Збалансоване харчування: 3 ідеальні варіанти сніданків

· Вересень 9, 2018
Щоб харчуватися збалансовано, треба корисно снідати. Ви не тільки не наберете вагу, але й отримаєте поживні речовини, які подарують енергію на цілий день.

Якщо бажаєте вести здоровий спосіб життя, не можна пропускати сніданок. Харчування має бути збалансованим. Хочете дізнатися більше про ідеальні варіанти сніданків?

Сніданок є вкрай важливим для початку нового дня, оскільки організм заряджається енергією завдяки споживанню корисних речовин та вітамінів.

І ті, хто дотримується спеціальної дієти, і ті, хто не вживає певні продукти – усі все одно мають свій улюблений сніданок.

Важливість сніданку для збалансованого харчування

Спеціаліст Елізабетта Пілотті, випускниця Дюкського університету, вважає, що початок дня з гарного сніданку запускає метаболізм.

«Якщо пропускати сніданок, організм не отримує харчування впродовж 15-20 годин, тому ферменти, необхідні для перетравлення жирів та втрати ваги, не виробляться», – каже американський дієтолог.

На сніданок маємо можливість обирати збалансоване харчування, надаючи перевагу продуктам, які є джерелом поживних речовин та вітамінів. У такий спосіб дуже легко викласти на тарілку ту їжу, яка до смаку.

Також читайте статтюНизькокалорійні сніданки для діабетиків

Корисні елементи, які мають бути в раціоні

Корисні елементи, які мають бути в раціоні харчування

До першої страви дня, яка вважається найкориснішою, необхідно включити певні корисні елементи. Звернемо увагу на такі з них:

1. Зернові культури

Щоб наш організм почав день із необхідної кількості вуглеводів, поживних речовин та клітковини, доцільно включати в раціон харчування принаймні частину злаків. При цьому не йдеться про оброблені продукти з високим вмістом цукру, а лише про натуральний овес, пшеницю та жито.

2. Молочні продукти

молочні продукти на сніданок

Впродовж багатьох десятиліть дієтологи підкреслюють важливість тваринного молока.

Серед найбільш поширених продуктів варто згадати коров’яче молоко, сир, йогурт.

Прочитайте статтюЗбалансовані страви для схуднення та спалення жиру

3. Фрукти

Порція свіжих фруктів на сніданок подарує організму енергію та забезпечить приплив сил на цілий день.

Пам’ятайте, що споживаючи свіжі цілі фрукти, а не смузі чи соки, ми насолоджуємося їхнім неповторним смаком, не перевантажуючи організм цукром чи обробленими елементами.

4. Горіхи

горіхи на сніданок

Як доповнення до сніданку, доцільно включити невелику порцію горіхів. Вони забезпечать організм необхідною кількістю корисних жирів та допоможуть нормалізувати рівень холестерину.

Ідеальні варіанти корисних сніданків для гарного самопочуття

Сніданок, як правило, залежить від наших уподобань та фінансових можливостей, але важливо пам’ятати, що збалансоване харчування можна забезпечити завдяки декільком інгредієнтам. Це просто.

Вівсяна каша

вівсяна каша на сніданок

Вівсяна каша – ідеальний варіант, щоб насититися перед важким робочим днем.

Поєднавши вівсяну кашу з фруктами, ви забезпечите свій організм енергією та життєвими силами.

Овес допомагає відновити клітини, а також містить багато корисних речовин.

Інгредієнти

  • 1 чашка мигдалевого молока (250 мл)
  • 2 чашки вівса (210 г)
  • ½ столової ложки насіння льону (7.5 г)
  • Кориця (за бажанням)
  • ¼ чашки червоних фруктів (37.5 г)

Спосіб приготування

  • У каструлі на середньому вогні приготуйте вівсяні пластівці з мигдалевим молоком.
  • Як каша буде готова, додайте насіння льону та корицю. перед подачею зверху викладіть фрукти.

Грецький йогурт

Через високий вміст білків та пробіотиків цей продукт рекомендований для збалансованого харчування.

Універсальність смаку дозволяє дітям та дорослим насолоджуватися цим продуктом.

  • Йогурт можна поєднати з горіхами та фруктами.
  • Завдяки корисним елементам, які містяться у цьому продукті, він вважається корисним для здоров’я.

Тост з авокадо, помідором та сиром

Тост з авокадо, помідором та сиром на сніданок

Інгредієнти

  • 2 шматки цільнозернового хліба
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту (30 мл)
  • 1 великий помідор (або 2 невеличкі)
  • 1 столова ложка оливкової олії (16 г)
  • Морська сіль та чорний перець
  • 200 г сиру з низьким вмістом жирів
  • 1 авокадо

Спосіб приготування

  • Нагрійте духову шафу до 200° C, підсмажте тости до золотистої шкірочки з обох сторін.
  • Поріжте помідори на чотири частини, змішайте в мисці з оливковою олією, бальзамічним оцтом, чорним перцем, орегано та морською сіллю.
  • Коли все добре перемішаєте, викладіть суміш у форму для випікання та випікайте 15 хвилин.

Викладіть на тарілку

  • Для подачі тосту викладіть сир на тости.
  • Коли приготуються помідори, остудітьїх до кімнатної температури і також викладіть на тост поверх сиру.
  • Шматочок ананса довершить страву.
  • Перед тим, як їсти, приправте сіллю та перцем.