Замочений мигдаль: у чому його користь

Якщо замочити мигдаль перед тим, як його споживати, він матиме більшу поживну цінність. Наприклад, після видалення шкірки та замочення у ньому більше вітаміну Е.
Замочений мигдаль: у чому його користь

Останнє оновлення: 23 листопада, 2018

Їсти замочений мигдаль – це традиція в багатьох країнах, як-от, наприклад, в Індії. Можливо, це здається досить дивним, але насправді у такому вигляді він має ряд переваг, важливих для здоров’я. Вони допоможуть лікувати такі поширені проблеми, як погане травлення або підвищений кров’яний тиск.

Крім того, якщо ви візьмете собі за звичку з’їдати по 5 замочених горіхів мигдалю на день під час сніданку, організму буде простіше схуднути.

Далі ми розповімо вам, чому замочений мигдаль настільки корисний для здоров’я.

1. Замочений мигдаль значно поживніший

Мигдаль – один із найкорисніших горіхів. Насправді, він настільки популярний, що багато людей щодня п’ють мигдалеве молоко.

Утім, якщо ви насправді хочете скористатися перевагами мигдалю, потрібно замочувати його на ніч. А ось чому:

  • перш за все, це допоможе позбутися коричневої шкірки, яка його захищає, адже вона стримує природні ферменти мигдалю;
  • крім того, такий мигдаль м’якший і тому його легше пережовувати та перетравлювати;
  • якщо ви з’їдатимете по 5 замочених горішків мигдалю на день, то зможете покращити пам’ять;
  • ви також забезпечите організм вітаміном E, цинком, кальцієм, магнієм і жирними кислотами Омега-3.

2. Він покращує травлення

замочений мигдаль для травлення

Замочений мигдаль сприяє виділенню травних ферментів, які допомагають організму краще засвоювати поживні речовини.

Якщо залишити мигдаль у воді щонайменше на 8 годин, у ньому виділиться фермент ліпаза. Це – дуже потужна сполука, яка допомагає перетравлювати жир.

3. Замочений мигдаль сприяє втраті ваги

Мононенасичені жири та жирні кислоти Омега-3, які містяться в мигдалі, дуже корисні, коли йдеться про втрату ваги. Річ у тому, що вони:

  • дарують відчуття ситості;
  • запобігають закрепам;
  • допомагають перетравлювати жир;
  • підтримують м’язову масу, запобігаючи в’ялості;
  • борються з метаболічним синдромом.

4. Він підтримує здоров’я серця

замочений мигдаль для серця

Усім нам добре відомо, наскільки волоські горіхи корисні для серця. Утім, виявляється, що мигдаль може похизуватися не меншою користю.

Мигдаль допомагає знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ або “поганого” холестерину).

З’їдайте 5 горішків замоченого мигдалю на день, щоб подбати про свої вени й артерії за допомогою мінералів та антиоксидантів у його вмісті. Ви також покращите циркуляцію крові та стан стінок артерій.

5. Це – потужне джерело вітаміну E

Окрім згаданих вище властивостей, мигдаль є чудовим джерелом антиоксидантів (особливо вітаміну E). Найбільша кількість цього вітаміну виділяється, якщо видалити темну шкірку.

А завдяки вмісту води в замоченому мигдалі він легше пережовується. Усе це робить його ще важливішим джерелом вітаміну E, який допомагає запобігти старінню та запаленням.

Крім того, антиоксиданти, що містяться у цьому горіхові, можуть допомогти у боротьбі з раком.

6. Замочений мигдаль дуже корисний для дітей

замочений мигдаль корисний для дітей

Якщо ви привчите своїх дітей їсти по 4-6 замочених горішків мигдалю на день, це сприятиме розвитку їхнього мозку.

Ці горіхи багаті на фолієву кислоту та важливі жирні кислоти. Вони дуже добре покращують дитячу пам’ять і розумові здібності, а також сприяють росту міцних кісток і м’язів.

7. Він чудово впливає на шкіру

Насамкінець, хочемо зазначити, що мигдаль може бути чудовим засобом для догляду за шкірою. Ось як його використовувати:

  • замочіть мигдаль на ніч, а потім подрібніть його в блендері до однорідної консистенції пасти;
  • після цього пасту можна використовувати як натуральний зволожувальний крем;
  • наносьте його на 20 хвилин.

Цей натуральний засіб покращить тон вашої шкіри, надасть їй блиску та завдяки вмісту вітаміну E пришвидшить утворення новин клітин.

Не дивлячись на те, що ці горіхи і справді надзвичайно корисні, у якому вигляді ви б їх не їли, якщо хочете максимально скористатися властивостями мигдалю, радимо замочувати його у воді щонайменше за 8 годин до споживання.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.