5 фруктів для здорового схуднення та як їх їсти

Коли йдеться про схуднення, можна скористатися властивостями деяких фруктів, які, якщо їх правильно їсти, можуть допомогти позбутися зайвих кілограмів та покращити загальний стан здоров'я.
5 фруктів для здорового схуднення та як їх їсти

Останнє оновлення: 20 січня, 2019

Схуднути та залишатися в тій самій вазі може здаватися майже нездійсненним подвигом. Такі явища, як “ефект рикошету” або зміни в способі життя можуть серйозно перешкодити вам зберегти здобуті результати. Саме тому варто знати, що корисно їсти, а що ні.

Основна ціль у тому, щоб втрачати кілограми здорово. Підтримувати свою ідеальну вагу кожного дня.

А тепер постає запитання: як це зробити? Генетична схильність або навіть брак часу на приготування здорової їжі досить часто є нашими найзапеклішими ворогами у боротьбі за струнку фігуру.

Сьогодні ми хочемо розповісти про п’ять основних фруктів, які сприяють схудненню. Ми переконані, що вони зможуть вам допомогти. Утім дуже важливо знати, як правильно їх їсти.

Погляньмо разом!

1. Як худнути завдяки лимону

На нашому сайті ми досить часто згадуємо про численні корисні властивості лимонів. А от здатність цього цитрусового сприяти схудненню і справді виняткова:

  • Лимонний сік багатий на вітамін С. Ця важлива поживна речовина є дуже корисною для печінки.
  • Хороше здоров’я печінки означає, що метаболізм працює швидко. Як додатковий плюс, ваш організм зможе краще перетравлювати їжу та засвоїть більше поживних речовин.
  • Лимони допомагають з детоксикацією організму, виводять з нього токсини разом із сечею.
  • Цей цитрусовий фрукт дуже ситний і бореться із закрепами.
лимонний сік

Як правильно їсти лимони, щоб худнути

  • Розпочніть свій день зі склянки теплої води із соком одного лимона.
  • Вичавіть трохи лимонного соку в салати.

2. Полуниці надзвичайно корисні для вашої фігури

Коли ви думаєте про полуницю, перше, що спадає на думку, – вишуканий десерт, сповнений калорій. Так, цей фрукт і справді зазвичай асоціюється з калорійними десертами та смузі, однак він також може бути корисним.

Ми пояснимо, чому полуниці сприяють схудненню.

  • У полуницях міститься дуже мало цукру, однак вони дуже багаті на вітаміни.
  • Ми не можемо не згадати, що полуниці мають сечогінні властивості та містять потужні антиоксиданти.
  • Вони борються із затримкою рідини.
  • У полуницях міститься багато клітковини, яка запобігає закрепам.
  • Вони ситні.
  • Також не варто забувати, що полуниці володіють протизапальними властивостями.

Як їсти полуниці, щоб пришвидшити втрату ваги

  • Полунична вода: додайте у літр води сік 10 полуниць і трохи лимонного соку.
  • Полуничний салат зі шпинатом і волоськими горіхами стане ідеальним доповненням дієти для схуднення.

3. Зелені яблука дуже корисні для здоров’я травної системи

Усі яблука корисні, утім зелені яблука особливо багаті на фенольну кислоту та флавоноїди. Вони чудово регулюють рівень цукру в крові.

Ось лише короткий перелік корисних властивостей зелених яблук:

  • вони багаті на антиоксиданти.
  • зелені яблука можуть допомогти вам контролювати рівень шкідливого холестерину в організмі.
  • вони сприяють пришвидшенню метаболізму.
  • зелені яблука не лише стимулюють метаболізм, а й діють на сам жир, як наслідок, його легше позбутися.
вівсянка з яблуками

Як правильно їсти зелені яблука, щоб худнути

  • Їжте їх сирими в першій половині дня (бажано, зі шкіркою).
  • Спробуйте приготувати смузі з вівсянки та зеленого яблука.

4. Чорниця – ягода, яка чудово сприяє здоровій втраті ваги

Чорниці – це невичерпне джерело поживних речовин, яке не містить багато калорій. Лише 10-20 ягід на день достатньо, щоб забезпечити організм високим вмістом вітаміну С, калію й антиоксидантів.

  • У чорницях міститься нерозчинна клітковина, яка є ідеальним засобом для покращення травлення.
  • Ці ягоди також багаті на таніни, які діють як потужна натуральна в’яжуча речовина.
  • Ще один факт, який варто знати про ці крихітні фрукти, – їх можна їсти без обмеження й не турбуватися через зайві кілограми. Вони дуже ситні та мають безліч застосувань у кулінарії.

Як їсти чорниці, щоб сприяти схудненню

  • Спробуйте їсти їх у поєднанні з іншими фруктами на сніданок.
  • Додавайте чорниці до власноруч приготованих смузі.
  • Додайте кілька ягідок у салат.

5. Гранати – джерело здоров’я

У гранатах містяться дуже потужні антиоксиданти. Вони володіють дивовижними властивостями для організму: покращують приплив крові до серця та захищають артерії від накопичення залишків жиру.

  • Хоча сезон гранатів починається восени, вони варті того, щоб їх зачекати, адже ці фрукти мають дивовижні корисні властивості.
  • Якщо ви їстимете гранати, то зможете запобігти накопиченню жиру на животі.
  • Гранати багаті на клітковину, володіють протизапальними властивостями та допомагають позбутися шкідливого холестерину.
гранатовий сік

Як їсти гранати, щоб худнути здорово

  • Сирими.
  • Також, якщо є можливість, можна пити гранатовий сік на сніданок.
  • У салатах.

Підсумок такий: неодмінно спробуйте ці фрукти, щоб відчути на собі їхні корисні властивості та позитивний вплив на здоров’я та фігуру.

Воно варте того.

Це може вас зацікавити ...
Яким має бути сніданок для схуднення? 5 улюблених ідей
Моє здоров'яНаписав та перевірив Моє здоров'я
Яким має бути сніданок для схуднення? 5 улюблених ідей

Здорові продукти, такі як вівсяна каша, натуральний йогурт і фрукти, є прекрасними будівельними блоками, щоб отримати сніданок для схуднення.



  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
  • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344.
  • Hyson, D. A. (2011). A Comprehensive Review of Apples and Apple Components and Their Relationship to Human Health. Advances in Nutrition: An International Review Journal. https://doi.org/10.3945/an.111.000513