Зелені соки для схуднення: 5 рецептів
Дотримання здорової дієти та щоденні вправи є двома найважливішими стовпами успішної програми зі зниження ваги. Сьогодні ми розповімо про зелені соки, які допоможуть вам у першій частині.
Хоча є багато штучних добавок для підвищення метаболізму і збільшення витрат енергії, важливо пам’ятати, що ці дві звички є ключем до досягнення бажаної ваги. Рецепти, які ми вам дамо, мають властивості для спалювання жиру, які допоможуть доповнити вашу процедуру схуднення.
Ці напої об’єднують різноманітні фрукти та овочі з сумішшю поживних речовин, які очищають організм, покращують травлення та допомагають скинути зайву вагу.
Далі ми розповімо вам, як їх зробити, щоб ви могли скористатися всіма перевагами. Вони вам сподобаються!
Найкращі зелені соки для схуднення
1. Зелені соки з ківі, шпинатом і салатом
Інгредієнти в цьому зеленому рецепті забезпечать організм великою кількістю клітковини та антиоксидантів, які стимулюють втрату ваги.Всі вони мають природні сечогінні, очисні властивості, які допомагають видаляти токсини та рідини.
Інгредієнти
- 1 стиглий ківі
- 5 листків шпинату
- 3 листки салату
- 1 склянка води (200 мл)
Підготовка
- Спочатку очистьте ківі, покладіть його в блендер зі шпинатом, салатом і водою.
- Змішайте до однорідності. Не проціджуйте.
Як пити
- Пийте цей сік натщесерце не рідше ніж тричі на тиждень.
- Ви також можете зробити собі такий сік, коли дуже захочеться їсти.
Вам сподобається: Як приготувати смачний пиріг зі шпинатом і мангольдом
2. Зелені соки з ананасом, огірком і шпинатом
Ось ще один із наших улюблених рецептів зеленого соку. Цей сечогінний сік сповнений травних ферментів та антиоксидантів, він є чудовим способом усунення надлишкового жиру та рідини з організму.
Він також бореться з запаленням і підвищенням метаболізму, що допоможе краще контролювати вагу.
Інгредієнти
- 2 скибочки стиглого ананаса
- 1/2 огірка
- 4 листки шпинату
- 1/2 яблука
- 1 склянка води (200 мл)
Підготовка
- Наріжте інгредієнти, покладіть їх у блендер, додайте склянку води.
- Не проціджуйте.
Як пити
- Пийте цей сік натщесерце і почекайте принаймні 30 хвилин, перш ніж снідати.
- Споживайте тричі на тиждень.
3. Зелені соки з морквою, салатом та броколі
Овочі є центральним елементом цього соку для схуднення та очищення.Смачний аромат апельсина надає йому дивовижний смак. Він також поєднує вітамінно-мінеральні переваги овочів.
Інгредієнти
- 1/2 моркви
- 3 листки салату
- 1 гілочка броколі
- 2 стебла селери
- 1 склянка апельсинового соку (200 мл)
Підготовка
- Очистьте і поріжте моркву. Покладіть її у блендер разом з іншими інгредієнтами.
- Отримайте однорідну рідину.
Як пити
- Пийте разом зі сніданком або в середині дня.
- Споживайте його щодня два тижні поспіль, почекайте тиждень, а потім повторіть.
4. Зелені соки з огірком, селерою і яблуком
Ось ще один із наших улюблених рецептів зелених соків. Цей дуже смачний і містить мало калорій, але в ньому є тонна вітамінів, мінералів і антиоксидантів.
Він знижує абсорбцію жирів у кишківнику і стимулює метаболізм, щоб ви могли легше схуднути.
Інгредієнти
- 1/2 огірка
- 3 стебла селери
- 1 зелене яблуко
- 1/2 склянки води (100 мл)
Підготовка
- Наріжте всі інгредієнти і змішайте їх разом з половиною склянки води.
Як пити
- Пийте натщесерце або вдень двічі або тричі на тиждень.
Ми рекомендуємо прочитати: Смачний салат з зеленим яблуком і селерою
5. Зелені соки з лимоном, петрушкою та шпинатом
Останній з наших улюблених рецептів зеленого соку поєднує в собі овочі, які мають сечогінні, очисні та протизапальні властивості. Він чудово підходить для схуднення.Використання лимонного соку забезпечує необхідні поживні речовини для активізації обміну речовин і зміцнення імунної системи.
Інгредієнти
- 1 лимон
- 5 гілочок петрушки
- 6 листків шпинату
- 1 стебло селери
- 1/2 огірка
- 1 чайна ложка тертого імбиру (5 г)
- 1 склянка води (200 мл)
Підготовка
- Вичавте лимонний сік у блендер, додайте решту інгредієнтів.
- Зробіть однорідну суміш.
Як пити
- Пийте цей сік натщесерце тричі на тиждень.
Чи готові ви зробити ці зелені соки для схуднення вдома? Якщо ви намагаєтеся схуднути, спробуйте будь-який з наших рецептів, і ви побачите неймовірні результати!
- Aderinola, T. A., & Abaire, K. E. (2019). Quality Acceptability, Nutritional Composition and Antioxidant Properties of Carrot-Cucumber Juice. Beverages, 5(1), 15. https://www.mdpi.com/2306-5710/5/1/15
- Eales, J., Lenoir-Wijnkoop, I., King, S., Wood, H., Kok, F. J., Shamir, R., Prentice, A., Edwards, M., Glanville, J., & Atkinson, R. L. (2016). Is consuming yoghurt associated with weight management outcomes? Results from a systematic review. International Journal of Obesity, 40(5), 731-746. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4856732/
- El-Shazly, S. A., Ahmed, M. M., AL-Harbi, M. S., Alkafafy, M. E., El-Sawy, H. B., & Amer, S. A. M. (2018). Physiological and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat. Food Science and Biotechnology, 27(5), 1429-1438. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6170270/
- Eshak, N. S., & Mahran, M. Z. (2018). Effect Of Parsley On Weight Reduction And Antioxidant Enzymes In Overweight And Obese Women Subjects. Journal of Home Economics, 28. https://mkas.journals.ekb.eg/article_165466.html?lang=en
- Garcia-Mazcorro, J. F., Pedreschi, R., Yuan, J., Kawas, J. R., Chew, B., Dowd, S. E., & Noratto, G. (2019). Apple consumption is associated with a distinctive microbiota, proteomics and metabolomics profile in the gut of Dawley Sprague rats fed a high-fat diet. PLoS One, 14(3), 0212586. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0212586
- Henning, S. M., Yang, J., Shao, P., Lee, R. P., Huang, J., Ly, A., Hsu, M., Lu, Q. Y., Thames, G., Heber, D., & Li, Z. (2017). Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome. Scientific Reports, 7(1), 2167. https://www.nature.com/articles/s41598-017-02200-6
- Kim, M. J., Hwang, J. H., Ko, H. J., Na, H. B., & Kim, J. H. (2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research, 35(5), 409-420. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0271531715000676
- Kumar, M., Saini, S. S., Agrawal, P. K., Roy, P., & Sircar, D. (2021). Nutritional and metabolomics characterization of the coconut water at different nut developmental stages. Journal of Food Composition and Analysis, 96, 103738. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0889157520314435
- Lasya, C. S. (2022). Spinach and its health benefits: A review. The Pharma Innovation Journal, 11(8S), 1232-1239. https://www.thepharmajournal.com/special-issue?year=2022&vol=11&issue=8S&ArticleId=14953
- Makkapati, S., D’Agati, V. D., & Balsam, L. (2018). “Green Smoothie Cleanse” Causing Acute Oxalate Nephropathy. American Journal of Kidney Diseases, 71(2), 281-286. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0272638617308636
- Martins, T., Barros, A. N., Rosa, E., & Antunes, L. (2023). Enhancing Health Benefits through Chlorophylls and Chlorophyll-Rich Agro-Food: A Comprehensive Review. Molecules, 28(14), 5344. https://www.mdpi.com/1420-3049/28/14/5344
- Ojo, B., El-Rassi, G. D., Payton, M. E., Perkins-Veazie, P., Clarke, S., Smith, B. J., & Lucas, E. A. (2016). Mango Supplementation Modulates Gut Microbial Dysbiosis and Short-Chain Fatty Acid Production Independent of Body Weight Reduction in C57BL/6 Mice Fed a High-Fat Diet. The Journal of Nutrition, 146(8), 1483-1491. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022316623006673
- Reiland, H. B. S., & Slavin, J.R. D. Systematic Review of Pears and Health. Nutrition Today, 50(6), 301-305. https://journals.lww.com/nutritiontodayonline/FullText/2015/11000/Systematic_Review_of_Pears_and_Health.10.aspx
- Richardson, D. P., Ansell, J., & Drummond, L. N. (2018). The nutritional and health attributes of kiwifruit: a review. European Journal of Nutrition, 57(8), 2659-2676. https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-018-1627-z
- Satheesh, N., & Workneh Fanta, S. (2020). Kale: Review on nutritional composition, bio-active compounds, anti-nutritional factors, health beneficial properties and value-added products. Cogent Food & Agriculture, 6(1), 1811048. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/23311932.2020.1811048
- Satpal, D., Kaur, J., Bhadariya, V., & Sharma, K. (2021). Actinidia deliciosa (Kiwi fruit): A comprehensive review on the nutritional composition, health benefits, traditional utilization, and commercialization. Journal of Food Processing and Preservation, 45(6), e15588. https://ifst.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jfpp.15588
- Shahrajabian, M. H., Sun, W., & Cheng, Q. (2019). Clinical aspects and health benefits of ginger (Zingiber officinale) in both traditional Chinese medicine and modern industry. Acta Agriculturae Scandinavica, Section B – Soil & Plant Science, 69(6), 546-556. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09064710.2019.1606930
- Syed, R. U., Moni, S. S., Break, M. K. B., Khojali, W. M. A., Jafar, M., Alshammari, M. D., Abdelsalam, K., Taymour, S., Alreshidi, K. S. M., Elhassan Taha, M. M., & Mohan, S. (2023). Broccoli: A Multi-Faceted Vegetable for Health: An In-Depth Review of Its Nutritional Attributes, Antimicrobial Abilities, and Anti-inflammatory Properties. Antibiotics, 12(7), 1157. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10376324/
- Tafrihi, M., Imran, M., Tufail, T., Gondal, T. A., Caruso, G., Sharma, S., Sharma, R., Atanassova, M., Atanassov, L., Valere Tsouh Fokou, P., & Pezzani, R. (2021). The Wonderful Activities of the Genus Mentha: Not Only Antioxidant Properties. Molecules, 26(4), 1118. https://www.mdpi.com/1420-3049/26/4/1118
- Wei, G., Ye, Y., Yan, X., Chao, X., Yang, F., Wang, M., Zhang, W., Yuan, C., & Zeng, Q. (2020). Effect of banana pulp dietary fibers on metabolic syndrome and gut microbiota diversity in high-fat diet mice. Journal of Food Biochemistry, 44(9), e13362. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jfbc.13362
- Zhu, L., Huang, Y., Edirisinghe, I., Park, E., & Burton-Freeman, B. (2019). Using the avocado to test the satiety effects of a fat-fiber combination in place of carbohydrate energy in a breakfast meal in overweight and obese men and women: a randomized clinical trial. Nutrients, 11(5), 952. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6567160/