Два швидкі способи приготування лазаньї
Приготування лазаньї набагато простіше, ніж ви думаєте. Часто ми відмовляємося від цієї ідеї, вважаючи її надто складною. Насправді, це досить легко.
Лазанья – це італійська страва, яка швидко стає популярною у всьому світі. Вона складається з декількох квадратних шарів та пшеничних макаронних виробів, заповнених начинкою і покритою сиром Моцарела та соусом Бешамель.
Прості способи приготування лазаньї
1. Лазанья з овочами
Якщо у вас не вистачає досвіду на кухні, але ви хочете самостійно приготувати лазанью, найкраще вибрати цей рецепт з овочами. Так ви справді зможете відрегулювати підготовку інгредієнтів та час готування.Овочі в цьому рецепті готуються трохи простіше, ніж м’ясо. Тому це хороший варіант для новачків.
Після того як технологія освоєна, м’ясо (біле або червоне, залежно від ваших уподобань) можна додати в цей рецепт.
Інгредієнти
- 2 маленькі миски нарізаних грибів (175 г)
- дрібка перцю і кілька гілочок орегано
- ½ середньої миски знежиреного сиру (95 г)
- 8 штук попередньо приготованої лазаньї (250 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (45 мл)
- 4 великі миски шпинату (600 г)
- 1 нарізаний помідор (85 г)
- 3 зубчики подрібненого часнику (15 г)
- ½ миски цукіні (50 г)
- 1 середня цибуля (45 г)
- 1 столова ложка солі (45 г)
Приготування
- Поставте сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії на маленький вогонь.
- Спочатку додайте цукіні з дрібкою солі та перцю.
- Смажте на невеликому вогні 5 хвилин.
- Додайте цибулю і повторіть. Потім додайте решту овочів (залиште гриби та часник).
- Варіть шпинат окремо в каструлі з окропом і сіллю на сильному вогні 2 хвилини.
- Помістіть лазанью в контейнер (бажано скляний).
- Зніміть овочі зі вогню.
- Томатну пасту не варто змішувати з овочами або моцарелою. Викладіть їх шарами, один поверх іншого. Порядок такий: шар макаронних виробів, начинка (овочі, сир, томатна паста), а потім соус бешамель.
- Випікайте при температурі 180°С 20-25 хвилин.
- Залиште на 5 хвилин і насолоджуйтеся.
Ви хочете знати більше? Читайте: 3 легкі та оригінальні білкові страви без курятини
2. Традиційна лазанья
Вивчити традиційний спосіб приготування лазаньї треба не тільки для того, щоб насолоджуватися нею, але й також для того, щоб заглибитися у джерела різних варіантів цього рецепта.Начинка, чи то мелена яловичина або курка, має ключове значення. Зверніть увагу на інгредієнти та кількість, наведені нижче.
Інгредієнти
- ½ столова ложка оливкової олії (50 мл)
- 2 ½ склянки соусу Бешамель (275 мл)
- 3 миски сиру Моцарела (400 г)
- 2 склянки томатного соусу (250 мл)
- сковорода макаронів для лазаньї (400 г)
- 1 чашка томатної пасти (115 мл)
- 1 столова ложка перцю (45 г)
- яловичина (500 г)
- ½ столової ложки солі (30 г)
- ½ цибулі (50 г)
- Вустерширський соус
Приготування
- Тушкуйте яловичину в середній каструлі на слабкому вогні з сіллю, перцем, Вустерширським соусом, цибулею, томатною пастою та зеленим перцем приблизно 20 хвилин.
- Поки начинка готується, підготуйте деко, де ви розмістите лазанью.
- Після того, як начинка готова, повторіть такий порядок: шар макаронів, начинка, соус.
- Покладіть моцарелу та соус бешамель.
- Повторіть процедуру, поки страва не вкриє всю поверхню.
- Поставте в духовку при 180°С на 25 хвилин.
- Коли приготується, зачекайте 5 хвилин до подачі.
Читайте також: 7 смачних страв, які варто зробити частиною свого раціону
Як ви, можливо, помітили, приготування лазаньї досить просте. Треба лише бути уважними й сміливо зробити перший крок.
З іншого боку, не бійтеся замінити м’ясо тунцем або використовувати нестандартні макаронні вироби (наприклад, зі шпинату, а не лише з борошна). Це зробить страву менш одноманітною і підвищить її харчову цінність.
- Delgado, C. Las recetas de los grandes maestros. St. Martin’s Press, 1992.
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
- Llopis, M. Cocina de las pastas. SELECTOR, 1995.
- Sánchez, F. Cocina y repostería, recetario. Editorial Paraninfo, 2006.
- Kimura, K. S., de Souza, M. L. R., Gasparino, E., Mikcha, J. M. G., Chambó, A. P. S., Verdi, R., … Goes, E. S. dos R. (2017). Preparation of lasagnas with dried mix of tuna and tilapia. Food Science and Technology, 37(3), 507–514. https://doi.org/10.1590/1678-457x.24816