano, K. (1996). 1069 Recetas. Asegarce/Debate.