8 простих, здорових і поживних сніданків

Коли ви пропускаєте сніданок, ви можете набрати вагу, тому що якщо ви не відчуваєте ситість вранці, ви зрештою споживатимете більше калорій протягом дня. Читайте далі рецепти поживних сніданків.
8 простих, здорових і поживних сніданків

Останнє оновлення: 28 січня, 2019

Від якості та поживності сніданків залежить продуктивність вашого дня. Хороший сніданок надасть вам “паливо”, яке потрібне, щоб почати день з великою кількістю енергії, і поживні речовини, які необхідні організму для нормальної роботи. Ось чому експерти з правильного харчування наполегливо рекомендують ніколи не пропускати сніданок. Крім того, вони пропонують їсти повноцінний сніданок, який забезпечить організм достатньою кількістю енергії протягом дня й активізує метаболізм.

Численні дослідження показали, що пропуск сніданку може сприяти збільшенню ваги, тому що один з наслідків – відчуття голоду протягом дня, а це означає, що ви зрештою споживатимете більше калорій. З іншого боку, поживний сніданок дає відчуття ситості та приносить багато користі для здоров’я.

Якщо ви думаєте про те, наскільки важливий сніданок для організму і здоров’я, ви повинні обов’язково зосередитися на різних корисних та поживних сніданках. У цій статті ми дамо вам 8 легких рецептів сніданків, завдяки яким у вас не буде більше жодних приводів пропускати перший прийом їжі.

Вівсянка з фруктами

вівсянка на сніданок

Вівсянка та фрукти є одними з найкращих способів прискорити метаболізм, дати організму необхідну енергію і підтримати здоров’я в цілому. Цей сніданок дуже легко приготувати, тому що все, що потрібно зробити, – це відварити півсклянки вівсяних пластівців у знежирену молоці. Потім додайте одну столову ложку паростків пшениці або порошкоподібного лляного насіння і ¼ чашки ягід, яблук або бананів.

Ми не рекомендуємо використовувати вівсяну кашу швидкого приготування, тому що вона часто містить цукор і має менше поживних речовин.

Йогурт з мюслі

Йогурт став досить популярним продуктом, оскільки він містить багато білків і пробіотиків. В ідеалі, ви повинні взяти натуральний йогурт і додати ¼ чашки мюслі (з горіхами і фруктами).

Вафлі з фруктами

вафлі
Цей смачний сніданок ідеально підходить для дітей, тому що його приємний смак і весела форма їм обов’язково сподобається. Намажте вафельні коржі маслом і додайте кілька ягід. Ви можете навіть скласти навпіл, щоб зробити “вафельний бутерброд”.

Буріто з яйцями і грибами

Якщо у вас є трохи більше часу для приготування поживних сніданків, ви полюбите цей здоровий варіант. Налийте одну столову ложку оливкової олії в пательню і додайте нарізані гриби і яйце. Підсмажте протягом декількох хвилин, а потім подайте на цільнозерновому пшеничному тості. Буріто готове.

Сендвічі для здорових сніданків

сендвіч

Приготуйте власний бутерброд з цих корисних інгредієнтів і насолоджуйтеся унікальним і смачним сніданком. Для цього вам потрібно просто посмажити яйце в невеликій кількості оливкової олії, покласти його між двома скибочками пшеничного хліба, додати шматочок бекону, кілька листків шпинату і шматочок низькокалорійного сиру.

Овочевий омлет

Цей овочевий омлет є чудовим способом скористатися перевагами овочів, щоб зробити початок дня трохи більш приємним. Розбийте одне яйце в миску, потім додайте шматочки червоного і зеленого перцю, цибулю, нарізаний шпинат. Вилийте суміш у пательню з невеликою кількістю оливкової олії і почекайте, поки підсмажиться яйце. Можна додати квасолю.

Коктейль з молоком, фруктами і вівсянкою

коктейль вівсянка та банан

Коктейль – прекрасний здоровий сніданок, який можна швидко зробити. Цей смачний напій дуже легко зробити, він має всі інгредієнти, потрібні для початку дня з великою кількістю енергії, яка зберігається до вечора.

Інгредієнти

  • 1 склянка знежиреного молока.
  • шматочки банана, яблука, вишні, персика або інших улюблених фруктів. Ви також можете об’єднати кілька фруктів.
  • ½ склянки вівсяних пластівців.

Як приготувати?

Помістіть всі інгредієнти в блендер і змішайте їх добре, поки не отримаєте однорідну суміш. Ви можете також додати мед. Ми рекомендуємо пити цей коктейль холодним.

Коктейль з йогуртом, полуницею і вівсянкою

Ще один цікавий коктейль, який можна використовувати для сніданків – смачне поєднання йогурту, полуниці і вівсянки. Поживні речовини в цьому напої дають багато енергії, стимулюють травлення, приносять відчуття ситості.

Інгредієнти

  • 1 склянка натурального нежирного йогурту.
  • 160 грамів полуниці.
  • ½ склянки вівсяних пластівців.

Як приготувати?

Змішайте всі інгредієнти в блендері, додайте мед.



  • Ferrer-Cascales, R., Sánchez-Sansegundo, M., Ruiz-Robledillo, N., Albaladejo-Blázquez, N., Laguna-Pérez, A., & Zaragoza-Martí, A. (2018). Eat or skip breakfast? The important role of breakfast quality for health-related quality of life, stress and depression in spanish adolescents. International Journal of Environmental Research and Public Health. https://doi.org/10.3390/ijerph15081781
  • Witbracht, M., Keim, N. L., Forester, S., Widaman, A., & Laugero, K. (2015). Female breakfast skippers display a disrupted cortisol rhythm and elevated blood pressure. Physiology and Behavior. https://doi.org/10.1016/j.physbeh.2014.12.044
  • Widaman, A. M., Witbracht, M. G., Forester, S. M., Laugero, K. D., & Keim, N. L. (2016). Chronic Stress Is Associated with Indicators of Diet Quality in Habitual Breakfast Skippers. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1016/j.jand.2016.03.016
  • Adolphus, K., Lawton, C. L., & Dye, L. (2013). The effects of breakfast on behavior and academic performance in children and adolescents. Frontiers in Human Neuroscience. https://doi.org/10.3389/fnhum.2013.00425
  • Fernández Morales, I., Aguilar Vilas, M. V., Mateos Vega, C. J., & Martínez Para, M. C. (2008). Relación entre la calidad del desayuno y el rendimiento académico en adolescentes de Guadalajara (Castilla-La Mancha). Nutricion Hospitalaria.
  • Díaz, T. (2016). Norma técnica Servicio de Alimentación y Nutrición. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.20960/nh.391
  • Prieto, F., & Col., Y. (2006). Evaluación de las isotermas de sorción en cereales para desayuno. Superficies y Vacío 19.
  • Ma Adela Amat Huerta, Vanesa Anuncibay Sánchez, Juana Soto Volante, N. A., & Nicolás, Ana Villalmanzo Francisco, S. L. R. (2006). Estudio Descriptivo Sobre Habitos Alimentarios En El Desayuno Y Almuerzo De Los Preadolescentes De Viladecans (Barcelona). Nure Investigación. https://doi.org/10.1007/s00338-007-0216-z

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.