Індійська дієта для втрати ваги

· Листопад 5, 2018
Індійська дієта включає багато страв з рису, овочів та фруктів. Проте ефективність дієти для втрати ваги криється у спеціях!

У сьогоднішньому світі є чимало дієт для втрати ваги. Проблема у тому, що деякі дієти незбалансовані, а тому шкодять організму.

Варто бути дуже обережними у підборі вдалої дієти. У цій статті розповімо про індійську дієту, яка базується на традиційних рецептах цієї країни.

У чому особливість індійської дієти?

У чому особливість індійської дієти?

Коли чуємо слово «дієта», відразу ж думаємо про обмеження у споживанні певних продуктів. Але все не зовсім так.

Коли йдеться про індійську їжу, маємо знати, що для приготування страв використовують інгредієнти культури, яка нараховує тисячі років. Основа дієти – це  не змішування білків та вуглеводів.

Індійська дієта містить страви з темного рису, велику кількість овочів та фруктів (апельсини, яблука, лимони, грейпфрути).

  • Рекомендовано їсти 3 повноцінні страви на день, а також перекушувати, щоб утамувати відчуття голоду. Перекусом може бути фрукт чи низькокалорійний йогурт.
  • Їжу потрібно добре пережовувати(до 100 разів), щоб запобігти проблемам з травленням, а також щоб їжа швидше проходила по шлунково-кишковому тракту.
  • Важливо випивати до 2 літрів води або несолодкий зелений чай впродовж дня.
  • Не забувайте про фізичні вправи: 40-хвилинної прогулянки достатньо.

Хочете дізнатися більше? Щоденні прогулянки допоможуть зберегти форму

Індійська дієта: користь та шкода

Індійська дієта: користь та шкода

Багато людей обирають індійську дієту, коли хочуть втратити зайву вагу. Можна навіть втратити 4 кг за тиждень.

Недоліком є те, що дієта доволі монотонна, вимагає високого рівня самоконтролю, вона не рекомендована для людей з гіпертонією.

До того ж, її не можна дотримуватися понад 15 діб, оскільки вона не насичує організм такими важливими вітамінами, як A, B12, D чи мінералами (залізом і кальцієм).

Найважливішим аспектом дієти є поєднання продуктів. Приміром, можна їсти лазанью з макаронними виробами та овочами, омлет з цибулею та помідорам, рис з овочами, червоне м’ясо (але не телятину) з салатом, тощо.

Рис – це основний продукт індійської дієти. Щоб придати йому гарного смаку, використовуйте різні трави, а також спеції: кардамон, карі, корицю, каєнський перець, шафран.

Спеції підвищать температуру тіла та допоможуть спалити жир.

Типові страви індійської дієти

Для тих, хто любить готувати, пропонуємо прекрасні рецепти страв з індійської дієти, які допоможуть втратити вагу.

Таким чином план схуднення не буде монотонним та не матиме великих обмежень.

Рецепт Алу гобі

Рецепт Алу гобі

Це традиційна вегетаріанська страва з картоплі, капусти, базиліку та цибулі. До страви можна додати куркуму.

Ця страва може втамувати голод, але також може стати причиною газів.

Інгредієнти

  • 2 картоплини
  • 1/4 капусти
  • 3 цибулини
  • 4 помідори
  • 2 столові ложки часнику та імбирної пасти (30 г)
  • 3 столові ложки паприки (30 г)
  • 2 столові ложки:
    • куркуми (20 г)
    • порошку тім’яну (20 г)
    • порошку коріандру (20 г)
  • Оливкова олія та сіль
  • Насіння кмину, за бажанням

Спосіб приготування

  • Спершу почистьте картоплю та поріжте кубиками. Поріжте капусту.
  • Протушкуйте з оливковою олією впродовж 20 хвилин.
  • Почистьте цибулю. Поріжте помідори.
  • В іншій сковорідці протушкуйте цибулю, додайте часник та імбирну пасту разом зі спеціями (паприкою, куркумою, кмином, коріандром).
  • Додайте картоплю та капусту. Можна додати трохи води, якщо страва дуже густа.
  • Подавайте разом з помідорами та насінням кмину.

Рецепт курки Тандурі масала

Це прекрасний шанс наситити організм білком та контролювати апетит. Проте не залишайте шкірку на курятині, оскільки там міститься жир.

Вишуканий смак дарує спеція під назвою тандурі масала (порошок), до складу якою входять перець чілі, кмин, паприка, часник, імбир, коріандр.

Інгредієнти

  • 1 контейнер натурального йогурту (200 г)
  • Столова ложка тандурі масала (20 г)
  • Курятина (без шкірки)
  • 1 цибулина
  • 1 лимон

Спосіб приготування

  • Спершу змішайте йогурт з тандурі масала у контейнері.
  • Поріжте курку на шматки та викладіть на деко, змащене жиром.
  • Полийте м’ясо йогуртом зі спеціями.
  • Маринуйте м’ясо впродовж двох годин у холодильнику.
  • Розігрійте духовку. Протушкуйте цибулю та поріжте лимон.
  • Запікайте куряче м’ясо, поки воно не стане золотистого кольору.

Головне зображення запозичено з wikiHow.com