4 смачні рецепти: як приготувати салат з нутом

Салат з нутом у раціоні - це прекрасний спосіб насолодитися смаком цього інгредієнта. Крім того, нут такай корисний!
4 смачні рецепти: як приготувати салат з нутом

Останнє оновлення: 25 квітня, 2019

Як правило, нут асоціюється з зимовими стравами. Його в основному використовують в супах, тушкованих стравах та інших. Однак салат з нутом завжди є чудовим і смачним варіантом у будь-яку пору року.

Салат з нутом не тільки смачний варіант, але і дуже корисний. Дотримуватися здорової і збалансованої дієти буде набагато простіше завдяки універсальності та високій харчовій цінності цих бобових культур.

Нут, сочевиця і квасоля можуть бути прекрасними головними інгредієнтами в багатьох смачних салатах. Вони можуть бути чудовим доповнення в будь-який час року.

У цій статті ми розглянемо деякі смачні рецепти салату з нутом.

1. Салат з нутом та крабовими паличками

салат з нутом та крабовими паличками

Інгредієнти

  • 1/2 склянки консервованого вареного нуту (90 г)
  • 3/4 склянки приготованою білої квасолі (120 г)
  • 1/2 склянки консервованої вареної сочевиці (90 г)
  • 2 яйця
  • 10 крабових паличок
  • 1 помідор (40 г)
  • 2 столові ложки цибулі (30 г)
  • 3 столові ложки зеленого перцю (45 г)
  • 3 столові ложки червоного перцю (45 г)
  • 1 столова ложка яблучного оцту (15 мл)
  • 1 чайна ложка гірчиці (5 г)
  • 2 чайні ложки кетчупу (10 г)
  • Оливкова олія
  • Сіль (за смаком)

Приготування

  1. Спочатку помістіть всі овочі в ситечко і добре промийте під холодною водою. Мийте, поки не залишиться рідини. Потім добре висушіть і промокніть папером.
  2. Далі розріжте помідори навпіл і позбудьтеся насіння і соку.
  3. У каструлю з окропом додайте краплю оцту і варіть яйця 10-12 хвилин. Потім дайте їм охолонути, очистьте їх і відкладіть.
  4. Після цього наріжте зелений перець, червоний перець, цибулю та крабові палички на якомога менші шматочки.
  5. Помідори поріжте кубиками і додайте їх, перець, лук і крабові палички до нуту. Потім додайте сіль і перець за смаком.
  6. Для смаку додайте кетчуп, гірчицю, олію, оцет і дрібку солі. Перемішайте, поки всі інгредієнти добре не поєднаються.
  7. Нарешті, подавайте овочевий салат з нутом. Крім того, наріжте відварені яйця і додайте їх, а також петрушку як прикрасу.

2. Салат з бобами

Інгредієнти

  • 2 склянки вареної квасолі (400 г)
  • 1 нарізаний салат
  • 1 велика цибуля

Приготування

  1. Вимийте салат дуже добре і наріжте його. Відкладіть його в бік.
  2. Потім відваріть боби у великій кількості води і додайте щіпку солі. Якщо ви хочете, ви можете видалити зовнішню сторону бобів. Потім це також відставте.
  3. Далі поріжте цибулю кільцями. Покладіть їх у киплячу воду на кілька хвилин і зцідіть під холодною водою. Мета полягає в тому, щоб цибуля втратила трохи кислотності.
  4. Нарешті, змішайте всі інгредієнти в мисці.
  5. Приправте за смаком і додайте краплю оливкової олії та оцту. Подавайте і насолоджуйтеся!

3. Салат з нутом, помідорами та тунцем

нут

Інгредієнти

  • 1 склянка помідорів чері (200 г)
  • 1 червоний лук
  • 2 столові ложки білого винного оцту (30 мл)
  • 1 1/2 склянки консервованого нуту (270 г)
  • 6 редисок
  • 1 стебло селери
  • 1 банка маслин
  • 2 банки консервованого тунця (250 г)
  • 1/2 склянки оливкової олії (125 мл)
  • 2 столові ложки гірчиці (30 г)
  • Свіжий чебрець (за смаком)
  • Мед
  • Сіль і чорний перець (за смаком)

Приготування

  1. Спочатку вимийте нут і злийте воду. Відставте його.
  2. Потім злийте олію з тунця.
  3. Вимийте та розріжте помідори чері навпіл. Потім розріжте червоний лук на шматочки. Також дрібно наріжте селеру і редис.
  4. Далі добре перемішайте всі інгредієнти в мисці.
  5. Для смаку додайте оцет, мед, гірчицю та олію. Додайте соус до салату.
  6. Нарешті, посипте його свіжим чебрецем!

4. Салат з цукіні і нутом

Інгредієнти

  • 1 склянка відвареного нуту (180 г)
  • 1 цукіні
  • 3 чайні ложки лимонного соку (15 мл)
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 склянки сиру фета (50 г)
  • 1 великий помідор
  • 1 чайна ложка меленого кмину (5 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • Сіль і перець (за смаком)

Приготування

  1. У мисці змішайте раніше приготований нут і сир фета, порізаний на дрібні шматочки.
  2. Потім додайте нарізаний помідор і дрібно нарізану цибулю.
  3. Далі приправте меленим кмином, лимонним соком і двома столовими ложками оливкової олії. Все добре перемішайте.
  4. Вимийте цукіні і наріжте на тонкі скибочки. Потім обсмажте з обох боків, поки не стане м’яким. Додайте сіль і перець за смаком.
  5. Нарешті, покладіть шматочки цукіні у тарілку і додайте решту інгредієнтів зверху. Подавайте і насолоджуйтеся чудовим смаком!

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.