Запечена курятина з картоплею та морквою та інші рецепти запеченої курки
3 хвилин
М’ясо курки збагачене білками, мінералами, вітамінами. А запечена курятина з картоплею та морквою – це чудова страва для вечірок та сімейної вечері.
Курятина є одним із найкорисніших видів м’яса. Величезна кількість рецептів приготування курятини означає, що страву з курячого м’яса можна приготувати на будь-який смак. Різноманіття рецептів – це спосіб проявити свою креативність.
Запечена курятина з картоплею та морквою
Інгредієнти
- 1 шматок курячого м’яса
- 2 картоплини (60 г)
- 1 лимон(20 г)
- 1 цибуля (30 г)
- 4 моркви (100 г)
- ½ склянки білого вина (100 мл)
- 1 лавровий лист, сіль та оливкова олія
Спосіб приготування
- Помийте, почистьте та поріжте моркву на шматочки.
- Поріжте цибулю.
- Помістіть цибулю та моркву у форму для запікання.
- Куряче м’ясо потрібно помити, приправити спеціями та викласти поверх овочів у форму.
- Вичавіть сік лимона та полийте курятину.
- Додайте лавровий лист, оливкову олію та біле вино.
- Запікайте страву впродовж години, попередньо розігрівши духову шафу до 170 ºС.
- Коли курятина буде мати золотисту шкірочку, її можна виймати.
- Підсмажте картоплю та подавайте на гарнір до курятини.
Запечена курятина з картоплею та цибулею
Інгредієнти
- 1 цибулина (30 г)
- 2 моркви (30 г)
- ½ червоної перчини (15 г)
- 2 середні картоплини (60 г)
- ½ зеленої перчини (15 г)
- 1 чашка курячого бульйону (200 мл)
- 2 курячі ніжки (150 г)
- 1 невелика чашка білого вина (150 мл)
Спосіб приготування
- Помістіть курятину у форму для випікання та приправте спеціями.
- Поріжте цибулю, перець, моркву та картоплю.
- Посоліть овочі та додайте оливкової олії за смаком. Запікайте впродовж години.
- Кожні 20 хвилин вливайте по півсклянки бульйону. Як пройде 40 хвилин, додайте біле вино.
- Шкірочка курятини має зарум’янитись, тоді можна витягнути страву.
Читайте також статтю: Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною
Курячі ніжки із запеченою картоплею, цибулею та морквою
Інгредієнти
- 2 картоплини (60 г)
- 1 цибулина (30 г)
- 1 щипка солі
- перець
- вода (за потребою)
- 1 столова ложка чебрецю
- 2 морквини (30 г)
- Олія
- 4 курячі ніжки (500 г)
Спосіб приготування
- Розігрійте духову шафу до 200 ºС
- Поріжте картоплю, цибулю, моркву на невеличкі шматочки.
- Викладіть овочі у форму для випікання та приправте сіллю, чебрецем, додайте склянку води.
- Запікайте впродовж 20 хвилин.
- Помістіть у форму курячі ніжки, приправлені перцем, влийте ще одну склянку води. Запікайте впродовж 25 хвилин.
- М’ясо повинно мати золотисту шкірочку, тоді його можна виймати з духовки.
Запечена курятина з картоплею, грибами та перцем
Інгредієнти
- 1 щипка солі
- 3 зубчики часнику
- 4 картоплини (100 г)
- 2 цибулини (70 г)
- Курятина
- 1 червоний перець (30 г)
- 4 морквини (100 г)
- 5 грибів (50 г)
- ½ склянки води
- Оливкова олія першого віджиму
- Сік 1 лимону (50 мл)
- 1 столова ложка орегано (10 г)
- 1 столова ложка чебрецю (10 г)
- ½ склянки білого вина (100 мл)
Спосіб приготування
- Змішайте петрушку, чебрець, орегано з порізаним часником, соком лимону та оливковою олією.
- Зніміть шкірку з курячого м’яса та потріть філе приготованою сумішшю з трав та посоліть.
- Помийте та почистьте картоплю. Поріжте маленькими шматочками.
- Помийте, поріжте моркву.
- Розріжте цибулину на 4 частини.
- Викладіть усі інгредієнти поверх м’яса, додавши гриби, перець, олію та півсклянки води.
- Запікайте у духовій шафі, попередньо розігрітій до 170ºС, впродовж однієї години.
- Куряче м’ясо має бути коричнево-золотистого кольору, а овочі повинні мати насичений аромат.
Ця курятина з картоплею та морквою чудово смакує зі склянкою доброго червоного вина. Це буде пальчики оближеш. Гарантуємо!
Interesting Articles