11 корисних харчових продуктів, які нагадують частини тіла
Ви колись ставили собі питання, чому деякі продукти нагадують частини тіла? І чому вони особливо корисні для цих органів? Цей збіг вас дивує?
Вивчення та споглядання природи – це їжа для серця і розуму
Цицерон
Ми всі добре знаємо, що природа мудра, але нас можуть шокувати очевидні докази на користь цього твердження.
Кажуть, щоправда, що Мати-Земля не робить нічого випадкового або без причини, усе має мету, навіть якщо ми не в змозі цього зрозуміти. Ми хотіли розповісти вам про частини тіла, які схожі на харчові продукти, а також про функціі, які вони виконують в організмі.
Здорові продукти, схожі на частини тіла та пов’язані з функціями організму
1. Морква та очі
Морква дуже важлива для здоров’я, особливо для зору, завдяки високому вмісту бета-каротину. Вона також містить значну кількість вітамінів А, С, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К, а також таких мінералів, як калій, магній, залізо, кальцій і фосфор, що робить її одним з найкращих продуктів для здоров’я.
Ці поживні речовини особливо важливі для зору. Якщо в організмі бракує вітаміну А, ви страждатимете від нічної сліпоти. Крім того, морква допомагає запобігти катаракті й віковій макулярній дегенерації.
А які саме частини тіла нагадує морква? Якщо розрізати моркву впоперек, ви побачите, що вона нагадує людське око. Ви помітите, як лінії нагадують зіницю і райдужну оболонку.
Ви можете їсти стільки моркви, скільки вам заманеться. Хоча відварена морква стає солодкою на смак, внаслідок термічної обробки вона втрачає властивості, зокрема антиоксиданти, які корисні для здоров’я організму.
Морква в основному складається з вуглеводів і є джерелом харчових волокон, які не містять насичених жирів і холестерину. Крім того, низька калорійність (40 калорій на 100 гр) робить її ідеальним продуктом для втрати ваги.
2. Полуниця і зуби
Як ви можете бачити на зображенні нижче, профіль зуба і внутрішня частина полуниці дійсно схожі. Крім того, що полуниця є природним засобом для відбілювання зубів, вона також робить зуби сильними й здоровими, а також сприяє зміцненню здоров’я ясен і порожнини рота.
3. Імбир і шлунок
Це ще один елемент у верхній частині списку здорових продуктів. Імбир використовують у східній медицині протягом багатьох століть, щоб заспокоїти розлади шлунку. Якщо ви уважно подивитеся, то побачите, що цей продукт має форму, подібну до шлунка.
4. Помідор і серце
Якщо ви подивитеся на розрізаний навпіл помідор, то помітите, що він має різні відсіки, де розташоване насіння. Такий розподіл дійсно схожий на серце.
Помідор є одним з найкращих дієтичних продуктів. Він багатий на лікопін – рослинний пігмент, який захищає серце від хвороб і протидіє негативній дії холестерину.
Цікаво, що є й інші продукти, які не мають характерного червоного кольору, але містять лікопін, наприклад, боби і петрушка.
5. Квасоля і нирки
Зовнішня подібність між бобами та нирками більш ніж очевидна. Цей продукт має потужну очисну дію. У традиційній китайській медицині квасолю використовують для поліпшення і посилення функції нирок.
6. Апельсини й молочні залози
Апельсини, лимони, лайми та грейпфрути незвичайним чином нагадують груди. Вони мають властивості, які сприяють природному лімфодренажу молочних залоз і пригнічують розвиток ракових клітин у грудях.
7. Інжир і статеві органи
Інжир підвищує лібідо і фертильність в обох статей. Крім того, він містить велику кількість вітаміну B6, який відповідає за секрецію серотоніну – гормону щастя.
8. Горіхи й мозок
Горіхи є ідеальною їжею для мозку завдяки високому вмісту омега-3, омега-6 і омега-9 жирних кислот. Дійсно дивним є те, що складки, зморшки та навіть форма оболонки ідентичні головному мозку в організмі людини.
Горіхи сприяють максимальному розвитку нейротрансмітерів і допомагають підтримувати хімічний баланс в головному мозку. Є дослідження, які підтверджують той факт, що регулярне споживання горіхів допомагає боротися з такими хворобами, як депресія і деменція.
9. Авокадо і матка
Як ви бачите, форма авокадо дійсно схожа на жіночу матку. Крім численних переваг, які воно надає, ось деякі цікаві факти:
- Авокадо містить фолієву кислоту – речовину, яке сприяє вагітності.
- Фолієва кислота знижує ризик розвитку раку шийки дисплазії – захворювання, яке передує раку.
- Ще один цікавий факт: авокадо потребує 9 місяців, щоб дозріти з квітки, таку ж кількість часу, яка потрібна дитині, щоб зростати в утробі матері.
10. Селера і кістки
Селера, яка зовні схожа на кістку, дивним чином впливає на міцність кісток. Променева і ліктьова кістки схожі на довгі тонкі стебла селери.
Цей продукт містить високі концентрації кремнезему, які життєво важливі для зміцнення кісткової структури. Крім того, селера багата на кальцій – ще один елемент, необхідний для наших кісток. Разюча подібність заходить ще далі: і кістки, і селера містять багато натрію.
11. Банани й руки
Добре відомо, що банани містять багато калію, який необхідний для здоров’я суглобів, а також запобігають суглобовій та м’язовій дистрофії.
Природа дійсно дивовижна і посилає нам повідомлення через мову подібності, мову, яку ми тільки починаємо розуміти. Дуже важливо навчитися її розуміти, тому що, коли ми стаємо ближчими до природи, ми стаємо ближчими до себе. Тому ми сподіваємося, що наша стаття про частини тіла та продукти, які на них схожі, вам сподобалася!- Rocha F., Yumi Sugahara L., Leimann FV., De Oliveira SM., et al., Nanodispersions of beta carotene: effects on antioxidant enzymes and cytotoxic propertires. Food Funct, 2018. 9 (7): 3698-3706.
- Haniadka R., Saldanha E., Sunita V., Palatty PL., et al., A review of the gastroprotective effects of ginger (Zingibeer officinale Roscoe). Food Funct, 2013. 4 (6): 845-55.
- Costa Rodrigues J., Pinho O., Monteiro PRR., Can lycopene be considered an effective protection against cardiovascular disease? Food Chem, 2018. 245: 1148-1153.
- Mesripour A., Hajhashemi V., Kuchak A., Effect of concomitant administration of three different antidepressants with vitamin B6 on depression and obsessive compulsive disorder in mice models. Res Pharm Sci, 2017. 12 (1): 46-52.
- Deacon G., Kettle C., Hayes D., Dennis C., Tucci J., Omega 3 polyunsaturated fatty acids and the treatment of depression. Crit Rev Food Sci Nutr, 2017. 57 (1): 212-223.