Чотири змішані салати, які ви повинні спробувати

Змішані салати мають переваги, адже вони дають змогу поєднати кілька інгредієнтів. У цій статті ми поділимося чотирма смачними варіантами, які ви повинні спробувати вже сьогодні!
Чотири змішані салати, які ви повинні спробувати

Останнє оновлення: 02 січня, 2020

Змішані салати дають змогу більше урізноманітнити страви, щоб здорове харчування не стало нудним. Крім того, змішані салати – прекрасний спосіб збільшити споживання антиоксидантів, вітамінів, мінералів та інших важливих поживних речовин.

Салати прекрасно доповнюють основні страви й не містять багато калорій. Вони виготовлені зі здорових інгредієнтів, таких як свіжих овочів, фруктів, горіхів та спецій.

Читайте далі, щоб відкрити чотири цікавих варіанти салатів!

Змішані салати, які варто спробувати

Один із найцікавіших аспектів змішаних салатів – це те, що вони поєднують в собі кілька різних інгредієнтів. Вони є хорошим варіантом, якщо ви хочете їсти легші вечері.

Найкраще те, що їх легко зробити і вони є чудовою альтернативою для тих, хто не має багато часу для приготування. Окрім того, вони зберігають свій аромат протягом декількох годин, тобто ви можете покласти їх у пластикові контейнери та взяти з собою на роботу.

1. Змішаний салат з кіноа та нутом

змішані салати з кіноа
Ці два інгредієнти багаті на високоякісні рослинні білки.

Ми впевнені, що цей рецепт стане одним із ваших улюблених змішаних салатів. Ця страва поєднує кіноа та нут – продукти, багаті на клітковину, білки, вітаміни та мінерали.

Інгредієнти

  • 1 склянка кіноа (200 г)
  • 2 склянки води (500 мл
  • 1 ½ склянки вареного нуту (300 г)
  • нарізана свіжа петрушка (50 г)
  • 1 ½ склянки подрібненого шпинату (300 г)
  • нарізана свіжа кінза (50 г)
  • нарізана зелена цибуля (62 г)
  • сир фета (62 г)
  • гарбузове насіння (за смаком)

Інгредієнти для заправки

  • ¼ склянки оливкової олії (40 мл)
  • 4 столові ложки лимонного соку (40 мл)
  • 2 столові ложки тахіні (30 г)
  • 1 великий подрібнений зубчик часнику
  • ½ чайної ложки дрібної морської солі (3 г)
  • свіжий мелений чорний перець (за смаком)

Приготування

  • Для початку промийте кіноа в ситі. Потім вилийте його в горщик з водою.
  • Варіть на середньому вогні, а потім зменште вогонь. Готуйте 15 хвилин.
  • Після цього зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте постояти 5 хвилин.
  • Тим часом підсмажте насіння гарбуза протягом 3-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
  • Перекладіть їх в салатник і дайте охолонути кілька хвилин.

Приготування заправки та останні кроки

  • Покладіть усі компоненти для заправки в невелику миску. Спробуйте і додайте більше солі або лимона, якщо вважаєте за потрібне.
  • Коли кіноа буде готова, висипте її у велику миску і додайте нут, шпинат, петрушку, кінзу, зелену цибулю, сир фета і підсмажене насіння.
  • Залийте заправкою салат і добре перемішайте.

Також рекомендуємо прочитати: Страви зі шпинатом: насолода на кожен день

2. Вегетаріанський салат з макаронами

змішані салати з макаронами
Ви любите змішані салати з макаронами? Якщо відповідь “так”, ось здорова низькокалорійна альтернатива, зроблена лише з рослинними інгредієнтами. Він містить лише 257 калорій на порцію, і це цікавий варіант для обіду або вечері.

Інгредієнти

  • ½ склянки зеленої квасолі (200 г)
  • невелика картопля (250 г)
  • макаронні вироби (250 г)
  • 1 банка нуту (150 г)
  • ½ склянки оливок (100 г)
  • 1 склянка помідорів чері (150 г)
  • 1 пучок редиски
  • картопля

Інгредієнти для заправки

  • 2 столові ложки білого вина або рисового оцту (30 мл)
  • 1 столова ложка лимонного соку (15 мл)
  • 3 столові ложки подрібненого свіжого кропу (45 г)
  • сіль та перець
  • ½ склянки оливкової олії (125 мл)

Приготування

  • Спочатку скип’ятіть велику каструлю з підсоленою водою і додайте зелену квасолю. Варіть 15 хвилин до м’якості, а потім процідіть.
  • Варіть картоплю в тій же воді 15 хвилин.
  • Коли стане м’якою, злийте і відставте.
  • Тим часом скип’ятіть ще одну каструлю з солоною водою і додайте макарони. Готуйте згідно з інструкцією на упаковці.
  • Коли вони будуть готові, злийте і перекладіть її у велику миску.
  • Зверху насипте зелену квасолю, картоплю, помідори, редиску та оливки.
  • Якщо хочете, змішайте все разом.

Приготування заправки

  • Налийте оцет і лимонний сік у невелику миску.
  • Потім додайте кріп, сіль і перець.
  • Після цього повільно влийте оливкову олію і перемішайте.
  • По готовності залийте салат з макаронами.
  • Дайте охолонути в холодильнику приблизно 30 хвилин і подавайте до столу.

3. Салат з листям салату, яйцями, тунцем та помідорами

змішані салати з яйцями
Ці інгредієнти багаті на білок, здорові жири та клітковину.

Рецепти змішаних салатів також можуть забезпечити організм білками. Це смачне поєднання свіжого салату, яєць, тунця та помідорів досить ситне. Це ідеальний варіант для тренувань або вечері.

Інгредієнти

  • 5 листків салату
  • 1 нарізаний стиглий помідор
  • ½ морквини, нарізані тонкою соломкою
  • ½ склянки тунця (100 г)
  • 1 цибуля
  • ½ склянки солодкої кукурудзи (100 г)
  • 2 варені яйця

Приготування

  • Спочатку варіть яйця в окропі близько 15 хвилин. Коли буде готово, очистьте їх і наріжте кубиками.
  • Потім вимийте листя салату і обсушіть паперовим рушником.
  • Після цього наріжте моркву, помідор і цибулю.
  • У салатницю покладіть салат та зверху інші овочі.
  • Також додайте оливки, солодку кукурудзу і варені яйця.
  • Якщо бажаєте, зверху приправте сіллю, винним оцтом та оливковою олією.

4. Салат з манго і базиліком

змішані салати з манго
Манго – це плід, який надає салатам виразний аромат.

Якщо ви віддаєте перевагу салатам з кисло-солодким дотиком фруктів, то цей змішаний салат з манго та базиліком – хороший вибір. На приготування потрібно всього близько 10 хвилин, і ви можете використовувати його для супроводу улюблених страв.

Інгредієнти

  • 2 склянки шпинату (400 г)
  • 1 склянка базиліка (200 г)
  • 1 склянка руколи (200 г)
  • 2 склянки нарізаного кубиками манго (400 г)
  • 1 нарізаний соломкою огірок
  • ½ склянки подрібнених волоських горіхів (100 г)
  • оливкова олія та майонез (за смаком)

Приготування

  • Покладіть промитий шпинат і руколу в салатник.
  • Потім додайте манго і огірок.
  • Після цього додайте волоські горіхи та трохи оливкової олії.
  • Для приготування заправки змішайте базилік з двома столовими ложками майонезу і оливковою олією.
  • Залийте заправкою салат і подавайте до столу.
  • Також можна додати інші фрукти або ягоди, наприклад, полуницю, чорницю або персики.

Ви пробували ці змішані салати? Виберіть той, який вам найбільше подобається, і почніть насолоджуватися легшими та здоровими стравами вже сьогодні! Обов’язково зробіть їх частиною збалансованого та здорового харчування.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.