Запіканка з броколі та шинкою: домашній рецепт

Крім того, що запіканка з броколі та шинкою смачна та легко готується, у ній міститься велика кількість вітамінів і мінералів.
Запіканка з броколі та шинкою: домашній рецепт

Останнє оновлення: 24 березня, 2022

Запіканки завжди смачні, а особливо запіканка з броколі та шинкою.

Це страва, яка завжди добре підходить для будь-яких зустрічей, вечірок або зборів. Її легше готувати, ніж ви уявляєте, а також вона дуже корисна та має багато поживних властивостей. Смачна запіканка з броколі та шинкою завжди стане у пригоді і її дуже легко приготувати.

Як щодо приготування вишуканої запіканки з броколі та шинкою? Ми впевнені, що вам вона сподобається, тому що це чудове джерело необхідних поживних речовин. Інгредієнти, необхідні для приготування цієї запіканки, у вас, мабуть, вже є вдома, тож ви можете приступати до роботи просто зараз.

Переваги броколі

Напевно, найважливішим елементом запіканки з броколі та шинкою є броколі. Ми пропонуємо вам дізнатися переваги цього хрестоцвітого овоча у раціоні людини.

  • Вміст вітаміну А, який допомагає зміцнити імунну систему.
  • Необхідна для рецепта кількість броколі (6 ½ склянки) містить в три рази більше рекомендованої кількості вітаміну С на добу.
  • Це джерело клітковини, тому  можна дуже швидко насититись.
  • Воно містить лютеїн, який є антиоксидантом.
  • Діє як протипухлинний препарат через вміст глюкозинолатів та сульфорафану.
  • Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти його споживання особливо рекомендоване вагітним жінкам.
  • Його високий вміст калію дуже корисний людям з гіпертонією, а його низький вміст натрію робить його дуже хорошим природним діуретиком.
броколі

Запіканка з броколі та шинкою: харчова цінність

Дуже важливо, щоб ви дізналися про живильну цінність цієї смачної страви. Через неї, а також смак, ви захочете приготувати цей домашній рецепт ще багато разів.

Кожна порція запіканки має в цілому 400 калорій, з яких 200 йде з жирів. Ця ж порція містить 22 г жиру, з яких 13 г – насичений жир. Вона також забезпечує в цілому 35 г вуглеводів.

Серед поживних речовин, які вона забезпечує, про деякі з яких ми вже згадували, ми отримуємо 25% добової кількості вітаміну С, 20% вітаміну А, 10% заліза та 20% кальцію.

Легкий рецепт приготування запіканки з броколі та шинкою

Ознайомившись із величезними перевагами броколі, читайте далі рецепт приготування запіканки зі смачним, паровим броколі та шинкою.

рецепт приготування запіканки з броколі та шинкою

Інгредієнти

Як ми вже згадували на початку, інгредієнти дуже легко знайти. Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться:

  • 1 склянка сирих спагеті, нарізаних на смужки (80 г)
  • пакет заморожених броколі (750 г)
  • ¼ склянки молока (62 мл)
  • 1 склянка вареної шинки, нарізаної кубиками (200 г)
  • 2 склянки соусу Альфредо (500 мл)
  • 4 столові ложки нарізаного червоного перцю (60 г)
  • 1 столова ложка тертого сиру пармезан (20 г)

Приготування

  • Спочатку нагрійте духовку до 175 ºC.
  • Приготуйте спагеті, як зазначено на пакуванні.
  • Готуйте заморожені броколі відповідно до інструкцій виробника.
  • У великій формі для випікання змішайте варені броколі, шинку, молоко, соус Альфредо та перець.
  • Потім додайте приготоване спагеті, обережно перемішайте і накрийте.
  • Поставте форму в духовку і запікайте 35 хвилин. Наприкінці розкрийте і посипте тертим сиром пармезан.

Порада

У цю запіканку з броколі та шинкою ми додаємо заморожені броколі з сирним соусом із трьох сирів. Це можна пояснити тим, що сирний соус додає овочам вершковий смак. Ви можете придбати його у своєму улюбленому супермаркеті або магазині.

Якщо хочете, можете замінити заморожені броколі на свіжі

Ця страва традиційна, зазвичай її готують з спагеті та куркою або індичкою. Цього разу ми вирішили зробити варіант з шинкою, хоча, якщо ви захочете, ви також можете використовувати індичку або курку замість свинини.

Ми закликаємо вас приготувати цю просту домашню запіканку та розповісти нам про результати!



  • Juan Morales Güeto. Nutriterapia, salud y longevidad: Qué comer para vivir mejor. Ediciones Díaz de Santos, 2011.
  • Organización Mundial de la Salud. Contabilizar el costo de las calorías. [Internet] (Consultado el 15/11/2018). Disponible en: http://www.who.int/bulletin/volumes/90/8/12-040812/es/
  • Valter Longo. La dieta de la longevidad: Comer bien para vivir sano hasta los 110 años. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2017.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.