Два швидкі способи приготування лазаньї

Лютий 9, 2019
Прийшов час дізнатися про дуже швидке і просте приготування лазаньї. Пам'ятайте: щойно ви засвоїте ці техніки, ви зможете експериментувати та вдосконалити свої кулінарні навички!

Приготування лазаньї набагато простіше, ніж ви думаєте. Часто ми відмовляємося від цієї ідеї, вважаючи її надто складною. Насправді, це досить легко.

Лазанья – це італійська страва, яка швидко стає популярною у всьому світі. Вона складається з декількох квадратних шарів та пшеничних макаронних виробів, заповнених начинкою і покритою сиром Моцарела та соусом Бешамель.

Прості способи приготування лазаньї

1. Лазанья з овочами

приготування лазаньї з овочами
Якщо у вас не вистачає досвіду на кухні, але ви хочете самостійно приготувати лазанью, найкраще вибрати цей рецепт з овочами. Так ви справді зможете відрегулювати підготовку інгредієнтів та час готування.

Овочі в цьому рецепті готуються трохи простіше, ніж м’ясо. Тому це хороший варіант для новачків.

Після того як технологія освоєна, м’ясо (біле або червоне, залежно від ваших уподобань) можна додати в цей рецепт.

Інгредієнти

  • 2 маленькі миски нарізаних грибів (175 г)
  • дрібка перцю і кілька гілочок орегано
  • ½ середньої миски знежиреного сиру (95 г)
  • 8 штук попередньо приготованої лазаньї (250 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (45 мл)
  • 4 великі миски шпинату (600 г)
  • 1 нарізаний помідор (85 г)
  • 3 зубчики подрібненого часнику (15 г)
  • ½ миски цукіні (50 г)
  • 1 середня цибуля (45 г)
  • 1 столова ложка солі (45 г)

Приготування

  • Поставте сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії на маленький вогонь.
  • Спочатку додайте цукіні з дрібкою солі та перцю.
  • Смажте на невеликому вогні 5 хвилин.
  • Додайте цибулю і повторіть. Потім додайте решту овочів (залиште гриби та часник).
  • Варіть шпинат окремо в каструлі з окропом і сіллю на сильному вогні 2 хвилини.
  • Помістіть лазанью в контейнер (бажано скляний).
  • Зніміть овочі зі вогню.
  • Томатну пасту не варто змішувати з овочами або моцарелою. Викладіть їх шарами, один поверх іншого. Порядок такий: шар макаронних виробів, начинка (овочі, сир, томатна паста), а потім соус бешамель.
  • Випікайте при температурі 180°С 20-25 хвилин.
  • Залиште на 5 хвилин і насолоджуйтеся.

Ви хочете знати більше? Читайте: 3 легкі та оригінальні білкові страви без курятини

2. Традиційна лазанья

рецепти приготування лазаньї
Вивчити традиційний спосіб приготування лазаньї треба не тільки для того, щоб насолоджуватися нею, але й також для того, щоб заглибитися у джерела різних варіантів цього рецепта.

Начинка, чи то мелена яловичина або курка, має ключове значення. Зверніть увагу на інгредієнти та кількість, наведені нижче.

Інгредієнти

  • ½ столова ложка оливкової олії (50 мл)
  • 2 ½ склянки соусу Бешамель (275 мл)
  • 3 миски сиру Моцарела (400 г)
  • 2 склянки томатного соусу (250 мл)
  • сковорода макаронів для лазаньї (400 г)
  • 1 чашка томатної пасти (115 мл)
  • 1 столова ложка перцю (45 г)
  • яловичина (500 г)
  • ½ столової ложки солі (30 г)
  • ½ цибулі (50 г)
  • Вустерширський соус

Приготування

  • Тушкуйте яловичину в середній каструлі на слабкому вогні з сіллю, перцем, Вустерширським соусом, цибулею, томатною пастою та зеленим перцем приблизно 20 хвилин.
  • Поки начинка готується, підготуйте деко, де ви розмістите лазанью.
  • Після того, як начинка готова, повторіть такий порядок: шар макаронів, начинка, соус.
  • Покладіть моцарелу та соус бешамель.
  • Повторіть процедуру, поки страва не вкриє всю поверхню.
  • Поставте в духовку при 180°С на 25 хвилин.
  • Коли приготується, зачекайте 5 хвилин до подачі.

Читайте також: 7 смачних страв, які варто зробити частиною свого раціону

Як ви, можливо, помітили, приготування лазаньї досить просте. Треба лише бути уважними й сміливо зробити перший крок.

З іншого боку, не бійтеся замінити м’ясо тунцем або використовувати нестандартні макаронні вироби (наприклад, зі шпинату, а не лише з борошна). Це зробить страву менш одноманітною і підвищить її харчову цінність.

  • Delgado, C. Las recetas de los grandes maestros. St. Martin’s Press, 1992.
  • Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
  • Llopis, M. Cocina de las pastas. SELECTOR, 1995.
  • Sánchez, F. Cocina y repostería, recetario. Editorial Paraninfo, 2006.
  • Kimura, K. S., de Souza, M. L. R., Gasparino, E., Mikcha, J. M. G., Chambó, A. P. S., Verdi, R., … Goes, E. S. dos R. (2017). Preparation of lasagnas with dried mix of tuna and tilapia. Food Science and Technology37(3), 507–514. https://doi.org/10.1590/1678-457x.24816