Як приготувати смачний сендвіч із тунцем

Як приготувати смачний сендвіч із тунцем
Як приготувати смачний сендвіч із тунцем

Останнє оновлення: 05 лютого, 2019

Сендвіч із тунцем стане ідеальним доповненням шведського столу, святкування дня народження чи просто перекусом. Можна використовувати різні види хліба, щоб поекспериментувати зі смаком. Також це дасть змогу приготувати більш дієтичну та корисну страву.

Якщо вам просто кортить чогось легкого і корисного, приготуйте домашній сендвіч із тунцем. Лише кілька хвилин і трохи креативності – це все, що вам знадобиться. Можете приготувати цю страву собі на роботу або потішити своїх близьких. У будь-якому випадку радимо випробувати наш смачний і поживний рецепт.

У сендвіч із тунцем входить свіжий або консервований тунець, хліб і низка додаткових інгредієнтів, які легко купити в найближчому супермаркеті. Ця домашня альтернатива сподобається всім. Можете їсти його окремо або подавати з гарніром.

Смачний і поживний сендвіч із тунцем

Тунець – це холодноводна риба, багата на Омега-3 жирні кислоти, які надзвичайно позитивно впливають на здоров’я серця. У ньому містяться вітаміни A, B та D, а також мінерали, як-от фосфор, магній, залізо та йод. Крім того, тунець багатий на ненасичені жири, які допомагають збільшити м’язову масу.

поживний сендвіч із тунцем

Якщо ви вирішите приготувати домашній сендвіч із тунцем, то матимете величезний вибір. Існує багато варіацій цієї страви та простору для експериментів. Усі рецепти, про які ми розповімо в нашій статті, швидкі в приготуванні та смачні. Лише трохи зусиль, і вийде смачний гостинець для вашої сім’ї.

Сендвіч із тунцем і гірчицею

Інгредієнти

  • ½ дрібно нарізаного стебла селери (20 г)
  • ¼ дрібно нарізаної червоної цибулі (10 г)
  • 12 шматочків нарізаного кубиками помідора
  • 12 шматочків цільнозернового хліба
  • 2 баночки тунця (200 г)
  • ½ склянки звичайного йогурту (100 г)
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці (20 г)
  • 2 столові ложки жовтої гірчиці (20 г)
  • ½ склянки свіжо нарізаної кінзи (80 г)
  • Листя руколи

Вказівки щодо приготування

  • Додайте йогурт і гірчицю в миску та добре перемішайте.
  • Злийте воду з тунця та додайте його до суміші з йогуртом.
  • Додайте кінзу, селеру та цибулю туди ж.
  • Ретельно все перемішайте. Накрийте суміш і поставте в холодильник на півгодини.
  • Покладіть шість скибочок хліба на дошку. Рівномірно нанесіть суміш на кожен шматок і додайте помідор та руколу зверху.
  • Покладіть решту шість шматочків зверху та легенько притисніть дві половинки одна до одної.

Сендвіч із тунцем як делікатес

Інгредієнти

  • ½ подрібненої цибулі (15 г)
  • 1 баночка тунця (150 г)
  • 2 скибочки хліба
  • Майонез (за смаком)
  • 3 листки салату-латук
  • Масло (за смаком)
  • 1 стиглий або зеленуватий помідор (30 г).
cендвіч із тунцем і гірчицею

Вказівки щодо приготування

  • Злийте зайву воду з тунця. Перекладіть його в миску та подрібніть вилкою.
  • Додайте майонез за смаком та добре перемішайте.
  • Додайте цибулю.
  • Ретельно помийте салат і наріжте його на дрібні шматочки. Змішайте з тунцем, майонезом та цибулею.
  • Нагрійте хліб у тостері і намажте на нього трохи масла.
  • Додайте шматочки помідора на одну з половинок хліба.
  • На іншу половинку додайте трохи суміші з тунцем.
  • Складіть два шматки хліба разом, трохи притиснувши їх.

Сендвіч із тунцем і спаржею

Інгредієнти

  • 1 нарізана цибуля невеликого розміру (20 г)
  • Масло (за смаком)
  • 1 склянка молока (необов’язково)
  • 2 скибочки хліба
  • 1 маленька банка солодкої кукурудзи (70 г)
  • 4 листки сирого шпинату або салату-латук
  • 2 столові ложки майонезу (20 г)
  • 1 баночка тунця в олії (150 г)
  • 1 пучок спаржі (100 г)

Вказівки щодо приготування

  • Додайте цибулю в невелику миску.
  • Злийте олію з тунця та змішайте його з цибулею. Відставте в сторону.
  • Додайте три столові ложки солодкої кукурудзи до суміші з тунцем.
  • Додайте дві столові ложки майонезу в миску і ретельно перемішайте.
  • Промийте шпинат або листя салату та висушіть.
  • Поставте середню сковорідку на невеликий вогонь, щоб трохи підрум’янити кожен шматочок хліба.
  • Додайте на сковорідку трохи масла та підсмажте хліб.
  • Коли хліб матиме золотисту скоринку, покладіть його на тарілку лицевою стороною. Рівномірно викладіть на одну половинку хліба шпинат, тунець і спаржу. Накрийте зверху іншим шматком хліба та подавайте.

Ми запропонували вам кілька варіантів на вибір, а готувати вам. Можете випробувати кожен рецепт, щоб визначитися зі своїм улюбленим. Сендвіч із тунцем – це дуже смачно та корисно, тому негайно починайте готувати!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.