Як приготувати смачний пібімпап

18 червня, 2020
Пібімпап - це смачна корейська страва з рису. Дізнайтеся, як готувати цей поживний і простий рецепт!

Ви колись куштували пібімпап? У цій статті ми поділимося рецептом популярної корейської страви з рису з назвою пібімпап. Ця страва містить рис, м’ясо, яйця та овочі, і вона дуже смачна!

Харчові переваги рису

харчові переваги рису
Рис має багато поживних речовин, яких потребує наш організм, як от вуглеводи, харчові волокна та вітаміни.

Рис багатий на здорові вуглеводи і є природним джерелом енергії. Крім того, він містить триптофан (незамінну амінокислоту), вітамін В3 і В6, антиоксиданти та білки.

Ще одна причина додати рис до раціону – це те, що в ньому немає жиру, і він містить мало натрію. Оскільки він багатий на нерозчинну клітковину, він також допомагає запобігти раку, особливо раку товстої кишки.

Основним компонентом у рисі є крохмаль, до складу якого входять амілоза та амілопектин. Характеристики кожного різного виду рису залежать від того, яка з цих двох речовин є більш помітною. Наприклад, коли частка амілопектину більша, зерна більш в’язкі.

Вибір правильного типу рису має важливе значення для успішної страви.

Загалом, фахівці з питань харчування зазвичай рекомендують цільнозерновий рис через його високий вміст клітковини. Однак не соромтеся звернутися до фахівця, якщо хочете дізнатися більше інформації.

Читайте також: Мексиканський рис із цвітної капусти: простий рецепт!

Як приготувати пібімпап

як приготувати пібімпап
Пам’ятайте, що хороший рис – основа цього рецепту.

Перш ніж розпочати, спершу варто поговорити про те, чи потрібно мити рис перед його приготуванням. Миття рису дуже поширене в багатьох азійських країнах.

Це пояснюється тим, що в минулому люди мили рис, щоб очистити його від будь-яких паразитів, ґрунту чи інших залишків. Сьогодні висувають протилежні думки. Деякі кухарі рекомендують мити рис, щоб видалити зайвий крохмаль і “розпушити” його, а інші кухарі кажуть, що це зайве.

Згідно з дослідженнями, опублікованими FDA (Управління з контролю за продуктами і ліками), промивання рису перед його приготуванням може видалити деякі його корисні поживні речовини, такі як фолати, залізо та тіамін. З цієї причини ми рекомендуємо не мити рис для цього рецепту пібімпапа.

Необхідні інгредієнти

  • 1 склянка японського рису (також відомого як «рис суші») (якщо ви не можете знайти японський рис, можна використовувати короткозерновий рис)
  • 300 г яловичини
  • 1 склянка шпинату
  • 1 велика морква
  • 10 великих грибів
  • 2 яйця
  • 1 склянка бобових паростків
  • 80 г кімчі
  • сіль за смаком
  • олія за потребою

Інгредієнти для маринування м’яса

  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 чайна ложка кунжутної олії
  • 1/2 чайної ложки часникового порошку
  • 1 чайна ложка мірину (необов’язково)

Інгредієнти для соусу кочхуджан

  • 2 столові ложки кочхуджана (це червона паста чилі, виготовлена ​​з ферментованої сої та чилі)
  • 1 столова ложка води та рисового оцту (необов’язково)
  • 1 чайна ложка кунжутної олії, цукру та кунжутного насіння
  • сіль за смаком

Відкрийте для себе: Три соуси для м’ясного барбекю

Приготування

як зробити пібімпап

  • Якщо у вас є вок, ви можете використовувати його для створення більш традиційної та здорової версії цього рецепту.
  • Спочатку почніть маринувати суміш, змішавши соєвий соус з кунжутною олією, часниковим порошком та мірином.
  • Замаринуйте яловичий фарш у цьому соусі. Не потрібно залишати м’ясо в цій суміші надовго. Приблизно 10 хвилин достатньо.
  • Обсмажте м’ясо на сковороді або воку. Відставте вбік.
  • Збийте в горщику трохи олії, нагрійте її, а потім додайте рис. Не припиняйте помішувати, щоб рис не пригорів та не злипався.
  • Приблизно через хвилину додайте 2 склянки окропу і сіль за смаком. Нехай вариться на середньому або слабкому вогні до тих пір, поки рис не приготується (приблизно 10 хвилин або скільки зазначено на упаковці з рисом).
  • Моркву помийте, очистьте від шкірки та подрібніть або наріжте соломкою. Потім наріжте гриби.
  • Добре промийте бобові паростки та шпинат.
  • На сковороді або воку розігрійте трохи олії та обсмажте моркву протягом декількох хвилин. Повторіть з грибами. Найкраще, щоб вони були трохи хрусткими.
  • Далі окремо обсмажте шпинат, а потім бобові паростки. Пам’ятайте, що вони готуються дуже швидко.
  • Для приготування соусу кочхуджан покладіть всі інгредієнти в миску і добре перемішайте до однорідності. Якщо ви не хочете дуже гострого соусу, додайте лише чайну ложку кочхуджана.
  • Приготуйте яєчню.

Як подавати

  • Пібімпап можна подавати в глибокій тарілці або безпосередньо в сковорідці.
  • Почніть з рису як основи.
  • Потім згрупуйте решту інгредієнтів за кольором і покладіть їх поверх рису. Погляньте на зображення вище як приклад.
  • Покладіть яйце в середину.
  • Соус кочхуджан треба подавати окремо і додавати до страви так, як подобається.

Смачного!

Інші ідеї

  • Ви можете легко зробити цю страву вегетаріанською, замінивши м’ясо на тофу або просто прибравши м’ясо зі страви.
  • Ви також можете додати інші овочі. Наприклад, зелену квасолю, кабачки, фіолетову цибулю, болгарський перець або що завгодно.
  • Якщо ви не можете знайти кочхуджан, ви можете використати будь-яку іншу пасту чилі для приготування соусу.
  • В оригінальному рецепті страву подають із сирим яєчним жовтком посередині.

Отже, чого ви чекаєте? Ми сподіваємося, що вам сподобається цей простий рецепт корейського рису. Це також чудовий спосіб додати більше овочів до свого щоденного раціону!

  • Food and Drug Administration. Arsenic in Rice and Rice Products. https://www.fda.gov/food/foodborneillnesscontaminants/metals/ucm319948.htm
  • Fundación Española de Nutrición. Arroz. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/arroz.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Carne. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ternera.pdf
  • NCBI. (2017). Scientific Evidence of Rice By-Products for Cancer Prevention: Chemopreventive Properties of Waste Products from Rice Milling on Carcinogenesis In Vitro and In Vivo. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28210630