Запіканка з броколі та шинкою: домашній рецепт
Запіканки завжди смачні, а особливо запіканка з броколі та шинкою.
Це страва, яка завжди добре підходить для будь-яких зустрічей, вечірок або зборів. Її легше готувати, ніж ви уявляєте, а також вона дуже корисна та має багато поживних властивостей. Смачна запіканка з броколі та шинкою завжди стане у пригоді і її дуже легко приготувати.
Як щодо приготування вишуканої запіканки з броколі та шинкою? Ми впевнені, що вам вона сподобається, тому що це чудове джерело необхідних поживних речовин. Інгредієнти, необхідні для приготування цієї запіканки, у вас, мабуть, вже є вдома, тож ви можете приступати до роботи просто зараз.
Переваги броколі
Напевно, найважливішим елементом запіканки з броколі та шинкою є броколі. Ми пропонуємо вам дізнатися переваги цього хрестоцвітого овоча у раціоні людини.
- Вміст вітаміну А, який допомагає зміцнити імунну систему.
- Необхідна для рецепта кількість броколі (6 ½ склянки) містить в три рази більше рекомендованої кількості вітаміну С на добу.
- Це джерело клітковини, тому можна дуже швидко насититись.
- Воно містить лютеїн, який є антиоксидантом.
- Діє як протипухлинний препарат через вміст глюкозинолатів та сульфорафану.
- Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти його споживання особливо рекомендоване вагітним жінкам.
- Його високий вміст калію дуже корисний людям з гіпертонією, а його низький вміст натрію робить його дуже хорошим природним діуретиком.
Запіканка з броколі та шинкою: харчова цінність
Дуже важливо, щоб ви дізналися про живильну цінність цієї смачної страви. Через неї, а також смак, ви захочете приготувати цей домашній рецепт ще багато разів.
Кожна порція запіканки має в цілому 400 калорій, з яких 200 йде з жирів. Ця ж порція містить 22 г жиру, з яких 13 г – насичений жир. Вона також забезпечує в цілому 35 г вуглеводів.
Серед поживних речовин, які вона забезпечує, про деякі з яких ми вже згадували, ми отримуємо 25% добової кількості вітаміну С, 20% вітаміну А, 10% заліза та 20% кальцію.
Легкий рецепт приготування запіканки з броколі та шинкою
Ознайомившись із величезними перевагами броколі, читайте далі рецепт приготування запіканки зі смачним, паровим броколі та шинкою.
Інгредієнти
Як ми вже згадували на початку, інгредієнти дуже легко знайти. Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться:
- 1 склянка сирих спагеті, нарізаних на смужки (80 г)
- пакет заморожених броколі (750 г)
- ¼ склянки молока (62 мл)
- 1 склянка вареної шинки, нарізаної кубиками (200 г)
- 2 склянки соусу Альфредо (500 мл)
- 4 столові ложки нарізаного червоного перцю (60 г)
- 1 столова ложка тертого сиру пармезан (20 г)
Приготування
- Спочатку нагрійте духовку до 175 ºC.
- Приготуйте спагеті, як зазначено на пакуванні.
- Готуйте заморожені броколі відповідно до інструкцій виробника.
- У великій формі для випікання змішайте варені броколі, шинку, молоко, соус Альфредо та перець.
- Потім додайте приготоване спагеті, обережно перемішайте і накрийте.
- Поставте форму в духовку і запікайте 35 хвилин. Наприкінці розкрийте і посипте тертим сиром пармезан.
Порада
У цю запіканку з броколі та шинкою ми додаємо заморожені броколі з сирним соусом із трьох сирів. Це можна пояснити тим, що сирний соус додає овочам вершковий смак. Ви можете придбати його у своєму улюбленому супермаркеті або магазині.
Якщо хочете, можете замінити заморожені броколі на свіжі.
Ця страва традиційна, зазвичай її готують з спагеті та куркою або індичкою. Цього разу ми вирішили зробити варіант з шинкою, хоча, якщо ви захочете, ви також можете використовувати індичку або курку замість свинини.
Ми закликаємо вас приготувати цю просту домашню запіканку та розповісти нам про результати!
- Juan Morales Güeto. Nutriterapia, salud y longevidad: Qué comer para vivir mejor. Ediciones Díaz de Santos, 2011.
- Organización Mundial de la Salud. Contabilizar el costo de las calorías. [Internet] (Consultado el 15/11/2018). Disponible en: http://www.who.int/bulletin/volumes/90/8/12-040812/es/
- Valter Longo. La dieta de la longevidad: Comer bien para vivir sano hasta los 110 años. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2017.