Детоксикація печінки за допомогою 6 продуктів

З огляду на те, що здоров'я печінки має важливе значення для того, щоб інші частини організму працювали ідеально, ми повинні намагатися споживати продукти, які природно допомагають очистити печінку.
Детоксикація печінки за допомогою 6 продуктів

Останнє оновлення: 17 листопада, 2018

Печінка є одним із головних органів людини. Вона розташована у верхній частині черевної порожнини, над животом, поруч із нирками та кишківником. Необхідно знати, коли потрібна детоксикація печінки.

Її функція в тому, щоб регулювати більшість хімічних речовин в організмі й виділяти речовину, яка називається жовчю.

Жовч допомагає переносити відходи з печінки й розкладати жири в тонкій кишці під час процесу травлення.

Цей орган обробляє, розкладає і збалансовує все, що виходить зі шлунку та кишківника. Він також метаболізує ліки так, щоб організм міг використовувати її без токсичних ефектів.

Інші функції печінки:

  • Перетворення надлишку глюкози в глікоген.
  • Регулювання рівня амінокислот у крові.
  • Метаболізм алкоголю.
  • Контроль згортання крові.
  • Очищення білірубіну.

Тепер ви можете зрозуміти важливість підтримки її здоров’я. Це легко зробити, якщо ви додасте до раціону очисні продукти з детоксикаційними властивостями.

Коли потрібна детоксикація печінки?

Загалом, необхідно споживати продукти, які очищають печінку й підтримують її здоров’я. У такий спосіб ви зможете уникнути пошкоджень і розладів.

Однак якщо ви не звикли до збалансованого харчування, слід уважно стежити за симптомами перевантаженої печінки.

Серед них:

  • нудота після їжі жирної їжі
  • біль у животі
  • закреп
  • синдром подразненої товстої кишки
  • несвіже дихання, яке супроводжується білими плямами на язиці

Якщо ці проблеми починають постійно з’являтися, спробуйте додавати ці продукти у свій раціон якомога частіше:

1. Часник

Детоксикація печінки та зміцнення її здоров’я можливі завдяки селену, аргініну, вмісту вітамінів В6 та С.

Передусім, селен допомагає в процесі детоксикації завдяки своїм антиоксидантам.

Аргінін – це амінокислота, яка сприяє розслабленню кровоносних судин. Це допомагає підтримувати рівень артеріального тиску в печінці.

Нарешті, вітамін В6 є протизапальним, а вітамін С має антиоксидантний вплив на всі клітини.

2. Грейпфрут

детоксикація печінки грейпфрутом
Грейпфрут – цитрусовий фрукт, який містить багато вітаміну С.

Загалом, ідеально їсти грейпфрут щодня. Якщо ви вирішите пити сік, пам’ятайте, що найкраще не перевищувати 1 склянки на день (200 мл).

Однак найкраще пити сік одного грейпфрута розмішаний із водою. У такий спосіб ви уникнете надмірного споживання цукру.

Якщо вам не подобається ця ідея, ви можете використовувати сік грейпфрута як частину ваших зелених коктейлів. Так ви зможете доповнити свою дієту.

3. Овочі

Детоксикація печінки та підтримка її здоров’я потребують споживання овочів, таких як:

Шпинат

Шпинат збільшує вироблення жовчі. Це виводить токсини з крові та нейтралізує дію токсичних металів, пестицидів та інших хімікатів, які містять деякі харчові продукти.

Буряк

буряк щоб очистити печінку
Завдяки високому вмісту антиоксидантів та розчинних волокон, буряк активізує роботу печінки, спрямовану на очищення крові.

Броколі та цвітна капуста

І броколі, і цвітна капуста допомагають виробляти ферменти, необхідні для виведення токсинів з організму.

4. Авокадо

Авокадо багаті на глутатіон. Це один з антиоксидантів, який необхідний, коли потрібна детоксикація печінки.

Вони також дають:

  • вітамін С. Віг допомагає процесу запобігання клітинному окисленню. Крім того, він нейтралізує вільні радикали й захищає клітини печінки.
  • вітаміни Е і К. Вони мають протизапальні властивості.

5. Горіхи

детоксикація печінки горіхами
Горіхи містять омега-3 жирні кислоти і глутатіон. Отже, вони сприяють детоксикації.

Волоські горіхи також запобігають накопиченню жиру в печінці. Крім того, вони беруть участь у створенні міцних клітинних мембран навколо клітин цього органу.

Однак пам’ятайте, що не варто їсти більш ніж 5 волоських горіхів на день через ту кількість калорій, яку вони містять.

6. Куркума

детоксикація печінки куркумою
Завдяки активному інгредієнту куркуміну, куркуму широко використовують у східних культурах як потужний антиоксидантний та протизапальний засіб. Тому вона ідеально підходить для зміцнення здоров’я печінки.

Крім того, вона також допомагає в процесах детоксикації та омолодження клітин. Ба більше, вона збільшує вироблення жовчі.

Детоксикація печінки раз на півроку

Детоксикація печінки – це те, що потрібно робити принаймні двічі на рік. Основна причина в тому, що вона є життєво важливим органом, який відповідає за декілька функцій, які дають вам змогу мати хорошу якість життя.

Крім того, уникайте споживання шкідливих продуктів, таких як смажена їжа та продукти переробки.

Якщо продукти, які ми згадали в цій статті, ще не є регулярною частиною вашого раціону, спробуйте поступово їх додати.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.