Два швидкі способи приготування лазаньї

Прийшов час дізнатися про дуже швидке і просте приготування лазаньї. Пам'ятайте: щойно ви засвоїте ці техніки, ви зможете експериментувати та вдосконалити свої кулінарні навички!
Два швидкі способи приготування лазаньї

Останнє оновлення: 09 лютого, 2019

Приготування лазаньї набагато простіше, ніж ви думаєте. Часто ми відмовляємося від цієї ідеї, вважаючи її надто складною. Насправді, це досить легко.

Лазанья – це італійська страва, яка швидко стає популярною у всьому світі. Вона складається з декількох квадратних шарів та пшеничних макаронних виробів, заповнених начинкою і покритою сиром Моцарела та соусом Бешамель.

Прості способи приготування лазаньї

1. Лазанья з овочами

приготування лазаньї з овочами
Якщо у вас не вистачає досвіду на кухні, але ви хочете самостійно приготувати лазанью, найкраще вибрати цей рецепт з овочами. Так ви справді зможете відрегулювати підготовку інгредієнтів та час готування.

Овочі в цьому рецепті готуються трохи простіше, ніж м’ясо. Тому це хороший варіант для новачків.

Після того як технологія освоєна, м’ясо (біле або червоне, залежно від ваших уподобань) можна додати в цей рецепт.

Інгредієнти

  • 2 маленькі миски нарізаних грибів (175 г)
  • дрібка перцю і кілька гілочок орегано
  • ½ середньої миски знежиреного сиру (95 г)
  • 8 штук попередньо приготованої лазаньї (250 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (45 мл)
  • 4 великі миски шпинату (600 г)
  • 1 нарізаний помідор (85 г)
  • 3 зубчики подрібненого часнику (15 г)
  • ½ миски цукіні (50 г)
  • 1 середня цибуля (45 г)
  • 1 столова ложка солі (45 г)

Приготування

  • Поставте сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії на маленький вогонь.
  • Спочатку додайте цукіні з дрібкою солі та перцю.
  • Смажте на невеликому вогні 5 хвилин.
  • Додайте цибулю і повторіть. Потім додайте решту овочів (залиште гриби та часник).
  • Варіть шпинат окремо в каструлі з окропом і сіллю на сильному вогні 2 хвилини.
  • Помістіть лазанью в контейнер (бажано скляний).
  • Зніміть овочі зі вогню.
  • Томатну пасту не варто змішувати з овочами або моцарелою. Викладіть їх шарами, один поверх іншого. Порядок такий: шар макаронних виробів, начинка (овочі, сир, томатна паста), а потім соус бешамель.
  • Випікайте при температурі 180°С 20-25 хвилин.
  • Залиште на 5 хвилин і насолоджуйтеся.

2. Традиційна лазанья

рецепти приготування лазаньї
Вивчити традиційний спосіб приготування лазаньї треба не тільки для того, щоб насолоджуватися нею, але й також для того, щоб заглибитися у джерела різних варіантів цього рецепта.

Начинка, чи то мелена яловичина або курка, має ключове значення. Зверніть увагу на інгредієнти та кількість, наведені нижче.

Інгредієнти

  • ½ столова ложка оливкової олії (50 мл)
  • 2 ½ склянки соусу Бешамель (275 мл)
  • 3 миски сиру Моцарела (400 г)
  • 2 склянки томатного соусу (250 мл)
  • сковорода макаронів для лазаньї (400 г)
  • 1 чашка томатної пасти (115 мл)
  • 1 столова ложка перцю (45 г)
  • яловичина (500 г)
  • ½ столової ложки солі (30 г)
  • ½ цибулі (50 г)
  • Вустерширський соус

Приготування

  • Тушкуйте яловичину в середній каструлі на слабкому вогні з сіллю, перцем, Вустерширським соусом, цибулею, томатною пастою та зеленим перцем приблизно 20 хвилин.
  • Поки начинка готується, підготуйте деко, де ви розмістите лазанью.
  • Після того, як начинка готова, повторіть такий порядок: шар макаронів, начинка, соус.
  • Покладіть моцарелу та соус бешамель.
  • Повторіть процедуру, поки страва не вкриє всю поверхню.
  • Поставте в духовку при 180°С на 25 хвилин.
  • Коли приготується, зачекайте 5 хвилин до подачі.

Як ви, можливо, помітили, приготування лазаньї досить просте. Треба лише бути уважними й сміливо зробити перший крок.

З іншого боку, не бійтеся замінити м’ясо тунцем або використовувати нестандартні макаронні вироби (наприклад, зі шпинату, а не лише з борошна). Це зробить страву менш одноманітною і підвищить її харчову цінність.



  • Delgado, C. Las recetas de los grandes maestros. St. Martin’s Press, 1992.
  • Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
  • Llopis, M. Cocina de las pastas. SELECTOR, 1995.
  • Sánchez, F. Cocina y repostería, recetario. Editorial Paraninfo, 2006.
  • Kimura, K. S., de Souza, M. L. R., Gasparino, E., Mikcha, J. M. G., Chambó, A. P. S., Verdi, R., … Goes, E. S. dos R. (2017). Preparation of lasagnas with dried mix of tuna and tilapia. Food Science and Technology37(3), 507–514. https://doi.org/10.1590/1678-457x.24816

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.